Menzakosztot a képviselőknek!

Vajon hogy ízlik a menzakoszt az országgyűlési képviselőknek? Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita megpróbálta megkóstoltatni velük; ha finomnak találják, egyék ugyanazt a parlamenti menzán! Lájk, ha egyetértesz!

Posted by MSZP on Monday, November 9, 2015

Tojáslevest és zöldborsófőzeléket kóstoltatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita az országgyűlési képviselőkkel hétfőn a Parlamentben. Az ellenzéki politikusok célja, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen a bírált menzareform.

Bangóné Borbély Ildikó, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista tagja újságíróknak úgy fogalmazott: céljuk, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen hatása van azoknak a törvényeknek, jogszabályoknak, amiket hoznak.

Emlékeztetett arra, hogy szeptember 1-jén lépett életbe a gyerekek egészségesebb táplálkozását célzó menzarendelet. Nem múlik el úgy hét, hogy ne lenne botrány – fogalmazott, hozzátéve, olyan jelzéseket kapnak, hogy ehetetlen az étel, amit a bölcsődések, óvodások, iskolások kapnak.

Heringes Anita országgyűlési képviselő elmondta, attól a képviselőtől, akinek ízlik a menü, azt fogják kérni, írja alá kezdeményezésüket, hogy a parlamenti menzán is a menzareform receptjei szerint főzzenek.

A két képviselő a saját maga által, a menzarendelet alapján készített ételekről elmondta, hogy azok a megszokottnál jóval kevesebb fűszert tartalmaznak. A tojásleves csak nyomokban tartalmaz köményt – mondta Heringes Anita.

Bangóné Borbély Ildikó arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a zöldborsófőzelék mellé kínált fasírtba teljes kiőrlésű lisztből készült Graham-kenyeret kell tenni, addig a főzelékbe fehérlisztet.

A Parlament főlépcsőjének tetején tartott "ételkóstolón" a KDNP-s Firtl Mátyás a főzelékről úgy nyilatkozott, kitűnő, a levest nem minősítette. Ugyancsak megkóstolta a szocialista képviselők főztjét az LMP-s Ikotity István és Sallai R. Benedek, aki a levesről azt mondta, nagyon rossz.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Előzetes kóstolás nélkül a parlamentben igenis egyék a menzai kaját a képviselők is! Megszavazták ezt a fajta "egészségesebb" étrendet, akkor nem lehet baj vele! Ha jó egy fejlődésben lévő gyereknek, akkor az nem lehet rossz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@kkalman: 21:33 Pontosan nekem is ez jutott eszembe! Kisértetiesen hasonlit az előző napokban látott harcsa-csicsóka-krumplis kajára -- legalábbis ennek nevezték el -- pedig valóban csak egy "retur"-jegyet váltott ennivaló mindkettő igy kinézetre!
kkalman
@kukac50: november 9., 22:04 Van nekik mivel gondolkodni?
micfild
@zöldszem: én lenyomnám azt a harcsa(pangaisus) aprót a torkukon.
De annak is aki még azt a szart behozza az országba vagy forgalmazza.
Imádom a halat.. de az a pangaisus... nem hal, hanem valami szennyvizből származó szar és sok pénzért vehetsz egy kiló jeget, mert a fele jég. Többet nem veszek, mert ehetetlen.
Ti el tudjátok képzelni, hogy rendes harcsa volt azon a bizonyos tányéron??
Toby
Na ja, amikor saját farokkal kell verni a csalánt, akkor az csíp ? Azanyátokpiszkosmocskosbelepofázósmindenbeúrisgtenit !
Papuska1
Lehet, hogy többen meglepődnek, de ismerten lelkes kormánypártiként is rettentő nagy butaságnak tartom a menzareformot. Az emberek ízlése, és ezzel együtt a sószükséglete is nagyon különböző. Ezen erőszakot tenni badarság! A gyerek ízlése iskolás korra kialakult. Ezt ilyen erőszakosan megpróbálni befolyásolni, a legnagyobb butaság. Ráadásul ettől a reformétkezéstől nem egészségesek, hanem éhesek lesznek a gyerekek! Valamikor, mikor még tehettem, mindig megnéztem, mennyi moslék maradt, és azt az ételt nem engedtem főzni később, amiből sok. Egy értelmes felvilágosító kampánnyal, érvekkel és meggyőzéssel sokkal többre lehetne menni! Persze, ahogy más az ízlés, más-más embernek más a határa az ártalmasnak, és ha nagyon odafigyelünk, előbb utóbb kiderülhet, hogy minden ártalmas, ami jó. Akkor meg minek az a nagy egészségesség? Igazából jól és boldogan szeretnénk sokáig élni, vagy nem? És akkor nem beszéltem a hagyományos magyaros ételekről, amiket a másik oldalon meg reklámozunk! Szóval az egész fűszertelen sótlan előírás úgy, ahogy van, rossz!
Papuska1
@Papuska1: Bocsánat, de hozzá kell fűznöm: ez már Merkeli szintű össze vissza kommunikálás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.