Mindenkinek van szerencseszáma, még magának az emberiségnek is. A 7-es nem csak nálunk, szinte mindenhol mítikus szám. Sok népmesénkben és mondánkban szerepel. Mi magyarok a hármast is kisajátítottuk, három a magyar igazság szoktuk volt mondani. De mi a helyzet a szerencsétlenséget jelképező…

Feltöltő: Szegediszatír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A 2x2/3-ot és vele együtt a túlhatalmat nem a Fidesz szerezte, hanem a magyar nép tálcán nyújtotta át nekik, mint a történelemben annyiszor a saját fejükkel együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
A 2x2/3-ot és vele együtt a túlhatalmat nem a Fidesz szerezte, hanem a magyar nép tálcán nyújtotta át nekik, mint a történelemben annyiszor a saját fejükkel együtt.
Eriksson
@coni: Ez így igaz. De sose következett volna be, ha az előző kormányok nem lettek volna olyan gyalázatosak. A fidesztől várták a szavazók az életük jobbra fordulását.
nemjoezigy
@Eriksson: "Ez így igaz. De sose következett volna be, ha az előző kormányok nem lettek volna olyan gyalázatosak. A fidesztől várták a szavazók az életük jobbra fordulását", de többségünknek rosszabbra fordult!
coni
@Eriksson: "A fidesztől várták a szavazók az életük jobbra fordulását. "

Azok akik 1998-2002-es Fidesz kormányzást nem élték át, jogosan. De azok csak a 30 év alattiak.
Eriksson
@nemjoezigy: Ez is azt bizonyítja, hogy ne üljünk fel az igérgetéseknek. :)
Eriksson
@coni: Én 2010-ben nem szavaztam a fideszre. Mondván, ha nem tetszett az előző kormányzásuk, akkor valszeg ez se fog. Úgyhogy engem ne okoljatok a jelen helyzetért. :))
coni
@Eriksson: A Fidesz nem a mi, hanem elsősorban a gyerekeink jövőjét éli fel. Úgyhogy majd a gyerekeinknek kell magyarázkodnunk, nem egymásnak. Az is a Fideszre szavazott aki sehova sem szavazott, vagy kamú, esélytelen kispártra szavazott, figyelmenkívűl hagyva az Alaptrövény és a választási törvény "sajátosságait".. .
Eriksson
@coni: Mondom: Én NEM a fideszre szavaztam!
coni
@Eriksson: Nem Rád hanem arra a csaknem 7Millióra gondoltam aki nem esélyes váltópártra szavazott 2014-ben. Az CSÓK-KAL együtt 10 Millió gyereknek mentegetőzhet.
Eriksson
@coni: 2014-ben szerintem nem volt esélyes váltó párt, teljesen mindegy volt, hogy kire szavaztak a népek.
Az ellenzékiek nem voltak esélyesek, mégis az volt a marakodásaik fő oka, hogy ki legyen a miniszterelnök. Mert ugye az a legfontosabb, nem a népjóléti tervek. Ezzel is esetleges szavazókat riasztottak el, akik aztán ha nem akarták a fideszt, inkább el se mentek szavazni.
coni
@Eriksson: Nem vitattom, hogy az ellenzék is egy gusztustalan banda. De akkor befogott orral kell rájuk szavazni, hogy megelőzzünk egy sokkal nagyobb tragédiát. Mert aki nem szavazott ellene az 2014-ben a 2/3-ra szavazott végül is mert olyanok az új választási törvények. Már most is látható az eredmény, de ez még semmi...
Toby
@coni: 2014-ben nem volt 7 millió szavazó, csak szavazásra jogosult 8.5 millió választópolgár, a csürhére a szavazók megközeltően 1/4-e szavazott, 2.6 millió birka ! Sokan nem szavaztak, ezzel nyert a gengszterrezsim !
coni
A Propellerről nyomtalanul eltűnt a tegnapi Rezsibiztos kontra ellenzék szabadszemmel c. cikk, pedig tanulságos volt:
www.atv.hu/videok/video-20160129-nemeth-szilard-harangozo-tamas-schiffer-andras
Cicamama55
Ennek a kormánynak egy nagy erőssége van, jók a matekosaik! Addig csűrnek, csavarnak egyfolytában, míg abból ha kell nagy, ha kell kicsi szám jön ki! Ha kifogynak, jön egy törvény, hogy 2×2=néha5
coni
@Cicamama55: Szerintem inkább az a hatalmas erősségük, hogy el is hitetik a tömegekkel, hogy 2x2 tényleg!=5 (Gondolj bele, hogy 1Millióan aláírták a rezsicsökkentős íveket aminek következtében teljesen kiszolgáltatták magukat egy energia pazarló fenntarthatatlan rendszernek. Ha holnap felmegy az olaj ára a fél ország megfagy).
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:12

Ha az ellenzék nem volt egységes, meg vitatkozó volt, stb. stb (én sem értettem egyet velük!), akkor is rájuk kellett volna szavazni, mert az is elég lett volna, ha addig létezik az új országgyűlés, amíg megalkot egy európai polgárokhoz méltó választási törvényt, hogy SZABAD legyen a választás!!!
Eriksson
@bencemacska: Ááááá. Könnyű így utólag okosnak lenni, hogy mit kellett volna tenni. De előtte fel volt világosítva minden szavazásra jogosult állampolgár? Tudta minden szavazópolgár, hogy mi a tét? Tudták azok is, akiknek a legfőbb céljuk a tánc volt meg a zárcsökkentés?
Ez már csak ilyen. Két ember sem biztos, hogy egyetért valamiben, három még annyira se. Hogy érthetne egyet egy egész ország lakossága, ahol mindenkinek más, és más az érdeke éppen a pillanatnyi igényeinek megfelelően?
bencemacska
@Eriksson: Szerinted nem ért egyet a szavazásra jogosultak 2/3-a azzal, hogy az új országgyűlésnek az az első - és legfontosabb - feladata, hogy egy új választási törvényt alkosson és azonnal írjon ki új választásokat!?
Ha ezt a minimumot nem tudja OV ellenzéke elérni, akkor megette a fene az egészet. Marad OV örökös uralkodó! (Hogy császár, király, szultán stb akar-e lenni, csak rajta múlik!!!)
Eriksson
@bencemacska: Hááát igen. Ez is belefér abba a megállapításba, hogy az ellenzéknek az volt a legfőbb gondja, hogy ki legyen a jövendő miniszterelnök. Ha ilyen tervekkel áll elő, mint amivel Te is, lehet, hogy több esélyük lett volna megszorongatniuk a fideszt. És az is biztos, hogy úgy nyert a fidesz, hogy az ellenzék tálcán nyújtotta át nekik a lehetőséget.
bencemacska
@Eriksson: ma, 19:17

Amikor azon kezdődött a vita, hogy melyik párt adja a miniszterelnök jelöltet, már tudtam, hogy veszett fejsze nyele.
Ezt még megtetézték az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásának a hülye módjával, feladtam a reményt is!!!
Eriksson
@bencemacska: Sokan voltak így ezzel.
Mert az ellenzékiek is csak a hatalomért, a pozícióért marakodtak, s képesek lettek volna megfojtani egymást egy kanál vízben. Holott, ha egy célért dolgoznak, más lehetett volna a választás kimenetele. Aztán ráértek volna marakodni, hogy ki milyen polcra kerüljön.
bencemacska
@Eriksson: Nagyon félek, hogy a következő választáson is megismétlődik mindez!!!
JAJMÁR
Érdekes a cikk, de ezzel az erővel akár az 1/3 is lehetne a tragédiánk, hiszen az marad, de ha így megy tovább, annyi se marad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.