Tiltakozó levelet írtak a Szegedi Tudományegyetem Oktatói Hálózatának tagjai Balog Zoltánhoz. A levélben méltatlan munkakörülményeikről és arról számolnak be, hogy a doktori ösztöndíjak emelésével a diák néhol többet "keres", mint oktatója. Tíz éve nem volt béremelés.

A hvg.hu cikke szerint a tanársegédek és adjunktusok 10 éve várnak a béremelésre. "A levélírók számára teljességgel elfogadhatatlan, hogy mindössze 30-40 ezer forintos béremelést ígérnek, azt is három éven át elhúzva, az adjunktusok nettó 147 ezer forintjához, a tanársegédek nettó 122 ezres fizetéséhez."  A folytatásból kiderül, hogy "így az a megalázó helyzet jönne létre, hogy a doktorandusz és több oktatója bére 2018-ban körülbelül azonos lenne, pedig egy adjunktus akár már 20 éve oktat az egyetemen, és már 10 éve megszerezte a PhD-fokozatot. A tanársegédeknek 40 ezer forinttal lenne kevesebb a bérük, mint a hallgatók ösztöndíja, úgy, hogy a tanársegédek közül is sokan doktori fokozattal bírnak" – olvasható a levélben.

"Egy pályakezdő bölcsész is többet keres, mint mi, akik oktattuk őket. Ugyanez a tarthatatlan bérhelyzet jellemzi karunkon a nem oktató beosztású tanárokat: a lektorokat és a nyelvtanárokat is". – írják.

Az oktatók azt akarják elérni, hogy 2016 januárjától az adjunktusok és tanársegédek is megkapnák minimum azt a bért, ami a bértábla szerint jár a doktori fokozattal rendelkező pedagógusoknak a közoktatásban. – olvasható a cikkben.

"Álláspontunk érvényre juttatásához minden fórumot és minden törvényes eszközt igénybe fogunk venni".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Csak azt nem értem, ha mindenhol betelik a pohár, akkor miért van még hatalmon a qrmány?

Mert ha betelik, akkor leisznak belőle, lenyelik?
És csak nyelnek, nyelnek tovább???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Csak azt nem értem, ha mindenhol betelik a pohár, akkor miért van még hatalmon a qrmány?

Mert ha betelik, akkor leisznak belőle, lenyelik?
És csak nyelnek, nyelnek tovább???
Szókrakész
Miért nincs senki az utcákon?
De szervezetten, együtt minden érintett.
Ilyenkor hol van az ellenzék, hogy összerántson egy ilyen dzsembörit?!?!?!
soljanka
@Szókrakész: Kedvenc Dr. Bubó mondásom:
Aki nyavajog, de nem változtat, annak nem fáj eléggé
Szókrakész
Bezzeg az internetadó miatt mindenki megmozdult.

Mert akkor nem lehetett volna szelfizni annyit, vagy pedig jóval drágábban.
Akkor most ki a hülye?
justhpeter
@Szókrakész: Ez az ellenzék még magát sem tudja összekapni.
Toby
Kedves egyetemi oktatók, milyen nemzethy hazaffyak vagytok, akkor, amikor Viktor von Stadionossy del Felcsúth lord Or Bán, kiteszi a működő reformokért szívét, lelkét, de csak ezt a kettőt, mert a lé kell a saját lábon állás kasszájához, a külhoni magyarok választási kábítása is qrwa sok pénz, a sebészek sem fognak kapni egy büdös vasat sem, csak még nem tudják, meg a pedagógusok sem, de ők már sejtik, hát mit gondoltok, l. szájmon a barackmagos, kaparós sorsjegyre vette meg a földeket, pedig itt még nincs vége a táncnak, mert az erőgépekről egy szó sem esett és azokat is meg kell ám venni, hogy legyen látszata és elmondhassa, hogy " én vagyok a legnagyobb paraszt a környéken" ami persze igaz is, erőgépek nélkül is, mert egy ekkora büdös tapló gumicsizma, régen termett a Kárpát-medencében, mint ez a szutyok hörcsög, tehát elégedjetek meg - ebben már mindenkinek lehet gakorlata - a szép ígéretekkel, a manikűrözött KSH adatokkal és vígasztaljon benneteket az a tudat, hogy "kis lépés egy embernek, de hatalmas lépés..." az l. szájmonoknak és a hasonszőrű parazita vegetációnak !
Meg aztán Paks II. miatt is érik a méretes koki, sallerba kötve és ha fizetni kell, akkor azt a szegény orbánc és udvari bolondjai nem a saját lábon állásukból fogják kifizetni !
Jankó123
@Toby: "Meg aztán Paks II. miatt is érik a méretes koki, sallerba kötve és ha fizetni kell, akkor azt a szegény orbánc és udvari bolondjai nem a saját lábon állásukból fogják kifizetni ! "

Pedig biztos lehetsz benne, hogy a "tartalékos udvaribolondok" fogják majd kifizetni!
Toby
@Jankó123: Az a helyzet, hogy lézer-piszkos jános ötlete nyomán kitalálták, ha az unió pénzbüntit oszt ki az illiberális magyarságra, akkor a tetvesqrmány, plusz adókat vethet ki a "keményen dolgozó kisemberekre" ! Naná, hogy nem a saját lábon állástól fogják elvonni a kest !
A Cosa Nostra idejár tanulmányútra !
panellproli
Végre itt az idő egy általános sztrájra! Ahogy normális országokban szokták/ NSZK, Franciaország ,Olaszország/egyébként ez a rothadt önkényuralmi rendszer sosem fog megbukni.Hajrá eü,oktatás, vasutas,gazdálkodók, szocialis szféra,közalkalmazott. mind irány az utca, lehetőleg vasvillával!
karma1
@panellproli: Ja, mindenki menjen roganhoz, o az V. ker. polgarmesterekent elnyert egy csomo unios tanyafejlesztesi penzt, biztos vett belole egy csomo vasvillat. Kiegyenesitett kasza ugyanitt kaphato, Komboban olcsobb!

Ez a cikk nem egy mai csirke, kb. fel eve mar leadtak, akkor is ugyanez volt a problemajuk, hogy sokszor a diak osztondija magasabb volt, mint az oket oktato tanarake.

Nem, ha nem mennek ki az utcara OSSZEFOGVA, akkor ez is elul szepen, mint a fodrozodo balatoni hullam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.