Hivatalos személy ellen csoportosan elkövetett erőszak bűntette miatt tizennégy külföldi előzetes letartóztatását rendelte el hétfőn a Kecskeméti Járásbíróság – tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Sárközy Szabolcs közölte: a bíróság öt iraki, négy afgán, három iráni, egy szíriai és egy algériai állampolgárt helyezett előzetes letartóztatásba. Azért folyik eljárás ellenük, mert péntek este a kiskunhalasi befogadóközpontban a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak.

A gyanúsítottak közül tízen fellebbeztek a végzés ellen, amelyet azzal indokolt a bíróság, hogy a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell szökésüktől, elrejtőzésüktől, valamint a nyomozás kezdeti stádiumában tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztethetnék.

Sárközy Szabolcs felidézte: Kiskunhalason, a menekültügyi őrizetesek befogadóközpontjaként működő volt Gábor Áron laktanyában két iraki férfi az internethasználat miatt vitatkozott és dulakodott. A fegyveres őrök és a rendőrök szétválasztották és az elkülönítő helyiségbe kísérték őket. Eközben az egyik gyanúsított ellenállt, és ezt látva huszonöt-harminc őrizetes az elkülönítőnél előbb a kerítést rázta, majd kavicsokkal kezdett dobálózni. Egyikük átdobott egy vasból készült drótkeretet a kerítésen, amellyel eltalált egy rendőrt, akit sisakja és pajzsa védett meg a sérüléstől.

A jogszerűen fellépő őrök és rendőrök többször is kénytelenek voltak könnygázt bevetni az agresszív csoport ellen, két szociális munkást is kimenekítettek a veszélyeztetett területről – tájékoztatott a szóvivő. Kitért arra is, hogy a csaknem fél órán át tartó rendbontás a rendőri erősítés érkezésének látványára ért véget.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után száznyolcvan rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Majd előkerül néhány jogvédő, akinek a szíve vajból van, és kiszabadítja ezeket a gonosz keresztény állam karmaiból...
...ennyi. Mert haza nem viszik őket, csak kihozzák, aztán mehetnek...
nemjoezigy
Azonnal kitoloncolni őket!
Egy percig sem tovább tartani őket!
Példát kell statuálni, ez kellene, hogy az első lépés legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.