Az miniszterelnök körül kialakult űrt ünneplőknek egy másik szempontot is ajánlanék. Nem demonstrálta-e ugyanez, ugyanott azt is, hogy az ország szétszakadásáért az is felelős, aki ilyenkor nem tud, nem akar, a saját közössége előtt nem mer odamenni, és kezet ajánlani a miniszterelnöknek? Ha a „fellépés” célja annak illusztrálása volt, hogy a temetésen megjelenők is kirekesztők, diszkriminatívak, akkor maximális a siker.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szokas szerint jo cikk, mint minden SImaytol... De azt hiszem, ezt egy picit elvetette...A baloldalt kepviseloknek ott volt a helyuk, mint elv-tarsaknak, baratoknak, ugyanabban hivoknek. Oket onnan elkuldeni valoban csak a csalad kuldhette volna el, es ez ertheto lett volna, de megsem tettek, tekintettel arra, hogy Arpi bacsit rengetegen szerettek, tiszteltek... Megis, mit kellett volna tennie pl. Mecs Imrenek? Vagy Koncz Zsuzsanak, Brodynak? A dal eneklese utan mindenkin atgazolva oda kellett volna rongyolnia orbanhoz, megrazni a kezet, reszvetet nyilvanitani neki, megkoszonni, hogy eljott, vagy mit??? Az nem lett volna oriasi bunkosag, kegyeletsertes? Sztem meg igen...
Ami leginkabb nem tetszett nekem, az az elso sorban uldogelo fidesz-vezetoseg. ader ugyan azert kellett, hogy ott legyen, mert o a koztarsasagi elnok (koztarsasag nelkuli), de a tobbi alszent hazugnak miert jutott hely az elso sorban???
Ez pedig a fidesz pofatlansaga, az egesz part reszerol...

A maganember pedig miert ment volna oda orbanhoz? Megkoszonni a kizsigerelest, az ujabb adokat, a lopasokat, a csalast, arulast, mutyikat... Valoban kellett volna OTT es AKKOR valamilyen konszenzust mutatni?
orban annyit tett, amit megigert: maganemberkent lesz ott, es ezt Aniko asszony jelenletevel hangsulyozta: ennyi es nem tobb...

orban es az egyeb csalok nevet MINDIG kisbetuvel irom, mert kb. ennyire tartom oket: aki megerdemli , az minden esetben megkapja tolem is a max. tiszteletet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@karma1: @Horizont: @justhpeter: Most egy kicsit tegyük félre azt, hogy Orbán egy politikai kalandor.
Amit tett az kétségtelenül az, ami mentén a legjobbat hozta ki a helyzetből. Ráadásul olyan municiót gyűjtve a következőkre, amely mentén simán le fogják csapni azt a bizonyos labdát.
Ez egy reálpolitikusi hozzáállás? Szerintem igen.

Ott volt egy rakás ellenzéki, és az apolitikusnak egyáltalán nem tekinthető körülmények ellenzéki rendezvénnyé tették? Szerintem igen.

Fe lehetett volna használni ezt arra, hoigy demonstrálják: senkit nem rekjeszetenk ki és a jobboldalnak is kezet nyújtanak? Szerintem igen.
Felismerték a helyzetet? Szerintem nem.
Reálpolitikusként viselkedtek? Szerintem nem?

Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének reálpolitikusok az ellenzék oldalán. De ott és akkor Orbán kihozta a helyzetből, amit politikailag lehetett. A többiek oedig felültek a saját indulataiknak, utálatuknak, akárminek.

Ez független attól, hogy Orbán magánemberkénti bejelentéssel vett-e ott részt. Orbán, miniszterelnökként legfeljebb az otthoni fürdőszobában magánember. Ezt ő is tudja. a videón is látszik, hogy fotózták is rendesen.

S igen, szerintem hiba volt nem szűk családi körben rendezni a temetést. Azzal, hogy "kérjük a kegyelettel emlékezni szándékozókat, hogy holnaptól látogassák a sírt". Másnap Mécs elmondhatta volna a Kossuth téri beszédet, ott előtte, mellette felléphetett volna fű fa virág, és tarthattak volna egy Göncz emlékestet. A reálpolirtikai megoldás szerintem ez lett volna.

Ha pedig a család mégsem ebbe az irányba ment, akkor igen, valakinek oda kellett volna mennie, és kvézi "hivatalosan" a család nevében kezet nyújtani a miniszterelnöknek. Nem hanyat homlok és mindenkin átgázolva és legkevésbé Koncz-nak vagy Bródínak. Hanem a családból valakinek.

S gyanítom voltak ott elegen a politika színpadáról, hogy súgjon valaki, ah már így alakult.

Ja, és egyáltalán nem örülök, hogy a temetés átpolitizálódott. Méltatlan Gönczhöz...
GeoCravker
@karma1: @Horizont: @justhpeter: folyt.
Ja, és egyáltalán nem örülök, hogy a temetés átpolitizálódott. Méltatlan Gönczhöz. Deszerintem mindenkihez. S mindkét oldalról.
Mert Göncz ugyan az SZKH-ból érkezett, de elnökként mindenki elnöke volt. A jobboldaléé is.
GeoCravker
@Horizont: Tényleg van ilyen.
Nem is mentegetődzésnek szántam. Csak kifejtésnek :-)

Egyébként én sem igazán tudom...
GeoCravker
@Horizont: A véleményem ettől csak alaposabban az, hogy kellett volna egy szűkkörű, tényleg apőolitikus temetés. S másnap akár egy Göncz emlékgyűlés Ez a felemás állapot, ráadásul ilyenlekezeletlenül nem volt szerencsés

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.