A nőket diszkrimináló Ákos-kijelentés után felbontotta szponzorációs szerződését a Telekom az énekessel, ami miatt a kormány is szerződést bontott a vállalattal, igaz, csak a mobilinternet-előfizetéseket érintően. Az ügy kapcsán Straub Elek volt Telekom-elnök-vezérigazgató és Nagy Bálint volt kommunikációs igazgató, az International Business School marketing tanszékvezetője nyilatkozott az ATV-n.

Nagy Bálint szerint szokatlan és merész volt a Magyar Telekom döntése, amellyel szerződést bontottak Ákossal. A kormány Telekom-bojkottról szóló döntését nem kívánta minősíteni, de ha megtenné, semmiképp sem a szokatlan és a merész jelzőket használná. 

Straub Elek, aki 1995 és 2006 között irányította a Matávot, majd a Magyar Telekomot, a mostani Telekom-menedzsment Ákossal kapcsolatos lépését nagyon határozott és szokatlan lépésnek nevezte, de annak tükrében, hogy a vállalat számára mennyire fontos a nők egyenjogúsága, esélyegyenlősége, azonos fizetése, szerinte semmiképpen nem tekinthető váratlannak, ami történt.

Kevés olyan értéke van a T-brandnek, amelyeket nem lehet félretenni, és amelyekkel kapcsolatban nem lehet kompromisszumokat kötni, ám a női egyenjogúság ezek közé tartozik

- magyarázta, majd kiemelte, Ákos részéről hiba volt figyelmen kívül hagyni az esélyegyenlőséget:

Általában a szponzorációról szóló szerződésekben megfogalmazzák a felek, hogy a szponzorált, aki végső soron a szponzor arcaként jelenik meg a nyilvánosság előtt, olyan értékeket kell hogy képviseljen, amelyeket szponzor fontosnak tart.

Straub és Nagy egyetértettek abban, hogy az Ákos-féle szerződés felmondásáról a magyar és nem a német Telekom menedzsmentjében született meg a döntés. Utóbbi feltételezése az ügy túldimenzionálása lett volna.

Straub úgy reagált Orbán Viktor kijelentésére, amely szerint a Telekom „elnyomást és visszaélést” követett volna el, hogy egy ilyen lépést a vállalat csak akkor tehet meg, ha az a szerződés alapján jogszerű, tehát ha a szponzorált megszegte a szerződés valamely pontját.

Nagy szerint pedig az eset nagyon jól mutatja Magyarország „nagyon beteg lelkületét”, hiszen itt két gazdasági szereplő (Ákos és a Telekom) áll egymással szemben. Az, hogy a kormány ebbe a vitába beleszólt, szerinte marketing szempontból megmagyarázhatatlan.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
A szponzoráció erről szól. De ez eddig is világos volt:
"Egy szponzori szerződés ugyanis, normális körülmények között, két független piaci szereplő között létrejött támogatási megállapodás. Így, kívülről szemlélve mindenképpen. Az egyik fél adja a pénzt, a másik fél pedig az ismertségét, és azt az imázst, ami a fizető fél arculatának megfelelően, erősíti. Így érthető volt a Magyar Telekom lépése, ha úgy ítélte meg, hogy Ákos nyilatkozata nem erősíti, hanem rombolja a cég arculatát. "
endresy.blogspot.hu/2015/12/demagogisztani-naplo-diktaturabeismeres.html

legfeljebb Lázárnak és Orbánnak nem világois
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pucaros
A kormány Ákos szintjére süllyedt, nem most. Régen, csak most csúcsosodott ki. A FIDESZ kormányba nincsenek nők a frakcióban elenyészően vannak. Ahol a nőket kiszorítják az alkotásból az ország elszegényedik és ordenárévé válik.
Aki Én
@Papuska1: 19:17 Először is csak te gondolod, hogy politizál. Másodszor Ákos nem ma kezdett fideszes lenni, de eddig is szponzorálták. Harmadszor nem állhat bosszút a kormány, ilyen nincs, ez nem diktatúra állítólag. A Telekom egy magáncég, akár véleménye is lehet. Vannak törvényes módszerek ha valóban olyan az eset.
Nem hiszem, hogy egy balos kormány esetében is ilyen megértő lennél.
Papuska1
@Aki Én: Ha a fennmaradás, vagy a kipusztulás lenne a tét, biztosan megértő lennék! Egyébként a lényeg nem Ákos! A lényeg az, hogy egy nálunk működő olyan "magáncég" akit valójában a német állam irányít és oda viszi ki a mi adónk egy részét is (8% a megállapított) Ákoson keresztül kifejezi, hogy szembe fordul azzal, ami ma deklaráltan az egyik fő cél nálunk, saját erőből és nem idegen "utódimporttal" megoldani a népesedéspolitikát. Ákos itt lényegtelen. A "menekültek" is porhintés. Két alapvető módszerről van szó a hiányzó, meg nem született népesség pótlásával kapcsolatban. Az egyik idegeneket hív (kényszerít) be és identitásuktól megfosztva őket gyerekeiket saját identitására formálva neveli fel, vagy bizonyos dolgok feladása mellett, saját forrásból, nem erőszakkal, de erős érdekeltség teremtéssel maga próbálja meg, a szülések dotálásával serkenteni a gyermekvállalást, ami lassabb, de biztonságosabb. (Megjegyezném, hogy a régi Róma is az első megoldást választotta, és a befogadottak fordultak ellene, és kvázi buktatták meg.)
Aki Én
@Papuska1: Nézd. Ha nem egy ilyen korrupt, mindenbe belepofázó, csak kiemelt emberek mellett kiálló, azokat közpénzzel tömő, hazug kormányunk lenne, akkor azt mondanám van abban valami amit mondasz. Viszont sokadszor mondom, hogy eddig is egy kormányközeli embert szponzoráltak, tehát nem feltétlen igaz amit mondasz.
És ugye a közelmúltban százakat rabosítottak, mert megosztottak egy fideszest kritizáló cikket. Nem akarod látni ezt, csak szajkózod az idegen kizsákmányolást. Az is egy dolog, és ez is egy dolog.
Papuska1
@Aki Én: Ha a dolgot megfordítanád, lehet, hogy értenéd! Lehet, hogy azok támogatják a FIDESZT, akik megértik a céljaikat, és köztük vannak szerencsésebbek. Én is támogatom, de én nem vagyok ilyen szerencsés és még sokan vannak ilyenek is. Azt meg nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy bizonyos bizalmi rendszerű feladatokkal nem az ellenfeleket bízzák meg, és tudatos céljuk, hogy egy olyan réteget akarnak létrehozni, akik a nyugattal anyagilag is fel tudják venni a versenyt. Csak patrióta célról van szó. A "szabályos" versenyben az Uniós támogatás 20%-a maradt itthon 80%-ot "haza vittek" a nyugati kivitelezők. Most ez az arány 70%-30% a javunkra. Nem jobb ez még az ellenzéknek is? A másik. Ha valaki egy konkrét vádat fogalmaz meg, nem egy általános véleményt, az felelősséggel jár! Az bizony hamis vád! Remélem, hogy hasonlóan járnának el egy ellenzéki esetében is. Ha ilyen történik, meg kell próbálni! A kimondott szó, bizonyos esetekben, ha mást tönkre tehetünk vele, felelősség. Ezt egyre inkább elfelejtjük. Vissza kell állítani ezt akár FIDESZ-es, akár ellenzéki a megtámadott!
Papuska1
Az utolsó mondatodat most vettem észre. Hangsúlyozod, hogy kiemelem a kizsákmányolást. Nehezen tagadható, hogy történelmünk utolsó 350 évében ebben éltünk és ebből 280 év a nyugat részéről való kizsákmányolás volt. Akkor, mikor tehették volna prédának dobtak bennünket a legszörnyűbb gonosznak, mikor segíthettek volna, szűk anyagi érdekből cserbenhagytak. Kint járva napi szinten tapasztaltam, hogy idegennek, nem Európához tartozónak bélyegeznek történelmi alapon, nem a maiak miatt. Engedtessék meg, hogy egy kicsit szkeptikus legyek, míg tényleg nem bizonyítanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.