A jenkik megint feltaláltak valamit, amit a világ képtelen betiltani, mert mindenkinek jó, igaz, a legjobb az USA-nak és Sorosnak. Ha jól értettem, a génmanipuláció után az amerikaiak megint feltaláltak valamit, amit a világ be akar tiltani, de nem fog neki sikerülni, mert a találmány mindenkinek jó, persze az amerikaiaknak, de főleg a Sorosnak a legjobb. Ugyanis az Uber mögött is a „tudjátok kik” állnak. Naná. Gondolod, ha nem ők állnának az Uber mögött, akkor hagynák az amerikaiak, hogy nagyra nőjenek? Nem küldték volna már régen rájuk az USS Ronald Reagant, ami egy 9. Nimitz osztályú nukleáris repülőgép-hordozó? Jelentsen is ez akármit? Vagy néhány drónt Barack Obama személyes jóváhagyásával?

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Minden nagy elme az USA-ban lett valaki.
Főleg ha Magyar származású volt az illető.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
már megint ez az amerika...pfff..
...mellesleg valamit tudhatnak, mert nem tartanának ott, ahol... mi meg...hol is?...
eugen4402
@wagabund: Igazad lehet. Meg ezen a judeai eredeten is lehet töprengeni egy csöppet. Lehet, hogy az Uberesek nem a fitymát, hanem a felesleges adminisztrációs költséget metélték le a szolgáltatás árából...?
karma1
@eugen4402: Na, vegre, orulok hogy ratalaltal a hangodra! Milyen igaz!...:o)))
magyarbakancs
Minden nagy elme az USA-ban lett valaki.
Főleg ha Magyar származású volt az illető.
karma1
Bar nagyon nagy kedvencem Zsebesi, most az egyszer talan nem jarta korul eleg lelkesen ezt a temat, es kicsit elhamarkodottan irta le ezt a nem is kicsit szarkasztikus cikket. Eltem majdnem egy evet New Yorkban, Long Island-en, ahol a Yellow Cab nelkul nem lehet elni, olyan nagyon fontos cikk. (Tobbe kerul a parkolas, mint a taxizas egy adott cimre).
A jelenlegi magyar viszonyokat nem lehet egy napon emliteni az amerikai igenyekkel es lehetosegekkel, de az ottani adozassal (az ado mertekevel) sem.
Az Uber ma.o.-i feltunese ota beszeltem az amerikai barataimmal, es kerdeztem, hogy muxik ez naluk, ok igenybe veszik-e az Ubert? Mondta a baratnom, hogy tudjak, hogy letezik, de meg egyszer sem jutott eszukbe a szolgaltatasukat igenybe venni, mert nem erzik magukat semmilyen szinten sem biztonsagban, valamint a sarga taxi mindig ad nekik szamlat, amit az uzleti konyvelesukben elszamolhatnak.

A barataim szerint kispenzu, igenytelenebb fiatalok veszik naluk igenybe, akiknek nincs sajat kocsijuk, es a szamla sem erdekli oket, csak az olcsosag.

A taxisok jelenlegi tunteteset onzonek tartom, mert ok meg mindig nincsenek olyan rossz helyzetben, mint egy Sandor Maria, vagy egy mindenet elvesztett devizahiteles, vagy egy hajlektalan, vagy eppen munkanelkuli. Vagy eppen egy 3 honapja ingyen dolgozo tanar.
Bar eleinte szimpatizaltam veluk (azt hittem, nem csak magukert allnak ki), mara mar pitinek, onzonek latom a tettuket.
eugen4402
@karma1: Köszi, hála Neked...! Jó, hogy leírtad, New Yorkban (és gondolom más nagy városokban is) melyik az a réteg, amelyik az Uber szolgáltatását igénybe veszi elsősorban. Így érthető is: aki nem adózik, annak minek kellene a számla?
Január
@karma1: " a sarga taxi mindig ad nekik szamlat, amit az uzleti konyvelesukben elszamolhatnak.

A barataim szerint kispenzu, igenytelenebb fiatalok veszik naluk igenybe, akiknek nincs sajat kocsijuk, es a szamla sem erdekli oket, csak az olcsosag."

Ez a két mondatod az, ami igen csak figyelemreméltó, a biztonság, a számla adás, csak az a fránya olcsóbbság ne lenne az uber sajátja, mert a magyarok nagyon árérzékenyek.
Január
Azért lenne egy kérdésem az uber taxisok, ha nem adnak számlát, hogyan és miután adóznak? Nyilván helyi /országos/ szabályozás kérdése...
coni
Mivel az Über nem kézpénzes, hanem a NAV számára könnyen ellenőrizhető módon leemelik az utas számlájáról és átteszi az alkalmazás az Uber sofőrére, nem az adózás/számlázás a költségcsökkentő tényező, hanem a rugalmasság és az őskori adminisztráció hiánya, ami alapvetően meghatározza minden vállalkozás sikerességét.
karma1
@Január: Hat epp ez az : SEHOGY! AMig a taxisoknak meg a fenekebe is bekandikal a NAV, es a fogyasztovedelem is csinal nagyon sok probautazast naluk.

Igen, nagyon vonzo az olcsosaga, de hova mesz jogorvoslatert, ha peldaul egy balesetben eltorik a labad, nem tudsz minkaba menni, es kiderul, hogy sem az autonak, sem az utasnak nem volt biztositasa, mert az uberes sofor gagyi , oreg autoval, biztositas nelkul utaztat Teged? A biztosito marpedig nem fizet sem szemelyi, sem vagyoni kart, ha nincs specialis utasbiztositas kotve arra a rendszamu autora, mint munkaeszkozre, amivel az illeto taxizik.
En a Budataxival voltam nagyon sokaig nagyon jo kapcsolatban, de ott is a sofor srac elmondta, hogy milyen kriteriumoknak kell megfelelni, hany fele kell fizetnie, pedig 25-30 eve fele ennyi kotelezettseguk sem volt, mint most.
eugen4402
@karma1: Az a gyanúm, mi magyarok "úgy vagyunk programozva", hogy baj mindig csak másokat érhet, engem sohasem, hiszen eddig se volt semmi ... Aztán egyszer mindenki rá fog ébredni, hogy az áldozatok is "én"-ek voltak, csak van akinél már későn jön a felismerés.
karma1
@coni: Tenyleg? Nem keszpenzes? Meseld el nekem akkor, hogy hogy fizet egy utas? Nagyon kivancsiva tettel! Meg kell adni hitelkartyaszamot? Mert nem hiszem, hogy minden Uberesnek lenne egy kartyalehuzo keszuleke... A csekk lehet fedezetlen is,... Huuu, ez egyre izgibb,...Nincsen semmifele kotelezettseguk, (auto eletkora, kotelezo helyismeret, terkepismeret, jogositvannyal kapcsolatos eloirasok, adoszam, nevazonosito,) csak mondjuk valaki beallit a haz ele hivasra egy 12 eves Opel Astraval, es azt mondom, hogy vigyen Zuglobol a repterre, es nincs taxiora se, akkor megis mi vedi meg az utas erdekeit? Honnan tudom meg, hogy mennyit kene fizetnem, vagy hogy milyen sebesseggel forog a taxiora? (Ami nincs?)
Komolyan kerdem, mert eletben meg nem talalkoztam ilyennel, csak a baratok meseltek rola,...)
Január
@karma1: Természetes, hogy nem az uber taxit venném igénybe.
Január
@karma1: Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan nem ismerik a két szolgáltatás közötti különbséget.
Nem ártana valami" felhomályosító" cikk. A téma az utcán hever.
dömdödöm
A kiszorított hiénák ugyanúgy hiénák maradnak csak máshohgyan és máshol kezdenek újra vadászni . Ez kimaradt a számításból a taxis társadalom átszervezésénél.
Vagy akár a szerencsejáték átszervezésénél is . :-((((((((((
Mobil123
@karma1: Az appnak a letöltésekor a bankkártyát is megkell adni . Így szedik le a pénzt .Nincs kp. mozgás.
karma1
Most neztem bele az angolnyelvu toborzoba,... Igen, hasznald az okostelefonoddal az Uber App-ot, es Curtis kuld neked 150 dollart csak azert, mert csatlakoztal Uber sofornek...
Tudod, amelyik internetes vallalkozas azzal hulyit, hogy akkor es annyi penzt csinalsz magadnak, amennyit csak akarsz, es meg EN, a toborzo-becsalogato adok neked 150 dolcsit...? Na, ez nekem egy picit budos... Amelyik netes munka-ajanlo NEKED kuldi a penzt, es nem TOLED ker, ott valami nem kerek. Ja, es a sofor MINDENT tud az utasarol - szo szerint ez van az angol tajekoztatoban. Meg a tobbi,...21 eves betoltott eletkor, (mekkora balesetmentes gyakorlat?) , azt is allitjak, hogy van egy background vizsgalatuk, ami "szigoru"... (Ki es hogy vegzi el? Milyen papir letezik errol?) meg mindig rengeteg a kerdes,... Ezek szerint MINDENKI elmehet Ma.o.-n Uber sofornek, akinek nem tul regi, 4 ajtos autoja van, es 21 eves elmult, "tiszta" jogsival... Hmmmm Es indulashoz kap 150 dolcsit is...:o))
karma1
@Mobil123: Tudod, a mai vilagban egy vadidegennek kiadni bankkartya adatot...??? Ki az az agyament, aki ezt megteszi??? Es mi van, ha masnap ures hitelszamlat talal az illeto? Kihez fordul jogorvoslatert? (Errol kulonben olvastam az angolnyelvu tajekoztatoban is, hat ez elegge sarkanyos...)
Nem akarok a bunozoknek tippeket adni, de ezentul nem is kell semmi mast csinalniuk, mint beulni egy-egy Uber taxiba, a zsebukben egy kartyaleolvaso microchippel, es siman lehuzhatjak az osszes adatot a sofor mobiljanak a memoriajabol. (En csak a sima S6-os mobilommal , a kocsiban ulve megyek az utcan, es a telefonom megmutatja az osszes WI-FI rakapcsolodasi lehetoseget, ha akarnek, a nyitott WIFI-re barmikor rapattanhatnek, az autoban ulve. A kis kartyaolvaso kutyuvel eleg, ha elsetalok par ember mellett, es minden adatot lehivok hitel- es bankkartyakrol, barmirol).
(Most ertettem meg, hogy az amcsi barataim miert NEM oket hivjak...:o)))
Mobil123
@karma1: Nálatok nincs WEB kártya? :-D Minden megoldható .
Január
@karma1: Látod milyen jó tájékoztatást adtál. Köszi. Valami ilyesmire gondoltam.:)))
coni
@karma1: @karma1: ''Az út végén nincs közvetlen fizetés, az út árát az utas bankkártyájáról vonják le. 80 százalék megy a sofőrnek, 20 az Ubernek. A rendszer legértékesebb devizája a pontozás, az utas és a sofőr kölcsönösen értékeli egymást, az így kialakuló profil pedig nagyban befolyásolja, hogy később felvesz/hív-e minket valaki.''

444.hu/2014/06/13/budapesten-is-vege-lehet-a-taxisok-egyeduralmanak/
coni
A lényeg hogy csak az utazhat Uber-rel aki a cégnél regisztrált és megadta az adatait, az Uber sofőrök pedig ugyanúgy. Ez egy bizalmi kérdés, az Uber a közvetítő.
karma1
@Mobil123: 13.03-ra: Az mi az? (WEB kartya) Nekem van hitelkartyam, 14 ezer dollar ertekig,(ezt csak vegszuksegben hasznalom, mert rohadt sokat kell ra fizetni kamatot, ez VISA kartya) van bankkartyam a szemelyes kiadasokra, egy az uzletre, egy a takarekossagra, es egy kulon az utazasra, ahova a kulfoldi utazasokra teszek felre penzt.
Ezek egyikenek az adatait sem adom ki akarkinek, a VISA kartyat pedig meg arra se adom oda, hogy elvigye a kezembol "mashova" lehuzni. (Peldaul bevinni az uzlet irodahelyisegebe), gondolhatod, hogy miert. Ez egy olyan szemelyes dolog, hogy meg a ferjem kartyainak az adatait sem ismerem, sem O az enyemet. Hogy adnam meg ezt barkinek ugy, hogy akarmikor felhasznalhato legyen? (Bocsi, lehet, hogy en vagyok am az ertetlen, de itt mindig felhivjak a figyelmet a visszaelesekre.)
Viszont ezzel a rendszerrel az Uber pl. teljesen kizarja a NAV ellenorzesi lehetoseget? Mivel az adatokat le kell adni a kozpontba? Akkor ez igy egy allamilag elfogadott adoelkerules, marmint a sofor reszerol. Kihez fordulhatok, ha nem vagyok megelegedve a szolgaltatasukkal? Magahoz az Uber kozponthoz? Az vedeni fogja a soforjet minden aron. Hmmm, ez nekem egy patthelyzet. A rendes taxisoknal legalabb a kereskedelmi kamarahoz fordulhatok jogorvoslatert.
karma1
@coni: Koszonom szepen a valaszodat, ezt nem tudtam...:O))))
karma1
@Január: Koszi, bar latod, en is felvilagositasra szorultam, es most varom Mobil tajekoztatojat a WEB kartyaval kapcsolatban, mert az nekem teljesen uj.
karma1
@Január: Uj-Zelandon NINCS Uber, bar az okostelefonomban letoltheto lenne az Uber App...Szoval kb. annyira van ra szuksegem, mint Pa'pa'nak a futyire...:o)))
Mobil123
@karma1: A WEB kártyához tartozik egy számla is . Ezen a számlán annyi pénzt kell csak tartani amennyit épp ki kell fizetned. A hitelkártyákat nem szeretem. (nincs is , túl sokba kerül és csak annyit költök amennyim van )
Mivel minden elektronikusan történik így az adóhivatal látja milyen bevétele van.
a sofőrnek. Bármikor ellenőrizhető és adóznia kell.
bercher16
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@Mobil123: Ja, igy mar mas. Van ilyen kartyam, a VISA adja ki, sajat penzt raksz ra, viszont eleg komoly osszeget vesz le minden lehuzaskor, nem szamit, mekkora osszeget koltottel. (Peldaul fizetsz valamiert osszesen 30 dolcsit, es ezert a tranzakcioert 6.50-et szamol fel, szoval, en Magyarorszagon mindenhol az IGAZI bankkartyamat hasznaltam, es persze vigyaztam ra, hogy nehogy elveszitsem. Nem nagyon veszitek el semmit sem..:o)))
De ha egy hacker kezebe kerulnenek ENNEK a feltoltos VISA kartyamnak az adatai, akkor nagyon nagy bajban lennek, mert ennek az adatain keresztul el lehet jutni a GE hitelkartyamhoz is, es akkor nagyot szivnek.

Koszike a felvilagositast...:o)))
karma1
@bercher16: Mint masik 2 cikknel mar emlitettem, a hirdeteseddel egyutt, meg a pocsek forditasoddal egyutt elhuzhatsz errol a blogoldalrol.

Ez itt NEM a reklam helye...
Butautáló
@bercher16: Én favágósabbra veszem a figurát, mint @karma1: Elmész a redvás k@rva anyádba a szar hirdetéseddel együtt te tetű!!!
Mobil123
@karma1: Bármelyik kártyát lenyúlhatják sajnos.
karma1
@Butautáló: Mintha egyutt ultunk volna gyerekkorunkban az iskolapadban: a lenyeg ugyanaz, hihi...:o)))
profon
@karma1: @Butautáló: Most miattatok, sohasem fogom megtudni, hogy mit tukmáltak itt ! :)
karma1
@profon: Jaj, Draga Baratom, hat Te meg sosem olvastal olyan kinaibol forditott hasznalati utasitast, amiben arrol van szo, hogy "te orul majd kapsz tolos forgattyut ha beilleszt a butyokre, de nem tenni aramba ha lenni nagy hiba a vezetekbe."

Ez a hulye kb. igy forditotta le a nem tudom mijet reklamozva...:o))

Akarod hogy vigaszkent kuldjek Neked ilyen tolos porgettyut? Azert kosz a Modinak, hogy ezt az idetlent kizarta...:o))
Pálinkafőző Rézüst
@profon: @karma1: asorors monnyon le! Ennyi!
Elnök társ, helyettes úr, fogy a számlám...Mikó tőcsük má fel?? :))
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Azt a hulye "berchert... " Meg ket masik cikkbe beletett valamilyen barom hirdetest, az illeto tutira nem magyar, es valami allatira hulye forditoprogrammal forditott baromsagot rakott be ide a cikkhez, de szerencsere a Modi elintezte...

Szoval NEM kozulunk zartak ki valakit, neki is csak ezt a beirasat huztak le. (Mas tartalmu beirasa nem is volt. Mondom, lokott volt az illeto.)
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Ugyanezt az erthetetlen baromsagot rakta be a "Meggyilkoltak az iszlam allam hirhedt vezetojet vagy mi volt a cime a cikknek, meg a Turelmesen vartak a miskolci tuntetok de valaszra sem meltattak oket c. cikkhez is...
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Aaa, O fide$$-es, de nem hulye...:o))) Tud magyarul is, es mar megint hajlik arra, hogy atnezegessen ide a ballibsikhez, akik mi volnank...:o)))
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: én jobbközép vagyok...De ilyen sajnos nincs ma Mo.-ban...:(( "De azért jó barátok vagyunk " ..:))) Sajna egyedül vagyok ebben az országban ezzel, ezért csak simán a diktatúrát rühellem, és úúúúúúúútálom...:)
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: ja, és enem is leballibsiszeznek a fideszes efftásak...:)) Röhej...:)) Ők a legnagyobb bolsik...
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Tokmindegy, hol allsz, nem a fide$$ oldalan, es ez nekem mar boven eleg...:o)) (Most mondjam, hogy mindketten a toketlen ellenzekhez tartozunk igy-ugy? Mer kb. igen...:o))))
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Ja, nekik meg papirjuk is - volna, ha leporolnak a regi tagkonyveiket...:o)))
Butautáló
@Pálinkafőző Rézüst: @karma1: Már bocsi, de ki az a Hernyó? :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.