Egy számítási módszertani módosítással a Központi Statisztikai Hivatal megfelezheti a Magyarországon élő személyek számát, tehát szó sincs arról, hogy egyik évről a másikra radikális eredménnyel számolná fel a kormány a szegénységet. Akár kétmillió főt is kisorolhatnak a szegények rétegéből, pusztán azzal, hogy átírják a minimális ételbevitel értékét.

A legfrissebb jelentések szerint a lakosság 40 százaléka él a létminimum alatt, összesen 3,6-3-8 millió főről beszélhetünk az országban, akik nélkülözéseben élnek. A KSH új módszertana teljesen átrajzolná a számokat, akár 1,2-2 millió fővel is csökkenhet statisztikailag a szegények száma – írja a Világgazdaság.

Ócska trükkel felezné meg a szegények számát a KSH

A lap Ferge Zsuzsa szociológust idézi, akit a KSH tájékoztatta arról, hogy az új módszerben a létminimum fogalma nem azt jelenti, hogy az alatta élő szegények, hanem csak azt, hogy "különböző hiányokat szenvednek el az emberek".

A KSH szerint azonban csak egy sokkal szűkebb réteg, az eddigi fele valóban szegény. Még nem dőlt el, hogy egyszerűen áttérnek-e az amerikai módszertanra, vagy a jelenlegit módosítják úgy, hogy csökkentik a napi minimális kalóriabevitel értékét – szerintük 1800 kalória is elegendő egy felnőtt számára, ez szembemegy a tápálkozási szakemberek véleményével. Az új eredmények vélhetően a lakosság 18-25 százaléka közé teszi majd a szegények számát.

Az eddigi rendszer szerint fejenként 87 300 forint volt a létminimum összege egy felnőtt számára, de egy átlagos négy fős családnak 253 ezer forintra volt szüksége havonta. Az amerikai módszer 76 ezer forintra módosítaná le a küszöböt, és 160-180 ezer forint közé módosulhat a családi érték – írja a gazdasági lap.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Szarabbul élünk mint ... a MENEKÜLTEK!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
A KSH új számítási módszer szerint az a szegény, akinek nincs mit ennie. Tehát aki nem hal éhen az nem szegény.
Butautáló
@Január: Ez a lista mintha nem egyezne az elsővel! Nem akarok ezen vitázni...
Január
@Butautáló: Persze, hogy nem egyezik, egyrészt mert nem teljes, - ugyanis a valós lista hosszabb - a honlapon olvashatod az egészet. Ha érdekel járj utána!!!

Aztán nem is egyezhet az első listával teljesen, mert az a német, svájci és osztrák ellátás, amint azt már írtam december 5-én 14:10-es válaszomban.
Amúgy a témát már túltárgyaltuk.
Butautáló
@Január: "A befogadás során a menedékjogot kérő külföldit az alábbi ellátások és támogatások illetik meg rászorultsága, illetve egyéni élethelyzete függvényében."
Ez a legfontosabb mondat az egészben!
Tényleg túltárgyaltuk!
Január
@Butautáló: ...és ott vagyunk ahol voltunk, - "Melyik csodaországban van ez?"
Butautáló
@Január: Inkább elbeszélünk egymás mellett. Amit leírtál, az nagyjából az adható egyik oldal. (Telefont tuti nem kapnak!) Adható de nem hinném, hogy egy részénél többet megkapnának. Csak amennyit szükséges. És ezekért a külföldieknek komolyan kell is teljesíteni. Mert bizony legalább annyi kötelességük is van, mint esetleges juttatásuk. A rendes viselkedés alap. Az iskolába járás és a nyelvtanulás az első. Hiányzás nincs, az elfogadható indokot bevasalják! Vagy megvonják az érte járó pénzt és ha nem képes eltartani magát, irány haza! Aztán jön az együttműködés a Munkaügyi Hivatallal. Ha nem, irány haza. Segítség van kifulladásig, jótékonykodás nincs! Ez így működik és csakis így. A két kézzel való pénzszórást, meg a befogadó ország alkalmazkodása a bevándorlókhoz csak az Orbáni propaganda agyszüleménye! Az igazság az, hogy a migránsoknak egy jó nagy szopás az egész és tart mindaddig, amíg a saját lábukra nem állnak! Aki mást mond, az hazudik! Na így már kerek a dolog! Ha jól sejtem hölggyel van dolgom, úgy kis kezedet csókolom tisztelettel! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.