A magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a pénteki franciaországi terrortámadások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött, hogy Magyarország védelmét meg kell erősíteni. Ennek érdekében a miniszterelnök vezetésével összeült a Nemzetbiztonsági Munkacsoport. A megerősített biztonsági intézkedések bevezetése nyomán a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Ugyancsak megerősítették a déli határ mentén feladatot ellátó katonák elhelyezési körleteinek védelmét, valamint szigorították a missziós feladatokban részt vevő katonákra vonatkozó biztonsági előírásokat – emelte ki a HM.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
És mit fog csinálni egy katona a tömegben esetleg felismerhetetlenül, a táskájában robbanószerrel flangáló terroristával? Röntgen-szemével kiszúrja?

Újabb orbáni látszatintézkedés, egyetlen célja, hogy a menekültekkel előbb beparáztatott rajongóit most egy kicsit megnyugtassa, 2in1. Orbán bácsi megvéd minket a katona bácsikkal, ugyulibugyuli. Igaz, hogy katonaságunk sincs, de majd akik a múlt héten még árkot ástak Röszkénél egy szelet vajaskenyérért, most kapnak egy műanyag puskát a vállukra, oszt kicsit sárga, kicsit savanyú, de katona az is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@vonotok: Te lehetsz inkább törpe eszű!
Honnan tudod, hogy milyen infók állnak a rendelkezésükre?
És ennél a 150 áldozatot követelő ellenségnél nem kell nagyobb.
bakegya
@Szókrakész: @Szókrakész:"...ó bán vicctor úgy döntött..."-már pedig a bekerülésre való meccset le kell játszani!-egyetlen véráldozatér se kár KELL ÉS KELL A FUTBALSIKER... ha nem győzött volna meg elég SIKERESEN engem a MINDENNEMZETI BUNKÓ GYARLÓSÁGAIVAL a mi nem éppen óriási teknősünk egy számára igen magas cölöp tetejéről köpködve az én igen pici hazám félig se-se... meddig keresztény népére,AKKOR MÉG OSZTANÁM IS BÖLCSELETED MAGVÁT.
AZ INFORMÁCIÓ mit sem ér,ha nincs ki kovácsolja bölcseletté-márpedig minden idea hamis mi itt működtetve ENGEDETT-PÉNZÉRT A KÖBÖN, KEDVES barátom."a titok,hogy nincs titok"...ennél pusztítóbb kijelentést kevesen engedtek meg maguknak a történelembe-nem mellesleg mind egytől egyig gazemberek voltak.
Az ERKÖLCS APSZOLUT,VAGY NINCS-kis hazánkban jobb -vagy-bal oldalon találod?!!-a többi meg nem számít,pontosabban nincs is.
A FOCI AZ EGYETLEN AMI ITT APSZULOTÓRIUMOT NYER-a többinek csakkk hajít,mert muszáj,a soha véget nem érő idők végezetéig diktátummal-FÖLDET,VIZEKET,LEVEGŐT BEFOGLALT MÁR,NEMZETI KONZULTÁCIÓVAL,így van gyáva- vágya bekerülni a történelembe...a magyaroknak most ez az ISTENe -
eszegfu
@verum: 16:51 Igen! A fokozottabb "jelenlét" a közterületeken + terrorelháritási munka, ennek a 2-nek együtt kell lennie, mert az egyik semmit sem ér a másik nélkül! A jó elháritási munka utmutatása alapján van értelme a fokozott közuti ellenőrzésnek, stb., mivel az "ellenőrző szervek" esetleg tudják mit is keressenek. Abban erős a kételyem, hogy minden "közlekedési" rendőr, vagy katona képes a terrorgyanus személyeket, vagy tárgyakat észrevenni... nem is tehetnek róla, nem erre képezték ki őket. Ha most a franciák -- nagy gyakorlatuk ellenére -- 5 terroristát nem voltak képesek megtalálni még a tragédia előtt, akkor mi magyarok sem számithatunk jobb eredményre.:((
verum
@eszegfu: - emlékszel, mikor a Tekesek egymás lábát lőtték az üldözött helyett?
Mit gondolsz, milyen káosz lenne itt? Mit gondolsz, a sebesültek mikor és hova kerülnének, ha többszázról van szó?
Valóban nincs tökéletes biztonság, de a szervezettségnek vannak fokozatai. A miénket meg sem merem saccolni!
eszegfu
@verum: 9:30 Ennyire "messze" már el sem mertem menni...sebesültek elhelyezése, ellátása, stb.! A "saccoláshoz" én nem vagyok elég bátor... Most is hiányolom azért azt az 1-2 szóvivői mondatot: nyugodjon meg a lakosság, felderitéseink szerint jelenleg nincs fenyegetettség... vagy valami hasonlót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.