Vona Gábor a Jobbik évadnyitó rendezvényén bejelentette, hogy pártja 2016-ban nemzeti konzultációba kezdenek. A kérdések és a témák még nem kristályosodtak ki, de egészen biztosan szó lesz benne egészségügyi és oktatási kérdésekről – számol be a hvg.hu

"Ha konzultálni akar a Fidesz, hát most megkapják" -- mondta a pártelnök, aki szerint a kormánypárt minden lépését a nemzeti konzultációval legitimálja. Csakhogy a Jobbik-elnök szerint értelmetlen kérdésekkel és válaszokkal manipulálnak, és a konzultáció ebben a formában nem más, mint felesleges pénzpazarlás.

Vona: saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni

Vona elmondása szerint azért jutottak a Jobbikban erre az ötletre, mert azt látják, a Fidesz teljesen ellehetetlenítette a népszavazásokat.

"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" – vázolta Vona Gábor a tervet. Többször elmondta, hogy 2018-ban kormányt fognak váltani, de addig is igyekeznek "ellenzékből kormányozni."

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Horizont: A jobbiktol ne varj csodat, az a fideSS torzszulottje.
Nagy a pofaja vononak, de azert csak besorakozik orban moge. Abban is biztos vagyok, hogy a terrortorveny is at fog menni,mert megvesznek nhany jobbikost kilora.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Akkor újratöltve.

""Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" - mondta Vona Gábor Jobbik-elnök"

Ellopjátok előlük a még ellophatót?
justhpeter
Komoly fordulat jön. A fideSS az mszp-től a jobbik felé fogja fordítani a hóágyút.
Yoda69
@Horizont: A jobbiktol ne varj csodat, az a fideSS torzszulottje.
Nagy a pofaja vononak, de azert csak besorakozik orban moge. Abban is biztos vagyok, hogy a terrortorveny is at fog menni,mert megvesznek nhany jobbikost kilora.
tothjani
És árulja már el Vona mit fog csinálni akkor amikor a Fidesz teljes erővel támadja amiért nem kap senki Uniós támogatást?
Ugyanis a 2020-ig felvehető összeget a Fidesz 2019-ig megpróbálja teljes egészében lenyúlni.
Persze ha a Fidesz marad akkor azért kell tapsolni hogy igen megcsináltuk sikerült mindent korábban lehívni.
human
@Horizont: 2010-ben is így szavazták meg 2/3-al a fideszt. És látod milyen ámokfutásba kezdtek. És most gondolj bele, hogy a jobbik honnan indult és az elmúlt 5 év fideszes "törzsfejlődés" ismeretében gondolj bele hova juthatnának.
human
@Horizont: És a legfontosabbat elfelejtettem. A Jobbik képviselője maga nyilatkozta, hogy nem demokráciában gondolkodnak. Még mindig jó ötletnek tartod a jobbikot?
human
@justhpeter: Orbán szennylapjában talán Vonáékról is lesz egy családbarát cikk.
human
@Horizont: Jó, hogy írtad, mert sokan gondolkodtak el az általad említett alternatíván, még én is. De nem tudnám megbocsátani magamnak, ha 2018-ban a jobbikra szavaznék és utána valami borzalmas következne. Úgyhogy inkább szavazok arra a kis pártra aki szimpatikus. Lehet, hogy talán be sem jutnak a parlamentbe, de legalább nyugodtan alszom.
A kerületi választás más tészta (legalábbis itt, egy kisvárosban). Ismerjük egymást és ha tisztességes és épelméjű jobbikosról van szó, akkor akár rá is szavazok. (Mondjuk én pont fideszesre szavaztam anno, igaz ő azóta már kilépett a fideszből, mert irányítani akarták). Országos szinten viszont még a legnormálisabb képviselőt is megköti a pártfegyelem.
Vizual
A jobbik ősszedte a szemetet az országból. Nem gondolom, hogy a rózsaszínű álom valóra váljon. Vissza kell térnie az erőszakhoz. Más választása nincs. Mint ahogy új ötlete sincs. majmolja a FIDESZT ami nem vezet eredményre, mert az FIDESZ ötlete volt. Igaz Vona is ott kezdett. A hatalom megszerzésének egy uj szakaszát látjuk elindulni. És a jobbik ha erös lesz az máris látható, hogy nyílt erőszakhoz fog vezetni. Ne mondjak mást mint a "nem" hozzájuk tartozó, Őrsereg egy több éves "civil katonai" képzéssel, egy Betyár sereg akik nyíltan csak bűnöző alakokat vesz be tagjai közé. No nem bukott könyvelőket...Aztán az ugrásra kész Gárdák. Nem gondolom, hogy nincsenek megszervezve mert fenntartják magukat. Aztán az állam örve alatt szerveződő hivatalos szervek akik láthatóan szintén nem funkcionálisan vannak szervezve hanem pártalapon...
Szókrakész
Kész átverés show a jobbik.
A fidesz hagyja élni, de nem engedi lazán a pórázt.
Így uralják a mérsékeltebb és radikális gondolkodásúakat is.
Ha valami gáz ütne be, akkor a jobbik váltaná a fideszt a kormányzásban és a fideszesek szépen átülnének a jobbik padsoraiba.
A hatalom is megmaradna és mehetne tovább a szabad rablás, vadkapitalizmus.
A jobbik meg továbbra is a fidesz ifi tagozata maradna, ha kifelé nem is olyan arculata lenne.
kamazuka
Hajrá Gábor!

Deee tudnod kell,új játékos tűnt fel a színen!
papa.49
Miért emlékeztet engem ez a kép az ,,ORDÍTÓ EGÉRRE,,???
nyanya001
Vona össze fog állni a Fidesszel maradjunk ennyiben !
karma1
@nyanya001: Ja, mert a pavatancot is elleste a pocakos torpe balerinatol...:o))))
papa.49
@nyanya001: Sőt a a rosszabbik kevés lesz bevetik a lmp. segédcsapatot is...
mariaberta
Nem vagyok jobbos, de ha ez sikerülne neki, rá szavaznék. Mindenki jobb, mint ez a banda.
John J. Dunbar
A Jobbik ambíciói töretlenek, pedig szinte az összes, közvéleményt kutató intézet megállapította, emelkedésük túljutott a maximumán, most már süllyedni kezdtek - magasabbra tehát ezen a módon nem juthatnak. Akkor hát, miben reménykedhetnek vajon?
Orbánék nagy öngólt is lőhetnek a jelenleg teljes vehemenciával préselt "terrorürügyes szükséghelyzetes" javaslatukkal!
Teljesen nyilvánvaló, mint ahogy eddig, az elmúlt évek során: a Fidesz képtelen uralni a "politikai térfelet", ezért kénytelen rendszeresen égő fáklyával előrohanva - s a Jobbik veszélyes szólamait üvöltözve - előgyújtogatni a néphangulatot, ezzel próbálva kifogni a szelet annak vitorlájából.
Vagyis nincs a Fidesznek igazi ellenszere a Jobbik ellen! Kizárólag azért képes több támogatót biztosítani magának, mert az ellenlábasa kampányát plagizálja - lényegében a Jobbik útját egyengeti!
Orbán Viktor nagyon buta, rövidlátó és korlátolt képességű politikus. Nem veszi, önteltségében nem akarja észrevenni, hogy egyre vadabb vizekre evez a mindinkább széthulló ladikjával.
Az elmúlt évek során sikeresen felszámolták a demokratikus intézményrendszer alapjait, amiket meghagytak (ha meghagytak), azok csupán felszínes mázak - álcázás gyanánt.
Lényegében Orbán megkreálná a maga, végleges egyeduralmát - s ennek érdekében lassan már szó szerint belebetonozza trónját az ország félresiklatott közjogi rendszerének élére.
Csakhogy, itt van a hiba! Mi történik, ha Orbánt mégis csak "kilöttyentik" a trónusból? Mi történhet akkor? Mi várhat az országra?
Gondolkozzunk!
Amennyiben Orbán terve sikerül, s megszavazzák az aktuális "tákolmány-módosítást", úgy még inkább sebezhetővé válik a magyar jogállamiság!
Mi történik ugyanis egy ilyen, önkényesen bevezethető szükségállapot során?
Az államfőhöz kerülnek a legfontosabb joggyakorlási, hatalomgyakorlási eszközök. Az államfő magára veszi a hadsereg parancsnoki jogköreit. Szinte teljhatalmat kap. Általa pedig a hadsereg is fokozott politikai-hatalmi helyzetbe kerül.
[Folytatom!]
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: [Folytatás]
Mi történik akkor, ha Orbán (hiszen kétség sem férhet hozzá, ő szeretne addigra az államfő lenni), a gondosan megkreált, szükséghelyzet keltésén alapuló, teljhatalmi kísérlete során valamiért mégiscsak kipottyan az "aranytrónusból"?
Mi következhet ezután, egy olyan szoros dramaturgiájú eseménysorban, mely mint egy hólavinaként görgeti magával előre a benne rekedteket?
Képes lehet ekkor már a józan ész, a racionalitás befolyásolni az önmagunk generálta folyamatokat? Aligha!
.
Gondoljunk bele ismét: mi történik, ha Orbán kihullik trónusából? Vagyis egyben a hadsereg legfőbb vezetője esik ki - miközben a hadsereg minden értelemben (jogi, gyakorlati, hatalmi) élesítve van, helyzetbe került?
.
Lassan elérek mondandóm egyik lényegéhez. Talán többen is olvastak a különféle szélsőséges szervezetek és például a TEK kapcsolatáról.
index.hu/belfold/2015/06/15/naci_vagyok_vallalom_vona_meg_a_baratom/
Ugyanis Orbán ennyire nem ura a helyzetnek! (Ne feledjük, anno a pretoriánusok voltak a legelszántabb császárválasztók, s egyben császárgyilkosok!) A hadseregen belül is érdemes lenne alaposabban megvizsgálni a szélsőséges áramlatok támogatottságát.
.
Szóval miben bízhat mégis a Jobbik?
.
Mondjuk egy katonai puccsban.
.
A folyamatosan félresikló magyar jogrend alapján kivitelezhető lenne?
.
Vajon meglépnék?
.
Kérem, gondolkozzanak!
kamazuka
@Horizont: Szerintem Gabeszéknak nem kell erőlködniük.Fölösleges!
Esélytelenek!
kamazuka
@Horizont: Amúgy volna esélyük,csak ahhoz kellene egy kis kakaó.De ahogyan én látom az alapfelállástól ahogyan a me ellenzéki szerepet vállalókat látom,ők sem tudnak elszakadni.
Az nagyon gáz sugallatú,ha azt mondják,MI majd máshogyan,majd más lesz.
Ezzel azt a benyomást keltik,hogy az eddigi időszak semmitérő volt.
Az élet zajlik,az évek múlnak,és azt létjuk,hogy a politika elvesztegeti a drága időnket.
Mert ez történik.

Ide,azt gondolom szemléletváltás kell!
A mutogatásról le kell szokni.
Felejteni az elmút nyóc az elmút megint nyóc évet.Az elmútt 16 évet.
16 év elvesztegetett idő.Még két ilyen és vége az életünknek,és utána megkő halni.

Új szemlélet kell!
kamazuka
@Horizont: Annyira azért nem sarkítanám.A gond az,hogy nem csak pártjának,de a sok köztisztletben álló agyoniskolázott közéleti emberkének sem akaródzik az új szemlélet.
Azt,hogy ki nyer a következő megmérettetésen 80 %-os pontossággal e pillanatban talán én tudnám megjósolni,nem tévedtem 90% pontossággal.Erre akár fogadni is mernék.
De mivel ez itt nem bukk makker iroda,így a tényekre vonatkoztatva,velük is csak többen vagyunk!
crow0131
Nem lesz térdre kényszerítés. Tökéletesen együttműködnek a parlamentben.
kamazuka
@Horizont: A fidesz esélyeit nem a statisztikáik határozzák meg,hanem az hogy a dilettánsokat hogyan tudják kizárni soraikból.

Mit mondott a fürtös vöcsök?
Eljön a kánaán!
Ééééééés, eljött?

Esetleg egy szűk körnek.

De nekik nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.