Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája – jelentette be a földművelésügyi miniszter kedden Debrecenben.

Ezzel 54-re nőtt a hungarikumok száma – tette hozzá Fazekas Sándor a Hungarikum Bizottság debreceni ülését követő sajtótájékoztatón a helyi városházán.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője bejelentette: képviselőcsoportjuk kezdeményezi hazai elkülönített fejlesztési forrás létrehozását annak érdekében, hogy a hungarikumok igazi piaci szereplőkké válhassanak itthon és külföldön egyaránt.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
@wagabund: Angliából jöttem haza , este volt , na mondom nincs más bemegyek a nonstop CBA boltba , vettem főző Debrecenit...na az egy massza volt , hogy miből csinálhatták , vagy csak annak volt írva , az ára az drága volt. Amúgy szinte ehetetlen
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
pár éve elvittem a vendégeimet Baján egy halászcsárdába...húúúde nagy égés volt... gyorsleves volt kockából, összefőzetlenül, külön beledobott halszeletekkel... pedig dél volt, de egyedül ültünk..aki kihozta, azon látszott a kelleténél több bor(leves)..

páros debreceniből stabilan jóminőségűt még nem sikerült kifognom itt a nagyfaluban...
ila51
@wagabund: Angliából jöttem haza , este volt , na mondom nincs más bemegyek a nonstop CBA boltba , vettem főző Debrecenit...na az egy massza volt , hogy miből csinálhatták , vagy csak annak volt írva , az ára az drága volt. Amúgy szinte ehetetlen
KERKA
@wagabund: Na erről írtam az iskolai étkezésnél is! Nem mindegy, hogy a préselt kockából főznek meg valamit, vagy a szükséges anyagokból. Sajnos sok helyen használják a vödrös halászlé sürítményt. Abból kivesznek egy evőkanállal, felfőzik fél litervízzel, és 10 percet fő a halszelettel. Meg lehet ismerni, mert ilyenkor totál víz íze van a halnak.
Azért ekkora szemétséget egy halászcsárda nem engedhetne meg magának.
Néha vásárolok a LIDL-ben kiskondás címszó alatt debreceni kolbászkákat. Ez van páros füstöletlen, és van füstölt formában is. Még ezt találtam a legjobb minőségnek.NIncs benne köménymag, amit utálok, és az nem is magyar alapanyag. A köménymag az echte bécsi ungarishe gulasch egyik fűszere, utálom:))
wagabund
@KERKA: nincs mit hozzáfűznöm...egyetértek(a LIDL-el is)
wagabund
@ila51: ilyenbe már én is belefutottam.. :-(
nyanya001
Régi szép idők, amikor a 2.80-as kolbászt meglehetett enni,
a debreceni páros ízét ( is ) a mai napig a számban érzem...
Ott Baján én is ettem ( volna ) egy halászlét, belekóstoltam, ott is hagytam
olyan volt mint a petőfileves ... minek nevezzelek ...
Kamcsatka
Bocs, de én tudom mi a közös benne. Egy alul képzett, helyére totálisan alkalmatlan, bűncselekményekhez asszisztáló, érzéketlen seggfej ajánlja ezt.
eszegfu
Elolvastam a hsz-ket és egyetértek: bizony az esetek többségében nem megfelelő sem a debreceni, sem a halászlé minősége... sajnos. Szerencsére sem a fröccsöt, sem a kamilla virágot elrontani nem lehet! Ennek ellenére Kósa azt mondja: elkülönitett fejlesztési forrás kellene, hogy a hungarikumok igazi piaci szereplőkké váljanak. Erre pénzt adni?! Nem hiszem, hogy egyik hülyeséggel kellene "überelni" a másikat!
wagabund
@nyanya001: hát ezért vagyunk mi az első számú közellenség...mert a mai napig emlxünk a régi debreceni ízére, a fröccsenő piros zsírjára, amikor mustárosan ettük..na jó, tormával is..

ez a petőfileves, ez tetszett...ismét nagyot röhögtem...
wagabund
@eszegfu: ez igaz. a debreceninek támogatás nélkül is fínomnak kellene lennie...
-keressék meg a még élő öreg művezetőt, az elmondja hogy' kell készíteni, és főleg miből a roppanós, fröcskölő (páros)debrecenit...
asszem a szóját még nem ismerte, meg a félig rothadt büdös húst sem..
eszegfu
@wagabund: Valóban... én annak idején dolgoztam egy cégnél, ahonnan a huskombinátok részére szereztük be a szóját... na ettől esik szét, ill. a rossz arányoktól. Viszont ettem vega debrecenit 100 % szójából, az viszont rohadt jó volt!
wagabund
@eszegfu: na jó...most elkezdhetjük dícsérni a szóját(is)... a nejem olyan lecsós pörköltet készít szójakockából, tarhonyával, hogy csak nézünk..

csak kémia kérdése az egész... az élelmiszer-vegyészet az egyik húzóágazat...csak nem illik róla beszélni..
eszegfu
@wagabund: Én csak arra akartam utalni, ha szója, akkor legyen a vega kedvelőknek. De, ha hus, akkor ne tegyenek bele szóját. Egyébként irigylem a feleségedet! Őszintén szólva én eddig még nem tudtam szójából semmi ehető dolgot csinálni! Most azért "felvillanyozódtam", ujra megpróbálom!
wagabund
@eszegfu: bocs, félreértettelek..már tiszta a kép.

...na azért nem eszünk mi minden nap szóját, csak a nejem valakinek megmutatta, mit tud alakítani szójából...egyébként finom, nyalogattuk is az ujjacskánkat a végén..

meglátod olyan fínom lesz a pörkölt, pláne tejföllel, nokedlivel, stb..hogy csak na..esetleg ubisali...
wagabund
ne szólj senkinek a merényletről, figyeld meg, aki éhes, az úgy eszik a a szójapörköltből , mint vett malac az új vályúból..
eszegfu
@wagabund: Komolyan olyan szépen irod le a kaját, hogy az embernek elcsöppen a nyála... Arra én is rájöttem, hogy a konyhai "ujitásokat" nem szabad elmondani, mert akkor szó nélkül, esetleg jóizüen megeszik. Én pl. 1 éve a fasirtba zsömle helyett apróra reszelt céklát teszek, nem tudja senki sem...különbség meg szemre, izre nincs.
eszegfu
@wagabund: Elfelejtettem az előbb... légysziv. tegyél fel már valamit, mert olyan "gyászos" ez a fekete 4szög..
wagabund
@eszegfu:Gönc Árpád iránti tiszteletből azonnal lecseréltem az előzőt..
majd cserélem..
te csinos vagy, könnyen beszélsz..
wagabund
@eszegfu: 7,13...höhö..ezt az üzemi konyhákon is ismerik...ott vigyáznak igazán az egészségünkre...
...ez olyan, mint a léalma-sűrítmény...mindenre-mindenbe jó... egyébként tényleg.
zöldszem
@eszegfu: ma, 07:15 én úgy látom @wagabund: van a képen meztelenül a sötétben.
eszegfu
@wagabund: A csuda vigye el! Megint igazad van... mármint Gönc Árpáddal kapcsolatban. Hogy ez nekem nem jutott eszembe... bizony restellem.:((((
eszegfu
@zöldszem: 7:45 Én "visszavonulót fujtam", amikor megirta az indokot 7:30-kor!
zöldszem
@eszegfu: Amint látom hatással voltál @wagabund: ra!-:)))
eszegfu
@zöldszem: Én csak külön lupéval láttam, hogy ez nem valami énekesmadár, hanem egy aranyos csacsi.:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.