Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport – írta az Átlátszó blog hétfőn.

A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti képviselő.

A Facebook-csoport leírásában csupa nagy betűvel az olvasható, hogy "A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet."

A borítókép pedig egy akasztófa, valamint az alábbi feliratok: "Remélem a történelem itt is megismétli önmagát! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete: Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP kormány" – idézte a Facebook-oldalt az Átlátszó blokk cikke, és a szerző hozzátette: "s illusztráció ugyebár a bitófa".

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed – mondta külföldi diplomaták előtt Orbán Viktor még 2007-ben.
Azóta úgy véletlenül Welsz Tamás meg még páran meghaltak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tulipánfa
@rugacs: Orbán visszaél az általa átvert nép bizalmával. Saját és haverjai gazdasági és politikai hatalma megerősítésének rendel alá mindent. Gátlástalanul gazdálkodik a nemzeti vagyonnal, hogy hobbijának (hatalom és foci) élhessen, és gerinctelen szolgahadát magához bilincselje. Megválasztott vezetőként vált diktátorrá. Tehetséges politikus, de rendkívül tisztességtelen megoldásokkal él.
kkalman
Sem Gyurcsányról, sem Orbánról nem mondhatom el, hogy ők lennének a szívem kuglófjában a mazsola, de...! A nyílt felszólítás bármelyikük kivégzésére túlmegy a jóizlés határán. Aki ilyen felszólítást nyilvánosságra hoz, nem különb annál, mint akit ki akar végezni. Az azért kedvemre való lenne, ha mindketten eltűnnének a politikai közéletből, még akkor is ha ez mindkettőjük éltető eleme.
Eriksson
Aki csak krumplit tesz a hűtőjébe, ne számítson tejszínhabos meggyespitére. A hűtőszekrény nem varázsdoboz.
nyanya001
Az Átlátszó blogfelületén jelent meg egy írás „DK-s gyűlöletcsoport buzdít Orbán kivégzésére a Facebookon” címmel. A blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul.

Egyrészt a fent nevezett Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai sorából, így az semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. Másrészt a csoport adminisztrátora – a pártból történő kizárása óta – a Facebook-csoport nevében rosszhiszeműen, nem csak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét. Harmadrészt a csoportban azért található meg Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül – tehát valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát.

A Demokratikus Koalíció azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre a fent nevezett cikket. Világosan látszik, hogy a bejegyzés állításaival ellentétben az ominózus Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.