Emlékeznek még az egykori D-209-re? Vagyis Medgyessy Péter exminiszterelnökre? Jó nagy interjút adott a 24.hu-nak, ebből szemezgettünk ki néhány idézetet.

Íme:

1. Elfáradtam. Elvesztettem a hitemet. Sőt undorodtam politikai környezetemtől.

2. Horn Gyula bizonyos szempontból úgy működött, ahogy Orbán és Gyurcsány: a saját tábor összetartása érdekében kellett neki az ellenség. Ha nem volt, hát keresett, vagy csinált. Így lett a szocialisták ellensége a Fidesz, de még inkább az SZDSZ. Szóval ő sem akart megbékélést. Gyurcsány végképp nem. Az Orbánnak pedig egyáltalán nem természete a megbékélés.

3. Az SZDSZ kizárólag saját magát okolhatja a megszűnéséért.

4. Az a Gyurcsány kritizál, aki összetörte a szocialista pártot, és ellopta egy részét.

5. (...) a  győzelemhez kellett egy valaki. Ez a valaki voltam én. Lehet úgy is mondani, hogy velem és csakis velem nyertük meg a választásokat. És látszott, hogy az önkormányzatit is meg fogom nyerni, ami iszonyú erőt kölcsönzött nekem. Soha nem látottan népszerű voltam a lakosság körében, hiszen betartottam a szavamat, és kerestem az ároktemetés lehetőségét.

6. Egy országban a legmagányosabb szerepkör a miniszterelnöké. Mert ott nincs tovább. Ő már nem tolhatja másra a felelősséget.

7. (...) ó, hát ő (Orbán Viktor – a szerk.) meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És bizony az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ebben van némi igazság. És Gyurcsány is meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És az elmúlt néhány év nem bizonyította, hogy ebben lenne igazság.

8. Orbánnál a menekültügy is eszköz volt arra, hogy tágítsa támogatói körét, és mélyítse az árkot a vele vitatkozók felé. Egyszerű logika: ha veszély van, meg kell védjük magunkat, és hát ki segít ebben, naná, hogy a vezér.

9. És most már lassan nincs is kivel megegyezzen Orbán. Elkoptak a szereplők. Eltűntek a rendszerváltás pártjai. Már szinte MSZP sincs. És igazából Fidesz sincs, csak Orbán Viktor. Kivel írna alá nemzeti minimumot? Önmagával? Sajnálom, hogy így alakult, de tenni nem tudok, én már kívül vagyok az egészen.

Aki nagyon unatkozik, itt olvashatja el az egészet.

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tényfeltáró
@verőce21: "Orbán valóban született vezető.
Lehet még az Unió vezetője is, nem kell úgy lebecsülni, leminiszterelnöközni. "

Jelentkezhetsz te is a gráci klinikán. Ekkora hülyeséget ritkán olvas az ember.
mariaberta
@fekete: Te már az új nyelvtani szabályok szerint írsz?
verőce21
@Tényfeltáró: (21:25) "Orbán valóban született vezető.
Lehet még az Unió vezetője is, nem kell úgy lebecsülni, leminiszterelnöközni."
Tényfeltáró
@verőce21: 'Idézet magadtól"
Ha egy butaságot százszor ismételnek el, az akkor is butaság marad.
verőce21
@Tényfeltáró: (09:11) De ki állítja azt, hogy butaság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.