Végigkérdezte a minisztériumokat a BorsOnline, hogy hol mennyi év végi jutalomban részesülnek a dolgozók. A Külgazdasági és Külügyi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda állításuk szerint nem osztottak jutalmakat.

Három minisztérium azonban jutalmazta kollégáit:

- a honvédelmi tárcánál egyszeri, 100 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal ismerték el a kormányzati szolgálati jogviszonyban álló dolgozók teljesítményét, pl. Dankó István közigazgatási államtitkárét, Kun Szabó István, Puskás Attila és Siklós Péter helyettes államtitkárokét

- a Nemzetgazdasági Minisztérium nettó 130 ezret adott dolgozóinak

- a földművelésügyi tárcánál fejenként 80 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt adtak

A Miniszterelnökség nem reagált a lap megkeresésére.

Frissítés: az üggyel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki a Honvédelmi Minisztérium:

A Honvédelmi Minisztérium határozottan cáfolja a Bors 2015. december 23-ai számában megjelent állítását, miszerint év végi jutalmat kaptak a honvédelmi tárca államtitkárai.

2015 decemberében a honvédelmi szervezetekkel kormányzati szolgálati jogviszonyban állók egyszeri, 100.000 Ft összegű Ajándék Erzsébet-utalványban részesültek.

Összesen 172 fő kormányzati szolgálati jogviszonyban álló munkavállaló kapott egységesen (fejenként) 100.000 Ft összegű Ajándék Erzsébet-utalványt.

A cikk állításaival szemben a Honvédelmi Minisztérium államtitkárai és helyettes államtitkárai nem részesültek sem jutalomban, sem Erzsébet –utalványban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@F_Viktor: Mire is kapták a ,,jól végzett munkájukra,, akkor miért van annyi számonkérés az Uniótól, akkor miért kell egy rendeletet 56 x módosítani, ez nem jól végzett munka hanem az ott dolgozókat akarják megvenni evvel!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Talán bementek dolgozni? Miért nem kap az átlagmunkás is?
Toby
Az ajándékozáson lehet lemérni elég pontosan, hogy éppen mennyire fosik a hatalom !
nemjoezigy
Nem kell csodálkozni ez fideSSkdnp!

Aljas, szemét, kétszínű, élősködő, kártékony banda!
darwin
Nem értem a felháborodást.Egy multinál dolgozom,mint utolsó előtti senki.50 ezres Bözsit kaptunk.A szomszéd multinál 107 ezres tévé mellé 30 ezres telefont is adtak.Minden dolgozónak aki egész évben ott dolgozott.Pedig van olyan is aki funkcionális analfabéta.
Azért egy minisztériumnál adhattak volna többet is.
christike
A szociális otthonban a nővérek 2x30 ezer minimum értékü erzsébetet kaptak, ez volt az alsó határ) Megérdemelten)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.