A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy haladéktalanul zárjon el minden "pénzcsapot" az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) elől, függesszen fel minden folyamatban lévő pályázatot, és vegye vissza állami tulajdonba az ORÖ-nek átadott ingatlanokat.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében felszólította egyúttal az Országos Roma Önkormányzatot, hogy a folyamatban lévő hatósági eljárások végéig haladéktalanul oszlassa föl magát és függessze fel működését.

Tekintettel arra, hogy szinte minden nap "piszkos részletek" derülnek ki az ORÖ működésével és pénzmozgásaival kapcsolatban, kijelenthető, hogy "minden egyes forint", amit a testület kap, azt vagy nem az összeg eredeti rendeltetésének megfelelően használják fel, vagy egyszerűen csak ellopják – fogalmazott a politikus.

Hozzátette: a kialakult helyzetért a Jobbik szerint Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott az első számú felelős, és amíg az ő mentelmi joga tart, addig csak az ÖRO működésének felfüggesztésével lehet "gátat vetni a további jogosulatlan pénzszórásnak".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mikor varrják be a kaptárba a dádét???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@eugen4402: Amíg a feljelentés jogát nem vonaj meg Orbán addig fel kell jelenteni minden korrupció gyanús ügyet. Gondolj bele, ha nem tesz így az ellenzék azzal legitimálja a szabad rablást. A történelemkönyvekben legalább benne lesz, hogy a demokratikus ellenzék mindent megtett amit a demokrácia keretein belül lehetett.
human
@eugen4402: És így dokumentálva lesznek a lopások. Nyomuk marad. Talán később még lesz aki foglalkozni fog ezekkel az ügyekkel, mert az ügyész úr nem fog az biztos.
eugen4402
@human: Ebben viszont igazad van. Én még túlságosan a papíralapú dokumentálásban élek, és azt villámgyorsan el lehet tüntetni alkalomadtán. El tudom képzelni, hogy a digitális adatrögzítés korában az adatmegsemmisítés soha nem lehet 100%-os, és minden leütött billentyűnek nyoma marad valahol.Legalább az utókornak is lesz min hajba-kapni.
Toby
Aki sáros, az bűnhödjön, nemre, zemzetiségre, felekezetre. pártszmpátiára tekintet nélkül.

- Juhász Oszi elszámolt már az önkormnyzati menetlevelekkel ? Meglettek már ?
- Volner is rendezte cégei sunyításait ?

Tsak úgy kérdezem...
Lepényleső
Nekem az igazság tökéletesen megfelelne,minden szerepléőre egyformán méretezve.
kukac50
Az igazság kiderítése kötelessége lenne a rendőrségnek ügyészségnek bíróságnak, de Orbán parancsára nem teszik a kötelességüket.
Farkas Flóriánt meg vezetőszíjon elvihetné a rendőrség, letartóztatásba,ez minimum elvárható lenne az igazságszolgáltatástól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.