Gyurcsány Ferenc hisz abban, hogy másokkal együtt kormányt alakíthatnak 2018-ban, szerinte két és fél év a politkában hosszú idő. Bár van miniszterelnök-jelöltje, de hogy ki, azt a Népszavának adott interjújában sem árulta el.

A mérsékelt politika pártján állok. Nem forgatnám fel a világot, bár ráférne, csak hát a választóink a lassúbb tempót szeretik. A nemzet számunkra nem azt jelenti, hogy piros-fehér-zöld trikolórba csomagoljuk magunkat, hanem azt, hogy együtt maradunk, ennek erős a szociális tartalma

 - az egykori miniszterelnök ezt már arra a kérdésre felelte, hogy milyen programot képzel el az országnak. Később azt is hozzátette, divat a baloldaliságról vitatkozni, de ezek általában nem a tartalomról szólnak, hanem a baloldalon belüli küzdelemről, ami szerinte "szellemi tunyaság, gyengeség":

Ennek az oldalnak sok kitűnő politikusa van. Amit Gőgös Zoltán földügyben tesz, az előtt le a kalappal. Szabó Tímea gyermekéhezés elleni harca kitűnő dolog, Varju László a trafikmutyival szemben lép fel, és hosszú a sor. Meg kell szervezni a középtől balra, illetve a szabadelvű világ felé lévőknek a csapatát. Amíg ez nincs meg, a választók nem fogják azt érezni, hogy esélyes kihívói vagyunk a Fidesznek.

Szerinte a Fidesz népszerűsége nem az ország érdekébeni teljesítményt igazolja, hanem a félelemre építő tisztességtelen politika sikerességét és ha Orbán Viktor a menekültügyet a saját politikájának középpontjában tudja tartani, akkor "kutya nehéz dolguk lesz".

A felvetésre, hogy a Fidesz azt akarja, hogy a lengyel kormány jelentse fel az újabb uniós megbízást kapó Altust, Gyurcsány így reagált:

Hajrá! Már az előző esetben sem adtak nekik igazat.

A DK-elnöke arról is beszélt, ma két párt szimpátiaindexe növekszik, a Fideszé és a Demokratikus Koalícióé:

Igaza lehet azoknak az elemzőknek, akik azt várják, hogy ennek a demokratikus oldalnak a legnagyobb politikai közössége 2016 végére a mi pártunk lesz. Karakteres, erős párt a DK, amelyik világosan beszél az élet nagy dolgairól. Van karakteres vezető csapata

Végül Gyurcsány a kérdésre, hogy milyen lesz az ország 2016-os éve, azt felelte:

Remélem jó. Nem azon az áron akarjuk megverni a Fideszt, hogy közben tönkremegy Magyarország. Nem okoz számomra rossz érzést, ha a Fidesz olykor előáll egy jó javaslattal. Szeretném, ha jövőre is lenne ilyen.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Magyarország akkor vesz el igazán ha az ilyen Gyurcsányfélék visszakerülnek a polcra.
Ezek hatalomban gondolkodnak hol az ember csak eszköz, ahol nem lesz sem nemzet sem semmi csak elvek és dogmák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Horizont: Nem is kételkedem benne.
Én hibáztam és magam miatt korrigáltam.
Butautáló
@Horizont: Mert üres a tarsoly Drága! :)))
simmering73
Feri! Most őszintén. Volt ezeknek valaha is egy jó javaslatuk?
Designer
@Yoda69: President of the Hungarian (People's) Republic?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.