Gyurcsány Ferenc hisz abban, hogy másokkal együtt kormányt alakíthatnak 2018-ban, szerinte két és fél év a politkában hosszú idő. Bár van miniszterelnök-jelöltje, de hogy ki, azt a Népszavának adott interjújában sem árulta el.

A mérsékelt politika pártján állok. Nem forgatnám fel a világot, bár ráférne, csak hát a választóink a lassúbb tempót szeretik. A nemzet számunkra nem azt jelenti, hogy piros-fehér-zöld trikolórba csomagoljuk magunkat, hanem azt, hogy együtt maradunk, ennek erős a szociális tartalma

 - az egykori miniszterelnök ezt már arra a kérdésre felelte, hogy milyen programot képzel el az országnak. Később azt is hozzátette, divat a baloldaliságról vitatkozni, de ezek általában nem a tartalomról szólnak, hanem a baloldalon belüli küzdelemről, ami szerinte "szellemi tunyaság, gyengeség":

Ennek az oldalnak sok kitűnő politikusa van. Amit Gőgös Zoltán földügyben tesz, az előtt le a kalappal. Szabó Tímea gyermekéhezés elleni harca kitűnő dolog, Varju László a trafikmutyival szemben lép fel, és hosszú a sor. Meg kell szervezni a középtől balra, illetve a szabadelvű világ felé lévőknek a csapatát. Amíg ez nincs meg, a választók nem fogják azt érezni, hogy esélyes kihívói vagyunk a Fidesznek.

Szerinte a Fidesz népszerűsége nem az ország érdekébeni teljesítményt igazolja, hanem a félelemre építő tisztességtelen politika sikerességét és ha Orbán Viktor a menekültügyet a saját politikájának középpontjában tudja tartani, akkor "kutya nehéz dolguk lesz".

A felvetésre, hogy a Fidesz azt akarja, hogy a lengyel kormány jelentse fel az újabb uniós megbízást kapó Altust, Gyurcsány így reagált:

Hajrá! Már az előző esetben sem adtak nekik igazat.

A DK-elnöke arról is beszélt, ma két párt szimpátiaindexe növekszik, a Fideszé és a Demokratikus Koalícióé:

Igaza lehet azoknak az elemzőknek, akik azt várják, hogy ennek a demokratikus oldalnak a legnagyobb politikai közössége 2016 végére a mi pártunk lesz. Karakteres, erős párt a DK, amelyik világosan beszél az élet nagy dolgairól. Van karakteres vezető csapata

Végül Gyurcsány a kérdésre, hogy milyen lesz az ország 2016-os éve, azt felelte:

Remélem jó. Nem azon az áron akarjuk megverni a Fideszt, hogy közben tönkremegy Magyarország. Nem okoz számomra rossz érzést, ha a Fidesz olykor előáll egy jó javaslattal. Szeretném, ha jövőre is lenne ilyen.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Magyarország akkor vesz el igazán ha az ilyen Gyurcsányfélék visszakerülnek a polcra.
Ezek hatalomban gondolkodnak hol az ember csak eszköz, ahol nem lesz sem nemzet sem semmi csak elvek és dogmák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"Gyurcsány: Nem okoz rossz érzést, ha a Fidesz előáll egy jó javaslattal"

Ó, te kis Teréz Apa, Gandhi, Jézus, Buddha és még vagy 30 avatar !
Csizmás Kond
Magyarország akkor vesz el igazán ha az ilyen Gyurcsányfélék visszakerülnek a polcra.
Ezek hatalomban gondolkodnak hol az ember csak eszköz, ahol nem lesz sem nemzet sem semmi csak elvek és dogmák.
nagypapa
Gyurcsány,mint eddig is - PUHÁNY! Bűnözőkkel akar kormányt alakítani? Inkább vonuljon be egy szeretetházba igazgatónak,s ne döglessze tovább a jogállam romjait...
Törölt felhasználó
Azért érdekes ez a Gyurcsány jelenség.. Mondott egy beszédet a pártjáról/nak, ebből kiragadott a fidesz egy erősen kriminalizáló részt majd mindenki a Gyurcsányt utálja..) Azért bal-lib oldalon sem tudjuk ezt hova tenni, ahogy nézem..:) Én sem gondolom, hogy jó ötlet az ő politikai szereplése már, de nem miatta, hanem mert bejött a karakter gyilkosság.. Én a retkes mszp szüntetném be és alakítanék új pártot..Mert az mszp csak elviszi a szavazatokat a semmire...
csigabiguli
Egyedül nem megy, tehát nyelv kinyújtva... Hehe..
Csizmás Kond
@Horizont: ...vagyis ugyanazt hiszed mint én csak a látszat kedvéért néhány szavat átírtál.
...és nem akadtam ki, szerintem mára művelődött annyira a magyar nemzet, hogy az ilyen Gyurcsányféle politikai akarnokokat kutyába sem veszi...tehát esélye sincs.
Csizmás Kond
@Horizont: mi5ől van a a többes látásod ?
amúgy nem én írtam a cikket sőt nem is én közöltem hanem a propi és ha már itt írogatunk akkor illik véleményezni azt is amit ő ad közre...nem így gondolod ?
...és hogy én is téged utánozzalak, te ti miért vagytok berezelve Orbántól. Ő is egy leváltható valaki vagy nem vagytok attól féltek, hogy képesek arra ?
Ami meg a kettőjük politikáját illeti ...még érzékeltetni is nehéz a különbséget .
Az egész uniós meg egyéb rinyálás csak álca a felismert tehetelenségre. Gyurcsány szavaival élve hazudtak reggeltől estig és most meglátta az egész világ, hogy milyen politikusok...ezt próbálják enyhíteni a folytonos macerával meg támadásaikkal...mert tenni most is képtelenek.
Csizmás Kond
@Horizont: Miaz hogy rácuppanunk...te nem cuppansz...vagy téged cuppantatnak ...vagy hogy kell érteni?...mindig ott vagy te is és kiabálsz nekem...az micsoda ha nem cuppogás ?
Szókrakész
"Ezt próbálnám megérteni megfejteni. Reménytelen."

Végre önkritikát gyakorolsz.
Szókrakész
@Horizont: "Ezt próbálnám megérteni megfejteni. Reménytelen."

Végre önkritikát gyakorolsz.
kakaósbögre
tisztességes ember nem bratyizik fideszessel.
Szókrakész
"Remélem jó. Nem azon az áron akarjuk megverni a Fideszt, hogy közben tönkremegy Magyarország. Nem okoz számomra rossz érzést, ha a Fidesz olykor előáll egy jó javaslattal. Szeretném, ha jövőre is lenne ilyen."

Tehát már nem is akarod buktatni a kenyéradódat?
Miért nem jelentgeted fel gyakrabban az országot Brüsszelben?
Vagy már ott se vesznek komolyan?

Az egyetlen amire jó vagy és az egyetlen, amit még rád bíznak, pénzelnek érte, a "spicliskedés"?
Az Altus a fedőcége a "besúgóhálózatnak"?
Szókrakész
@Horizont: Nem is kételkedem benne.
Én hibáztam és magam miatt korrigáltam.
Butautáló
@Horizont: Mert üres a tarsoly Drága! :)))
simmering73
Feri! Most őszintén. Volt ezeknek valaha is egy jó javaslatuk?
Designer
@Yoda69: President of the Hungarian (People's) Republic?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.