Egy számítási módszertani módosítással a Központi Statisztikai Hivatal megfelezheti a Magyarországon élő személyek számát, tehát szó sincs arról, hogy egyik évről a másikra radikális eredménnyel számolná fel a kormány a szegénységet. Akár kétmillió főt is kisorolhatnak a szegények rétegéből, pusztán azzal, hogy átírják a minimális ételbevitel értékét.

A legfrissebb jelentések szerint a lakosság 40 százaléka él a létminimum alatt, összesen 3,6-3-8 millió főről beszélhetünk az országban, akik nélkülözéseben élnek. A KSH új módszertana teljesen átrajzolná a számokat, akár 1,2-2 millió fővel is csökkenhet statisztikailag a szegények száma – írja a Világgazdaság.

Ócska trükkel felezné meg a szegények számát a KSH

A lap Ferge Zsuzsa szociológust idézi, akit a KSH tájékoztatta arról, hogy az új módszerben a létminimum fogalma nem azt jelenti, hogy az alatta élő szegények, hanem csak azt, hogy "különböző hiányokat szenvednek el az emberek".

A KSH szerint azonban csak egy sokkal szűkebb réteg, az eddigi fele valóban szegény. Még nem dőlt el, hogy egyszerűen áttérnek-e az amerikai módszertanra, vagy a jelenlegit módosítják úgy, hogy csökkentik a napi minimális kalóriabevitel értékét – szerintük 1800 kalória is elegendő egy felnőtt számára, ez szembemegy a tápálkozási szakemberek véleményével. Az új eredmények vélhetően a lakosság 18-25 százaléka közé teszi majd a szegények számát.

Az eddigi rendszer szerint fejenként 87 300 forint volt a létminimum összege egy felnőtt számára, de egy átlagos négy fős családnak 253 ezer forintra volt szüksége havonta. Az amerikai módszer 76 ezer forintra módosítaná le a küszöböt, és 160-180 ezer forint közé módosulhat a családi érték – írja a gazdasági lap.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Szarabbul élünk mint ... a MENEKÜLTEK!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CHEWBACCA
Szarabbul élünk mint ... a MENEKÜLTEK!
papa.49
A számtani trükkök, NEM VÁLTOZTATNAK AZ ÁLLAPOTOKON, ATTÓL MÉG SZEGÉNYEK MARADNAK AKIK IGAZÁN SZEGÉNYEK!!!
leszúrt rittberger
Amíg ennek az országnak elég plakátokra kiírni nagy betűkkel, hogy REZSICSÖKKENTÉS, hogy azt higyjék, jobban élnek, addig miért ne használnák ki Habonyék ezeket a trükköket...

Én azt várom, mikor osztogatják Orbán szarát kis zacskókban, hogy "medvecukor ingyen, mert Magyarország jobban teljesít". Itt az is működne, csillogó szemekkel taposnák érte egymást az emberek...
human
A korrupciót meg nevezzük át, újnemzeti hozzájárulásnak és így még ha nőne is a mértéke sokkal jobban hangzana Polt Péter szájából.
"Az idei évben is tovább nőtt az újnemzeti hozzájárulás mértéke."
Mindjárt nyugodtabban fekszik le a dolgozó kisember.
dr. prédikátor
Anyádat! azt írd át.!!!trükközhettek a számokkal szarháziak a szegénység akkor is szegénység marad!!!Lassan már négy millió koldus országa leszünk!! Vagy már vagyunk???
karma1
@CHEWBACCA: Mondasz valamit,... Tenyleg van benne valami...:o))0
Mobil123
Én balga már azt hittem, hogy megemleik a béreket, nyugdíjakat ...
karma1
Eddig is trukkoztek, csak nem mondtak meg. Senki sem tudja, hogy milyen retegeket szondaztak-szondaznak, igy aztan azt sem lehet megtudni, hogy az eddig kiadott "szarnyalo" eredmenyeiket honnan kapartak ossze...
papa.49
@Mobil123: Hát már hogyne emelnék a SAJÁTJUKAT!!!)))))))))
Azt hiszem hogy az első törvények között lesz a ogy. képviselői díj emelése, az első parlamenti ülés,alvós napon)))))))))
Mobil123
@papa.49: Na jól van, de én is felébredtem ám azért . Tudod elmennek a jó... mind!!!
emerencia
@Mobil123: Nemrég beszélgettem egy 40 év után Németországból visszatelepült magyar nemzetiségű friss nyugdíjassal. Azt állítja, hogy Németországban egy az egyben minden ugyanígy van mint itthon, csak az a kis elhanyagolható különbség, hogy nagyobbak a bérek és a nyugdíjak. Kíváncsi lennék, hogy mennyi idő múlva fogja saját bőrén érezni, hogy mit is jelent egy kisvárosban Magyarországon ez a "kis" elhanyagolhatóság.
emerencia
@Mobil123: Az előbb a ma 09:04-re válaszoltam.
verum
" a létminimum fogalma nem azt jelenti, hogy az alatta élő szegények, hanem csak azt, hogy "különböző hiányokat szenvednek el az emberek"."

A vezető politikusokat látnám már különböző hiányokat elszenvedni!
feleselek
Ezeknél jóval nagyobb ember mondta:"Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam"(Churchill.)
feleselek
@verum: Hatalmas hiányban vannak választott képviselőink Ugymint:empátia,emberiesség,a becsületről nem is szólva...
Mobil123
@emerencia: Ha a német nyugdíjat kapja akkor soha.
1magyar
A minimálbéres és a közmunkás még 76 ezret sem keres.A segélyek meg éppen vegetálásra, a rokkantak meg kiesnek a rendszerből mert dolgozni nem bírnak de nem rokkantosítják le őket.
Rohadjon meg aki így szépít statisztikát.
Hellcat
Ehhez értenek...folyamatosan romlik a helyzet de ők úgy manipulálják a számokat hogy az nekik kedvezzen...ezzel a probléma nem tűnik el...
1magyar
A gazdagoknak van két választásuk, vagy lemondanak tetemes jövedelmük kis részéről, hogy a nép is úgy éljen, hogy ne lázadjon vagy szembenéznek egy forradalmi, háborús helyzettel.
Úgy tűnik az utóbbit választják.
Aki Én
Tökéletes lépés arra vonatkozólag, hogy nyíltan elismerik a kudarcot. Ugyan érdekes módját választják a beismerésnek, de értjük így is. Köszönjük az őszinteséget.
karma1
@Aki Én: Eleg sokaig tartott, amig beszelnek is rola. Eddig csak suttyomban kozmetikaztak a sajat javukra.
karma1
@Mobil123: Ismered a viccet a "hozzaigazitasrol": A ferfi fohaszkodik a Nilus partjan: "Uram, add, hogy foldig ero farkam legyen!"... Mire Isten kuldott egy krokodilt, aki leharapta mindket labat...

Kb. igy kepzodnek a "gazdag emberek" egycsapasra...
magyarbakancs
Szegénység volt, van, lesz.
De nem mindegy a minősége.
Van - e arra lehetőséged ,hogy tehetséged szorgalmad,rá termetségeddel ki kászálódjál a szegénységből.
Van-e kiszámítható jövő és nem változnak a szabályok, törvények évek múlva.
És nem csak akkor juthassál, előbbre ha valamely politikus barátja, rokona, ismerőse legyél.
Nálunk a bátyám-uram volt van, lesz.
Amíg ez nem változik itt mindig csak a szegények száma szaporodik.
Macskaszem
Ez a geci bármit megtehet, mert a nép hülye, tisztelet a kivételnek. Úgy emelkedik a népszerűsége a menekültgyülölet miatt, hogy ihaj, a birkák meg ebbéli örömükben elfelejtik, hogy miatta döglenek éhen.
szaboria1
A KSH amit nyilvánosra hoz az mindig az adott kormány szája íze szerint történik.
Peller Anikó
"..megfelezheti a Magyarországon élő személyek számát.."

Sajnos ez is benne van a pakliban, van aki belehal van aki kilehel amerikába vagy hova.
emerencia
@Mobil123: Kisvárosban él, nem tudja kikerülni pl. az egészségügyet, önkormányzatot, stb. Csak akkor tudná elkerülni a magyar valóságot, ha van annyi nyugdíja, hogy jobb vidékre költözzön. Abban viszont igazad van, hogy még így is sokkal jobb helyzetben van az életüket ott leélőknél.
Mobil123
@emerencia: Ezeket nem , de ha van pénze akkor megtud fizetni magánrendelést gondolom ha úgy adódna pl. Amit a magyar nyugdíjból képtelenség., hiszen még a gyógyszer kiváltása is nehézségbe ütközik .
Szókrakész
Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok

Winston Churchill
silber13
" A statisztika olyan,. mint a bikini. Sokat enged látszani, de a lényeget eltakarja."
/ Moldova űgyörgy /
colibri
Az egész KSH az orbánék kiszolgálására és trükközésre épül. A királyi rádióban napmint nap blablázzák a birkák fejébe a hamis adatokat.
Szókrakész
Most akkor mennyi a szegénység felezési ideje?
Toby
A parasztvakítás és a birkahülyítés csürhéje ez a mocskos qrmány, még a saját bégetőiket sem tisztelik meg hiteles adatokkal.
Miknden jel szerint, van miért trükközni !
Mocskos, fertőző horda !
Csak a kénsav képes tisztára mosni ezeket a hulladékokat !
emerencia
A temetési segély szabályzatnak megfelelően kötelezően kellett megindokolnom a féléven belül két közeli hozzátartozóm halála miatti segélykérelmemet a cégemnél. (50-50 ezer forint, akkor már 13 éve voltam a cég dolgozója.) Indokként leírtam mindkét alkalommal feketén fehéren az igazat az előző évi (2011-es) KSH adatra hivatkozva miszerint a haláleset megterhelte családunk költségvetését, én pedig a létminimum alatt keresek. Ez verte ki a biztosítékot. Mindkét esetben a képzetlen HR adminisztrátor közvetítésével szóban toltak le mert nem tetszett a multicég központjában az indoklásom. (Egy szakképzett, szakmájához értő személyzetis aligha vállalkozna arra, hogy egy mélyen gyászoló embert veszekedős hangnemben leszidjon mert nem volt hajlandó a hatalom gusztusa szerinti hazugságot leírni a kérelmében.)

A segélyeket ettől függetlenül mindkét esetben megkaptam majd a munkáltatóm gondoskodott a visszafizetéséről is: lecsökkentették a béremet és a munkaidőmet, így 7 hónapon keresztül már nem csak a társadalmi létminimum, hanem a szegénységi küszöb alatt kerestem mint 55 év feletti munkavállaló.

Az EU legnagyobb és leggazdagabb jóléti államából származó multi "sikeresen" átvette az Orbán rezsim lekezelő, fosztogatós, osztogatós szegénységtermelő módszereit. :-( Így szivárog be ez a mentalitás a mindennapjainkba, s válik előbb utóbb Európa szerte is szilárd erkölcsi normává.

Én még megúsztam valahogy eddig az ellehetetlenülést egy hozzátartozóm segítségével és a történtek után még 3 évvel is ott dolgozom. De van aki a korosztályomból egy másik szabadpiaci multicégnél sok évet lehúzva sokkal rosszabbul járt:

vastagbor.blog.hu/2009/09/04/egy_dolgozo_ember_emlekere

Vajon hány tisztességgel dolgozó, teljesen bejelentett ember kínlódik a túlélésért az állítólag egyre jobban teljesítő Magyarországon???
cikicakk55
Van egy ápolónő ismerősöm.Ő 39 éve dolgozik olyan osztályon,ahol a betegek 90%-ban korlátozottak mozgásukban.Magyarul,elfekvőn dolgozik.Nincs ünnep,hétvége,szabi csak akkor mikor a vezetőség engedi.Havonta tisztán 92.000ft-ot visz haza.3 műszakban dolgozik,emelgeti a sokszor 100kg feletti magatehetetlen embereket.Még 1 évig kell dolgoznia és talán elérheti az előnyugdíjat.Nem tudom mennyire fogja élvezni a nyugdíjas éveket,mert az ízületi problémái miatt rengeteget szenved.Ez mind munkahelyi ártalom.A képviselő urak meg ha egyáltalán méltóztatnak megjelenni a parlamentben,csak punnyadnak egész nap és annyit keresnek 1 hónap alatt,mint a ismerősöm fél év alatt.Ráadásul a sok üléstől legfeljebb aranyerük lesz,de ez nekik semmi.Maszek doki 10 perc alatt rendbe hozza.
emerencia
@cikicakk55: Megspórolnak egy fiatal, erős férfi állást vagy egy betegemelésre alkalmas gépet és ezzel tönkreteszik a másik, idősb női munkavállalót. A fizikai gyötrés egyébként reneszánszát éli hazánkban, a profitszférában is előszeretettel élnek vele. Az alaptörvény szerint már nem kötelezi semmi sem az államot az orvosi ellátásra és a nyugdíjra. A szociális adó címen beszedett összegeket arra költi a kormány amire akarja, így nem nagyon zavarja őket, ha valaki belebetegszik a munkába. Kívánom az ismerősödnek, hogy bírja ki ezt az egy évet még, utána legalább megpihenhet. Sokan vagyunk, akik hasonló strapás körülmények között dolgozunk hatvan körül és még nem látjuk a végét. :-(
nyanya001
Ha már Putyint másolja ez a kormány sok mindenben akkor ezt sem ártana
átvenni tőle
444.hu/2015/12/03/putyin-csokkentette-sajat-es-kormanya-fizeteset
Január
" KSH tájékoztatta arról, hogy az új módszerben a létminimum fogalma nem azt jelenti, hogy az alatta élő szegények, hanem csak azt, hogy "különböző hiányokat szenvednek el az emberek".
Milyen finoman fogalmaznak.
Csak éppen valaminek a hiánya - az anyagi javak tartós nélkülözése - pedig jelenti a nyomort - és a kör bezárul.
Január
@CHEWBACCA: Egy menekült erre jogosult:

Szociális biztosítást, van hova lehajtani a fejét
-> Mobiltelefont számlák nélkül
-> Fizetett bérleteket
-> Ingyenes egészségügyi ellátást
-> Pénzt, amelyet szabadon felhasználhatsz
-> Ingyenes nyelvtanfolyamokat
-> Ingyen jegyet busz, vagy vasúti közlekedésre
-> Gyerek bónuszokat
-> Ingyenes jogi képviselőket, hogy védekezni tudj az ellen, hogy kiutasítsanak az országból
-> Semmi kötelezettséged nincs, de több joggal rendelkezel, mint a hazai állampolgár
Toby
@nyanya001: Ez Mocsokisztánban elképzelhetetlen ! Minél többet lopnak, csalnak, annál több kell nekik !
Maxim Maximovics
Templomhegyi Borkö (Krahács megyei gyerek, aki azonos, de sajnos angolosított névvel csinált Nagy-Britanniában látványos politikai kariert) mondta:
"Csak annak a statisztikában bízom meg, amit én magam hamisítottam."
Örök igazság.
1magyar
@Január: Németországban is így van ez, és a saját állampolgárai közül is vannak ám ott is munkanélküliek, hajléktalanok.
Miért nem olyan programot inyitanak ott is, hogy a német munkanélkülit visszavezessék a munka világába?
Könnyebb nekik ezeket az összegeket az arabokra fordítani?
Lackó50
Ha még egy kicsit finomítanak rajta,akkor még az is kiderül, hogy Magyarországon az orvosok és a pedagógusok is relatíve többet keresnek, mint a német, vagy angol kollégáik. Nálunk olyan alacsony a megélhetéshez szükséges pénz, hogy már a pedagógusoknak, nem is kell a fizetésüket oda adni, mert csak túlköltekeznének.
papa.49
@nyanya001: Hová gondolsz, hogy ők kevesebbet keressenek, hát ARRÓL SZÓ SE LEHET!!!
idppp
@Január: Ez baromság! Maga sem egy IQ-bajnok! Magyarországra vonatkozóan egy szó sem igaz belőle, hazugság, agymosott ökör!
verőce21
Elolvasva ezt a hírt, az a régi reklámfelirat jut eszembe egy régi, állandó hiánnyal küszködő cipőbolt kirakatában. "Lábrontó cipők. Tyúkszem, tályog szavatolva. Több vevőnk lábát amputálták."
Desischado
Így trükköznek, de a szegénység attól megmarad. Kiváncsian várom, meddig folyik ez még így, és mikor lesz elege a népnek? Illetve, meddig lehet még büntetlenül rabolni, és mi lesz akkor, ha már mindent elvettek? Ők meg azt sem tudják, hova rakják a rengeteg lopott vagyont, miközben aa szegénység meg egyre csak nő! Aljadék egy mocsok banda, annyi szent!
human
Azt szerintem el lehet felejteni, hogy itt valaha Európai bérek lesznek. Nem lehet jobb az életszínvonal, mint amit az ország meg tud termelni. Normalizálni viszont lehetne a helyzeten. Ez számomra azt jelenti, hogy a Lázárok elbúcsúzhatnak pár ingatlanuktól abból a 12-ből, hogy a dolgozó emberek életkörülményei javulhassanak. Szerintem ebben az országban nem csak túl sok alacsony keresetű van, de túl sok túlhízott milliárdos is, akik ráadásul külföldön tartják vagyonuk nagy részét, hogy elrejtsék azt. Pl. ami nemrég Csányi vagyonáról derült ki.
Január
@Butautáló: Németország, Ausztria, Svájc.
Január
@idppp: Miért gondolod, hogy nálunk más a menekültek ellátása, mint az Eu-ban? Nekünk is ugyanazok a feladataink nem? Egyébként tájékozódj, hogy ne maradj hazugságban, sőt ne kapj egyéb jelzőket is.
www..bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=422&Itemid=469&lang=hu
egyvandor
Lázár már régen túl ment a felezésen. Az "annyit is ér" gyakorlatilag lenullázta őket. Gorbánék szemében nem is léteznek. A gorbáni vasúttal kapcsolatos kinyilatkoztatás alapján minél kevesebbjük van annál kevesebbet kell adni nekik.Ha attól még kevesebbjük van akkor még azt is csökkenteni kell. Nehogy már keresztbe tegyenek a ner fejlődésének. Ezek között úgy sem akad egy sem aki le adná a minimum húsz százalékot.
prime777
@Desischado: Akkora szavazóbázisuk van,hogy ha probléma is lenne,majd átírják megint a választási törvényt.
Mikola jól mondta.
Ha még egyszerre hatalomra kerülünk bebetonozzuk magunkat 20-25 évre.
Az a közel 2 millió ember akik jórészt belőlük élnek és az ő szabályaik szerint gazdagodnak soha nem fogják őket elhagyni.(érdek,adó)
Vannak még a megfélemlített emberek akik meg anyagi biztonságukat féltve nem mernek máshova X-elni.
A másik pedig,hogy ha más kerülne hatalomra lehet menniük kell abból az állásból mivel elképzelhető ,hogy nem annyira tehetséges az illető aki azt betölti.
Van egy maradék,mondhatni szerencsétlen ostoba aki csak azért támogatja őket mert nemzeti meg magyar közben kilóg a seggük a gatyából.
Mindegy mi történik,akkor is a végletekig kitartanak.
A legkártékonyabbak ezek az emberek az országra nézve de őket ez nem érdekli hiszen ők feltehetően jól élnek.Ők nem akarják látni,hogy közben mi tesznek.Elnézik nekik mert ők is kellemesen élnek.
Ezen emberek tömege bőven elég lesz ahhoz,hogy hatalomba maradjanak,na meg olyan csodás az ellenzék is,hogy még vagy 2-3 ciklusig biztosan ők lesznek.
Még egy ciklus 2022-ig és zsellérek leszünk ténylegesen a saját hazánkban.Meg lehet nézni a földügyekben is mik mentek.
Ha váltás is lenne,szerintem akkor sem lehet már semmit visszavenni tőlük.Nagyon ügyesen felépítették ők ezt.És volt ehhez bátorságuk is.
Nem akarlak elkeseríteni de a fidesz hosszú évekig,évtizedekig maradni fog még.
Bár lehet egy olyan forgatókönyv is,hogy a "vezért" egy idő után valaki majd hátba szúrja.Ez szokott lenni az ilyen "egyeduralmi" dolgoknál egy idő után.
vadsanca
Szégyen a szegénység??? Miért nem független a KSH? Kinek az érdeke az adatok más színben való feltüntetése? A magyar ember nem hülye! Na ezért tartunk itt!
verőce21
A Parlament előtti téren többezernyi főből álló tömegnek szónokolt valaki:
- Elég, ha egy pillantást vettek szűk homlokomra, állati kapzsiságtól eltorzult arcomra, és azonnal láthatjátok, kivel van dolgotok. Semmiféle mesterséghez, tudományhoz nem értek, a világon semmire sem vagyok alkalmas, legföljebb arra, hogy az élet értelmét magyarázzam nektek, s vezesselek benneteket a cél felé. Hogy mi ez a cél, azt is elárulom. Egy-kettő, meg akarok gazdagodni, pénzt harácsolni, hogy minél több legyen nekem és minél kevesebb nektek. Ezért titeket még inkább el kell butítanom. Vagy talán azt hiszitek, hogy már elég buták vagytok?
(- Nem, nem – harsogta a tömeg felháborodva.)
kukac50
Ilyen orvosi ellátás miatt,fél ország betege úgyis ki fog halni,csak szinten van tartva de nem gyógyítva az állami intézetekben!
Gyógyulásra annak van esélye akinek pénze van magánklinikára,mert ott korszerű felszerelés van és gyógyító munkát végeznek.
Január
@Butautáló: Ugyan minek?
A Bevándorlási és Állampolgári Hivatal honlapján közzé tették a bevándorlókat megillető támogatásokat.
Ki lehet keresni!
Butautáló
@Január: A fele hazugság! Nincs olyan, hogy "ingyen pénz"! Telefon pláne nincs! Utazásra nincs lóvé, a menekült-státusz megkapásáig nincs szabadon utazgatás! Ingyenes jogi képviselő sincs, csak "kontaktpersonal"! A bevándorlónak kötelessége rendesen viselkedni és együttműködni! Jogokat akkor kap először - azt is módjával - ha megkapta a menekült-státuszt! Ez a svéd helyzet! Biztos vagyok, hogy sehol sincs úgy leírva, ahogy idézted!
Január
@Butautáló: Menedékkérők ellátása
" A befogadás során nyújtott ellátások és támogatások rendszere
A befogadás során a menedékjogot kérő külföldit az alábbi ellátások és támogatások illetik meg rászorultsága, illetve egyéni élethelyzete függvényében.
• A befogadás anyagi feltételeinek biztosítása, ennek körében:
o befogadó intézményben nyújtott elhelyezés és ellátás,
o szabad felhasználású havi költőpénz,
o részesítés adományokból,
o utazási kedvezmények igénybevétele,
o köztemetés költségeinek viselése.
• Egészségügyi ellátás
• Oktatási-nevelési költségek megtérítése
• Pénzbeli támogatások, ennek körében:
o a beiskolázási támogatás,
o az ország végleges elhagyásának támogatása." És így tovább...

Forrás: A Bevándorlási és Állampolgári Hivatal honlapja.

Akkor a többi juttatásra válasz a tegnapi 14:10-es hsz-em.
solidedge
A KSH új számítási módszer szerint az a szegény, akinek nincs mit ennie. Tehát aki nem hal éhen az nem szegény.
Butautáló
@Január: Ez a lista mintha nem egyezne az elsővel! Nem akarok ezen vitázni...
Január
@Butautáló: Persze, hogy nem egyezik, egyrészt mert nem teljes, - ugyanis a valós lista hosszabb - a honlapon olvashatod az egészet. Ha érdekel járj utána!!!

Aztán nem is egyezhet az első listával teljesen, mert az a német, svájci és osztrák ellátás, amint azt már írtam december 5-én 14:10-es válaszomban.
Amúgy a témát már túltárgyaltuk.
Butautáló
@Január: "A befogadás során a menedékjogot kérő külföldit az alábbi ellátások és támogatások illetik meg rászorultsága, illetve egyéni élethelyzete függvényében."
Ez a legfontosabb mondat az egészben!
Tényleg túltárgyaltuk!
Január
@Butautáló: ...és ott vagyunk ahol voltunk, - "Melyik csodaországban van ez?"
Butautáló
@Január: Inkább elbeszélünk egymás mellett. Amit leírtál, az nagyjából az adható egyik oldal. (Telefont tuti nem kapnak!) Adható de nem hinném, hogy egy részénél többet megkapnának. Csak amennyit szükséges. És ezekért a külföldieknek komolyan kell is teljesíteni. Mert bizony legalább annyi kötelességük is van, mint esetleges juttatásuk. A rendes viselkedés alap. Az iskolába járás és a nyelvtanulás az első. Hiányzás nincs, az elfogadható indokot bevasalják! Vagy megvonják az érte járó pénzt és ha nem képes eltartani magát, irány haza! Aztán jön az együttműködés a Munkaügyi Hivatallal. Ha nem, irány haza. Segítség van kifulladásig, jótékonykodás nincs! Ez így működik és csakis így. A két kézzel való pénzszórást, meg a befogadó ország alkalmazkodása a bevándorlókhoz csak az Orbáni propaganda agyszüleménye! Az igazság az, hogy a migránsoknak egy jó nagy szopás az egész és tart mindaddig, amíg a saját lábukra nem állnak! Aki mást mond, az hazudik! Na így már kerek a dolog! Ha jól sejtem hölggyel van dolgom, úgy kis kezedet csókolom tisztelettel! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.