A Jobbik az általa kezdeményezett "valódi nemzeti konzultációval" a magyar társadalom pozitív energiáit akarja összegyűjteni, és olyan válaszokat, megoldásokat akar találni, amelyekkel a kormány meghátrálásra kényszeríthető – hangoztatta Vona Gábor pártelnök kedden Egerben, sajtótájékoztatón.

Elmondta: a korrupció, az egészségügy és az oktatás területén tervezett konzultációt megelőző országjáró körútján fel fogja keresni a megyeszékhelyeket és a fővárost, illetve ezzel párhuzamosan a párt szakpolitikusai az érintett ágazatok szakmai szereplőivel is tárgyalni fognak. Eger volt az "előkonzultációs folyamat" első állomása.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a korrupció, az egészségügy és az oktatás három olyan terület, ahol már szinte "leégett a ház".

Szavai szerint a kormány nemzeti konzultációival szemben a Jobbik nem egyértelmű dolgokat akar az emberektől megkérdezni, nem arra kíváncsiak, hogy "holnap is felkeljen-e a Nap". A súlyos problémákkal terhelt három területről érdemi, valódi vitát szeretnének generálni, miközben az embereket, a szakmát és a civil szervezeteket is meghallgatják – mondta Vona Gábor.

A konzultáció témaválasztását indokolva elmondta, hogy Magyarországon az egészségügyre fordított források összege csökken, a GDP öt százaléka alatt van, ami messze elmarad a régió más országaitól.

A pártelnök kitért arra is, hogy a szakképzés megerősítése elengedhetetlen a leendő magyar gazdasági fellendüléshez. A magyar ipar talpra állításánál nemcsak a Gyurcsány- és Orbán-kormányok idején elüldözött magyar szakemberek problémájával kell szembenézni, hanem a szakemberképzés rendkívül rossz állapotával is – fűzte hozzá.

Közölte: első lépésként a szakmai, érdekképviseleti és civil szervezetekkel előkonzultációt tartanak, hogy segítsenek a legfontosabb kérdések, problémák meghatározásában. Ezután, még tavasszal kiküldik a konzultációs leveleket, nyáron pedig kiértékelik a válaszokat. Azt mondta: a konzultáció eredményeit ősszel tervezik bemutatni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...ennyire nem volt ez egyszerű Adolf esetében sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Meg is tették a szükséges lépéseket - a nácikról való megemlékezés során.
A szakértelmük nem több és nem kevesebb mint a kormány szakembereinek.
Lepényleső
...ennyire nem volt ez egyszerű Adolf esetében sem.
papa.49
Hamarább fogsz te térdelni a hazugovics előtt))))))))))))
justhpeter
Ne vegyük el az önbizalmát, valami neki is maradjon.
papa.49
@justhpeter: Ami az övé azt megkapja a hazugovicstól))))))))
Desischado
vonáék ebből politikai hasznot akarnak kovácsolni. Senkit ne tévesszen meg a jobbik a fidesz balkézről való kölyke! Érdekli őket a fenét, magasról tesznek a gondokra, csak a hatalomba akarnak beülni! Ha kell, simán koalícióra lépnek a fidesszel! Nem kellenek, akármit is lózungolnak, régen kimutatták már a foguk fehérét!
bretagne
Nagyon akar kormányra kerülni. Óvatosan kell kezelni őket!
kamazuka
Gáborom!
Védőkupak, leveszed.
Alatta találsz egy kónuszos csavart.Nyomatékkúlcsal fellazit.Az új gépeken 3-4 is van.Óvatosan lehúzod a rudazatról és az öledbe,bocsi a térdedre teszed a kormányt.
Ja,az igazival nem kell próbálkoznod,Ahhoz még kisijúú vagy.Maradjál a kisvasútnál.Az való neked!
Szókrakész
"Vona a kormányt akarja térdre kényszeríteni"

Tehát a saját szintetekre hozni!
preparátor
Minden szimpátiám mellett csak annyit mondhatok, ennek még nem jött el az ideje. Azért hajrá Vona Gábor!
eszegfu
@preparátor: 15:31 Ahhoz, hogy Vona "labdába rugjon" elég sokat kell edzenie! Nekem ez a véleményem, Neked más...ugyhogy nem "vitainditónak" szántam...csak én is közölni akartam Veled, mit is gondolok én.
preparátor
@eszegfu: Vita nélkül! Azért egész szépen megerősödtek!
eszegfu
@preparátor: Nem tudom kihagyni és bocs.! Mint a bili szaga, ugy megerősödtek!
preparátor
@eszegfu: Ezzel vitáznék. A ballib mindig is az volt, és nem változott! Vona pedig leiskolázta a ballib oldalt! Bocsi, tények! :-)
eszegfu
@preparátor: Ha most "kipreparálnám" a hsz-det, vagyis a bili szagával párhuzamot vonnék a bal- és a jobboldal fejlődésének vonatkozásában ... az is lehetne "tény"... de nem teszem, mert mintha nem lenne humorérzéked...:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.