A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a pénteki franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött, hogy Magyarország védelmét meg kell erősíteni. Ennek érdekében a miniszterelnök vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport. A megerősített biztonsági intézkedések bevezetése nyomán a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Ugyancsak megerősítették a déli határ mentén feladatot ellátó katonák elhelyezési körleteinek védelmét, valamint szigorították a missziós feladatokban részt vevő katonákra vonatkozó biztonsági előírásokat – emelte ki a HM.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
És mit fog csinálni egy katona a tömegben esetleg felismerhetetlenül, a táskájában robbanószerrel flangáló terroristával? Röntgen-szemével kiszúrja?

Újabb orbáni látszatintézkedés, egyetlen célja, hogy a menekültekkel előbb beparáztatott rajongóit most egy kicsit megnyugtassa, 2in1. Orbán bácsi megvéd minket a katona bácsikkal, ugyulibugyuli. Igaz, hogy katonaságunk sincs, de majd akik a múlt héten még árkot ástak Röszkénél egy szelet vajaskenyérért, most kapnak egy műanyag puskát a vállukra, oszt kicsit sárga, kicsit savanyú, de katona az is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
És mit fog csinálni egy katona a tömegben esetleg felismerhetetlenül, a táskájában robbanószerrel flangáló terroristával? Röntgen-szemével kiszúrja?

Újabb orbáni látszatintézkedés, egyetlen célja, hogy a menekültekkel előbb beparáztatott rajongóit most egy kicsit megnyugtassa, 2in1. Orbán bácsi megvéd minket a katona bácsikkal, ugyulibugyuli. Igaz, hogy katonaságunk sincs, de majd akik a múlt héten még árkot ástak Röszkénél egy szelet vajaskenyérért, most kapnak egy műanyag puskát a vállukra, oszt kicsit sárga, kicsit savanyú, de katona az is.
verum
Attól tartok, ha több rendőr és katona lesz az utcákon, önmagában biztonságot nem jelent. Sőt, több rendőr és katona lesz kitéve egy esetleges merényletnél sérülésnek.
Tervet készíteni, helyzeteket gyakorolni, összehangolt mentést kidolgozni -- ez lenne a megerősített védelem. De ehhez persze szakértelem és gyakorlat kellene - ami a pártkatonáknak sajnos nem sajátja.
Isten irgalmazzon nekünk...
verum
Ja, meg a terrorelhárítási munka, hogy megelőzni, infókat szerezni, stb. De ez idehaza csak utópia. :-(
Toby
Hajrá ! Magyarország a Budapest helységnévjelzőnél véget ér ! A nagyvárosokban meg járőrözzenek az önkéntes tűzoltók ?
Greg
Csak ezt a baromarcú Vakondit ne engedjék a katonák közelébe, mert ennek már egy 10 centis hó is megoldhatatlan feladatot jelent.
bakegya
A légópincéket takarítaná ki ,de hát -hogyan is?-a ROMKOCSMÁK JOBBAN JÖVEDELMEZNEK A POLITIKUSS CSEMETÉKNEK A BELVÁROSBAN.
sentinel216
Ezért kapart a vezír. Katonák, vészhelyzet, statárium, felkoncolás, puskaporszag, harc a végső győzelemig. 10 éve ezen ábrándozik. Már biztos megvan az atombiztos bunker, ahová elbújik.
vonotok
Ennek az eszelős ' törpének" Újabb ellenségképet kell alkotnia. Ezt az embert már pszichologikusnak kéne kezelni. Nem normális. Holnap a Fradi-pályát a T.E.k emberei és honvédségi kalandosaink kéne biztosítani. Beszarás.
Szókrakész
@vonotok: Te lehetsz inkább törpe eszű!
Honnan tudod, hogy milyen infók állnak a rendelkezésükre?
És ennél a 150 áldozatot követelő ellenségnél nem kell nagyobb.
bakegya
@Szókrakész: @Szókrakész:"...ó bán vicctor úgy döntött..."-már pedig a bekerülésre való meccset le kell játszani!-egyetlen véráldozatér se kár KELL ÉS KELL A FUTBALSIKER... ha nem győzött volna meg elég SIKERESEN engem a MINDENNEMZETI BUNKÓ GYARLÓSÁGAIVAL a mi nem éppen óriási teknősünk egy számára igen magas cölöp tetejéről köpködve az én igen pici hazám félig se-se... meddig keresztény népére,AKKOR MÉG OSZTANÁM IS BÖLCSELETED MAGVÁT.
AZ INFORMÁCIÓ mit sem ér,ha nincs ki kovácsolja bölcseletté-márpedig minden idea hamis mi itt működtetve ENGEDETT-PÉNZÉRT A KÖBÖN, KEDVES barátom."a titok,hogy nincs titok"...ennél pusztítóbb kijelentést kevesen engedtek meg maguknak a történelembe-nem mellesleg mind egytől egyig gazemberek voltak.
Az ERKÖLCS APSZOLUT,VAGY NINCS-kis hazánkban jobb -vagy-bal oldalon találod?!!-a többi meg nem számít,pontosabban nincs is.
A FOCI AZ EGYETLEN AMI ITT APSZULOTÓRIUMOT NYER-a többinek csakkk hajít,mert muszáj,a soha véget nem érő idők végezetéig diktátummal-FÖLDET,VIZEKET,LEVEGŐT BEFOGLALT MÁR,NEMZETI KONZULTÁCIÓVAL,így van gyáva- vágya bekerülni a történelembe...a magyaroknak most ez az ISTENe -
eszegfu
@verum: 16:51 Igen! A fokozottabb "jelenlét" a közterületeken + terrorelháritási munka, ennek a 2-nek együtt kell lennie, mert az egyik semmit sem ér a másik nélkül! A jó elháritási munka utmutatása alapján van értelme a fokozott közuti ellenőrzésnek, stb., mivel az "ellenőrző szervek" esetleg tudják mit is keressenek. Abban erős a kételyem, hogy minden "közlekedési" rendőr, vagy katona képes a terrorgyanus személyeket, vagy tárgyakat észrevenni... nem is tehetnek róla, nem erre képezték ki őket. Ha most a franciák -- nagy gyakorlatuk ellenére -- 5 terroristát nem voltak képesek megtalálni még a tragédia előtt, akkor mi magyarok sem számithatunk jobb eredményre.:((
verum
@eszegfu: - emlékszel, mikor a Tekesek egymás lábát lőtték az üldözött helyett?
Mit gondolsz, milyen káosz lenne itt? Mit gondolsz, a sebesültek mikor és hova kerülnének, ha többszázról van szó?
Valóban nincs tökéletes biztonság, de a szervezettségnek vannak fokozatai. A miénket meg sem merem saccolni!
eszegfu
@verum: 9:30 Ennyire "messze" már el sem mertem menni...sebesültek elhelyezése, ellátása, stb.! A "saccoláshoz" én nem vagyok elég bátor... Most is hiányolom azért azt az 1-2 szóvivői mondatot: nyugodjon meg a lakosság, felderitéseink szerint jelenleg nincs fenyegetettség... vagy valami hasonlót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.