Kerítés építéséhez szükséges anyagot és egyéb eszközöket ad Magyarország Macedóniának – derül ki a szombati Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatból.

Az Európában és a Nyugat-Balkán országaiban kialakult tömeges bevándorlás okozta helyzetre tekintettel megszületett kormánydöntés értelmében Magyarország ingyenes tulajdonba ad a Macedón Köztársaság kormányának 25 kilométer 450-600 mm-es körsugarú és 75 kilométer 900-1000 mm-es körsugarú pengésdrótot, védőkesztyűket, egy oszlopverőgépet, 10 ujjnyomolvasót, valamint ugyanennyi számítógépet és digitális fényképezőgépet.

A kabinet a belügyminiszter feladatává tette, hogy a segítségnyújtás keretében biztosítson a rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervezet, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal személyi állományából az illegális migrációval összefüggő szakkérdésekben történő közreműködéshez szakértőket.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón azt közölte: a macedón miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen arról biztosította Nikola Gruevszkit, hogy Magyarország minden segítséget megad a határvédelemhez, legyen szó technikai, pénzügyi segítségről vagy humán erőforrásról.

Csütörtökön szemtanúkra hivatkozva media.mk című macedón hírportál azt írta, a macedón-görög határon, Gyevgyelija közelében megkezdődött egy kerítés építése, a macedón hadsereg szóvivője viszont azt mondta, nem kerítést építenek, csak előkészítik a terepet, ha esetleg ilyen döntés születne Szkopjéban.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
megint felmerült bennem a kérdés, hogy melyik fideszes faszé a kerítésgyár?
wagabund
a tv képeiből az jön le, hogy többezer továbbhaladni akaró migráns torlódott fel a macedón határon, akik bizony egyszercsak áttörnek minden akadályt..
a görögök folyamatosan, akadály nélkül engedik európa közepe felé a migránsokat...akik most megállni kényszerültek a macedón határon... de meddig?
Toby
Kerítésben qrwa jók vagyunk, már csak a szomszéd Mari néni kerítését kellene kijavíttatni, hogy ne máészhassanak be a menkültek, bár eddig egy sem akart bemászni !
Szerintem drót jutna !
wagabund
épp most mondja a tudósító az M1-en a helyszínről jelentkezve, hogy kóstolgatják az áttörési lehetőséget az egyre gyűlő migránsok, miközben Angela Merkel nevét skandálják... a görög és macedón hatóságok nem sokáig bírják tartani a frontot...

Angela Merkel népszerűsége nem csökken...ilyenkor mi van?
Lepényleső
Az segít aki tud,de mi a legjobb értelmezésben is csak rostát tudtunk csinálni a határra.
Főlökött
@wagabund: Érdekes a helyzet. Nem tűnt fel, hogy Merkel nagyon hallgat ? Lehet, most azon rágódik, mi a túrót is lépjen...

Érdekes a helyzet a határokon is. Megtapasztalhatják a visszafogott, háború elöl menekülő, jogkövető tömeg reakcióját, egy nem-re. Áll a bál mindenhol.

Érdekes a helyzet a nagy nyugaton is, a fokozott-legnagyobb terrorszinttel, annak fenntartásával. Ehhez még hab a tortán a közelgő ünnep, mely ugye kivált egy vásárlási lázat, mely során hatalmas tömegek lesznek egy helyen. Szóval ez is igen necces.
Így jönnek a xana-xerte flangáló fegyveres járőrök, a biztonság fenntartására. Szerintem nem erről - kialakult helyzetről álmodtak se a Franciák, Németek...stb.

Erre hallottam, 'Nyugaton a helyzet fokozódik' :) Természetesen még mindíg semmi lépés, hogy feltartsák a tömeget. Az országok, melyeken átvonulnak, na rájöttek, Nekik kell lépni, mivel az érdemi segítség elmarad. Egymást segítve lépkednek előre a rögös úton, saját érdekükben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.