Több száz autó és azon felül további több száz ember kézi erővel is gyűjti a hulladékot a szilveszter utáni reggelen a fővárosban – mondta a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorfolyamában.

Dorogi Gabriella kifejtette: péntek lévén a szokásos munkarend szerint is dolgoznak a közterület-fenntartók. Ennek nyomán 300 autó járja a főváros utcáit, s gyűjti a szelektív és a kommunális hulladékot.

Több százan gyűjtik a szemetet a budapesti bulikázók után

Emellett további 330 ember kézi erővel már reggel óta dolgozik azon, hogy megtisztítsák Budapest utcáit az óévbúcsúztatás, újévköszöntés után. Kiemelten dolgoznak a különböző közterületi bulihelyszíneken és azok környékén, az aluljárókban, a főbb útvonalakon, mint a kis és nagykörút, az Andrássy út – fejtette ki Dorogi Gabriella az M1-en.

Korábban az FKF közleményében azt írta: január elsején reggel 6 órakor kezdik meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet várhatóan a kora délutáni órákra befejeznek.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Kedves Propeller! Ha tudnám e telcsi számodat, szívesen feltelcsiznélek. Csak, hogy megmondjam a bulikázók, mint szó, igen csípi a szemcsimet! :)))))
Lepényleső
A gépi seprők meg a garázsokban állnak,hogy ne kopjanak?
Eriksson
@Lepényleső: Ja. És hány ember munkabérét lehetett volna megtakarítani.
Jó ez így. :)
volvós
Végül is ez a munkájuk, ezért kapják a munkabérüket.
A világon mindenhol !!! Mi ebben a " hírérték " ??
Bercifiu
Felháborító, hogy nálunk a buli azt jelenti, hogy szemetet hagyunk magunk után.
Javaslom Pintér eftársnak, hogy a tűzijátékot is tiltsák be, mert több a kár, mint az élmény. Nem beszélve arról, hogy milyen stresszt okoz a hangos robbanás az embernél és a kutyáknál.
Rózsika Hatházi
Kedves Propeller! Ha tudnám e telcsi számodat, szívesen feltelcsiznélek. Csak, hogy megmondjam a bulikázók, mint szó, igen csípi a szemcsimet! :)))))
ila51
@Rózsika Hatházi: pont úgy , mintha egy felkapaszkodó sztárocska azt mondja a többiekre , emberkék

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.