A 2015-ös év első feléhez hasonlóan ismét Orbán Viktor volt a legtöbbet, saját hangon megszólaló kormányzati politikus az esti híradókban, a miniszterelnököt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter követte – olvasható a Nézőpont Intézet híradóelemzésében, amelyet csütörtökön közöltek az MTI-vel.

A tavalyi év negyedik negyedévére vonatkozó elemzésben az áll: a miniszterelnök 299 alkalommal szólalt fel a Nézőpont által vizsgált csatornák (TV2, RTL Klub, M1, HírTV, ATV és Echo TV) esti hírműsoraiban.

Szerintük Lázár János magas megjelenésszáma (247) továbbra is a "Kormányinfo" elnevezésű, heti rendszerességgel megtartott sajtótájékoztatónak köszönhető.

A kormánypárti szereplők közül Kósa Lajos frakcióvezető "generálta" a legtöbb megjelenést, 111-et, míg az ellenzéki politikusok között Vona Gábor volt a legaktívabb, a Jobbik elnöke 93 alkalommal szólalt meg.

A második legtöbbet Tóbiás József szerepelt, a szocialista pártelnök 79 esetben jelent meg. A harmadik helyen Szigetvári Viktor végzett, 66 megszólalással, és Schiffer András szerepléseinek száma jelentősen visszaesett az előző negyedévhez képest – tették hozzá.

Az elemzők szerint a Fidesz megjelenéseinek aránya az Echo TV adásában volt a legmagasabb 8,1 százalékkal, míg a legalacsonyabb az RTL Klub híradójában volt 4 százalékkal.

Az MSZP arányaiban a legtöbb megjelenési lehetőséget az ATV híradójában kapta, az összes elhangzó politikai álláspont 10,4 százaléka tartozott a szocialista párthoz.

A Jobbiknak a legnagyobb arányban a HírTV biztosított megjelenési lehetőséget, a párt megjelenési aránya 5,9 százalékot tett ki a csatornán.

Az Együtt és a PM megjelenéseinek "felülreprezentáltsága" tovább nőtt az ATV és az RTL Klub adásaiban. Az Együtt 4,3 százalékos aránnyal bírt az RTL Klub, és 3,7 százalékkal az ATV hírműsorában. Az ATV-n 2,9 százalék, míg az RTL Klubon 1,7 százalék volt a PM megjelenési aránya – tették hozzá.

A vizsgált csatornákon a tavalyi év utolsó negyedévében is meghatározó téma maradt a bevándorlás-ügy, illetve a november 13-i párizsi terrortámadásokat követően gyakoribbá váltak a külföldi terrorcselekményekkel kapcsolatos hírek.

Mindemellett a családtámogatási rendszer és a gyermekétkeztetés bővítésének köszönhetően a szakpolitikai kérdések is fokozatosan megjelentek a napirenden.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben új tulajdonosa lett a TV2-nek, nem következett be jelentős változás a Tények műsorstruktúrájában.

A Nézőpont Intézet által vizsgált hat csatorna esti híradója közül továbbra is a Tények bizonyult a leghosszabbnak és ismételten ezen a kereskedelmi csatornán volt a legmagasabb a balesetekkel, bűnügyekkel és bulvárhírekkel foglalkozó tudósítások aránya.

A korábbi trendeknek megfelelően, a negyedik negyedévben is a TV2 híradójában jelent meg arányaiban a legkevesebb magyar vonatkozású politikai hír – áll az elemzésben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A kép telitalálat. Egy tipikus tudathasadásos fazon néz vissza. Bizarr.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Jó a kép, romlott kolbász, vagy savanyú pálinka okozta ? Esetleg kérték tőle a stadionbelépőt ?
vonotok
Te jó ég ! ez a kép szólóban borzalom, hát így meg egyenesen hányinger keltő.
kutyahűség
A kép telitalálat. Bárki is csinálta, gratula!
cs.n.
Esti híradó? Ugyan már. Követem a politikai eseményeket, meg tévét is nézek, esti híradót soha. Ha este tévézni akarok, találok értelmesebb műsort is. Vagy viccesebbet.
bakegya
A TÉNYEK-NEM HÍR ADÁS-MERT AZ LEVAN TILTVA HA NEKÜNK ADÓZNI MÉG KÉPES PLGÁROKNAK MONDHATNA IS VALAMI FONTOSAT.
Van viszont egy rakás véresen való baleset-kétszeresen, nyomatékosan közölve jól kimázolt rendőrhölgyek által hivatolosítva!!!-nem tudok másra követkewztetni,mint adrenalinnővelő bőgésre ,részvétre ingerelve a magyarokat...aztán jönnek a kettyintő valóságok-és amitől igazán be lehet rosálni az a FÖLDÖNTÚLI CIGÁNYBÁRÓ MANTRÁJA AKI KÖZLI A MIGRÁNSOKKAL MENJENEK HAZA MERT A MI KULÚRÁNKBA NEM LEHET BELEPISZKÍTANI!
Abba meg mán senki se szójon bele kitől-honnan, mennyit lopok!-sajnálom,de nekem csakkk ennyi jött le az orbán-fityiss masszából...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél