Akkor is igaz ez, ha egyesek ebben az országban más véleményen vannak, szavaikkal és cselekedeteikkel. Mert állatokként viselkedni is csak emberek tudnak, más élőlényekről ez nem mondható el. Az állat is csak úgy viselkedik, ahogy a teremtő létrehozta. Az ember állattá való aljasulása pedig nem származásfüggő. Ezt, ha máshonnan nem, hát mindenki saját tapasztalatából kell, hogy tudja.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne vegyük egy kalap alá mindet, de amelyik hibázott, bűnözött az meg kell büntetni keményen, engedmények nélkül, végre jó lenne ha a mérce egyik irányba se csalna, nem a bőr színe, a származás, hanem a cselekedet határozza meg a büntetést...
Természetesen az olyan liblingek, mint a hazugovics pincsije, is töltsék le a megérdemelt büntijüket, sőt mivel visszaéltek a köz javával, szigorúbb elbírálás alá kéne hogy essen a 1.4 milliárd elsikkasztása...
Ezt az összecsődülünk, oszt. jól elverjük, megöljük felfogást többszörösen kiszabható életfogyttal kéne jutalmazni...Nem csak a marhaságokat lehet átvenni a nyugati világból, a többszörös életfogytot is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Nekrológ azon cselekedetekért-aminek elkövetői mindegy melyik oldalon tették, aljasságot követtek el.Megható,ahogyan a krónikássajátos "környezetbe" emeli a roma kisfiút, a roma áldozatokat-de nem beszél arról miért voltak az értelmetlen gyilkosságok..Egyfajta szociológiai látásmód veszélye az önös egysíkú beszéd--a verekedés úgy kezdődött-hogy a másik visszaütött.A fájdalom-a gyászt generáló okok, és események nem összehasonlíthatók-csak az oktalanságuk,miket rendszerint, gyűlölet alapú társadalmak sajátjai.Nincs verseny gépnarancs,csak a fájdalom,és az sem igaz-hogy a gyász lehet "szegregált." Mit kérsz-számon Orbánon--a honi társadalmon?Van hiba, igen- nem is kevés.De adva van valami olyasmi-ami a romák életében még soha--mindent elérhet a roma ,amit csak akar,s e társadalomban lehetséges.Olyan támogatást kaptok,mit még soha!Eddig is mindent szinte ingyen kaptatok,most pedig még vezetőket is-kik áldásos tevékenységeikkel-ellopják-a romák pénzét.S ha a roma gyerek iskolába jár, még fizetnek is érte!Hol van ilyen--a roma felzárkóztatás kompetenseivel kellene bajuszt akasztanod-s nem a sajnálatos-és elítélendő cselekedetekkel szítani-a soha ki nem hunyó ellenségeskedés lángjait.A békéért,a nyugalomért--az egyenlő bánásmódért ,ha hiányos, annak nem -a ki- kit gyászolnak jobban elvnek kellene mérvadónak lenni!Azért a romáknak is tenni kell-

UI:Tegnap Boldván ismét igazságot akart szolgáltatni a roma habitus-földön fekvő embert rúgdostak-ami igazán csak állatok szokása-embereké nem!
kopeba
@perfekt: Az állatok nem viselkednek így , ezek rosszabbak mint az állatok , nem szabadna ember számba venni őket.
papa.49
Ne vegyük egy kalap alá mindet, de amelyik hibázott, bűnözött az meg kell büntetni keményen, engedmények nélkül, végre jó lenne ha a mérce egyik irányba se csalna, nem a bőr színe, a származás, hanem a cselekedet határozza meg a büntetést...
Természetesen az olyan liblingek, mint a hazugovics pincsije, is töltsék le a megérdemelt büntijüket, sőt mivel visszaéltek a köz javával, szigorúbb elbírálás alá kéne hogy essen a 1.4 milliárd elsikkasztása...
Ezt az összecsődülünk, oszt. jól elverjük, megöljük felfogást többszörösen kiszabható életfogyttal kéne jutalmazni...Nem csak a marhaságokat lehet átvenni a nyugati világból, a többszörös életfogytot is...
papa.49
@Kovács Gizella: Nagyon igazad van a hazug statisztikák, csak elkendőzik az igazságot...
Apatszerek
Ezt a mondást remélhetőleg törlik az olvasókönyvből? Mit is tett a cigányság ezért az országért? Mit is tett ez az ország a cigányságért? Ha ezen kérdésekre tényleges konkrét választ tudnak adni:, azok akik csak a semmiért védik azt ami a tényeket semmibe véve védik a védhetetlent, azok mind hamis kártyások!
perfekt
@kopeba: Szia Az ő életvitelük-világról alkotott véleményük érezhetőn különböznek másoktól..De nem mindegyiké! A regnáló hatalom nyertesei a roma vezetők.A hozzájuk közelállók,sógor ,koma rokon-az uralkodó család tagjai jól élnek.A többi a nincstelenek ugyan úgy vergődnek a szegénység csapdájában--és a cigány maffia(úgy hírlik)mindenütt ott van már-és könyörtelenül uralkodnak. (lásd Putnok-napjainkban)-mert nincs mitől félniök!
Apatszerek
@perfekt: Felháborította a kisebbségi vezetőt a döbbenetes eset Életmentés közben sincsenek biztonságban a mentősök, a munka közben használt eszközeik. A minap egy GPS-t loptak el tőlük Szolnokon. Az eset a megyeszékhely cigány kisebbségi önkormányzatának elnökét is megdöbbentette és felháborította.
Apatszerek
@perfekt: Kövekkel dobáltak meg egy tűzoltóautót szombaton délután Szolnokon. A tűzoltókat a Törteli utcába (nem kell találgatni, Szolnok egyik legcigányfertőzöttebb utcája,
Apatszerek
@papa.49:,,Több családnál történt az, hogy próbáltunk albérletet keresni számukra, ahol esetleg tudnák a lakhatásukat fenntartani, de mikor megtudták, hogy roma nemzetiségről van szó, nem adták ki a lakásaikat”. Ugyan miért is nem?
perfekt
@Apatszerek: Igen--azt mondjuk kivétel erősíti a szabályt.Ez már ,nem kivétel,és így gyengíti is a szabályt.Sajátosan törvényen kívüliek,már-már fölötte is vannak.De meg lehet nézni-,hogy miért tehetnek meg mindent-mihez kedvük szottyan.A keresztapa védi a felkent vezetőiket-azoknak pedig nincs morálisan lehetősége az elmarasztaláshoz.Nem bonyolult ez, triviális- érthető!
Vosztok
1. Cigányok és nem romák. Magyarországon a magyarok magyarul beszélnek. Ez pedig egy Magyarországon működő magyar nyelvű portál.

2. A cigányok emberi mivoltát senki nem vonja kétségbe. Annak különböző jellemzőivel van a baj. A nagyon nagy baj!
papa.49
@Apatszerek: Szerintem te is tudod a választ, van egy mondás aki megijedt a villámtól, már a dörgéstől is fél, hát csak ezért...
Ennek nem kéne így lennie, csak az fránya tapasztalat mást mutat...
Biztosan vannak köztük olyan családok is akik szeretnének a munkájuk révén előbbre jutni, és tisztességesek is, csak sajnos ők mint kivételek a nagyon kicsi hányadát képviselik a közösségnek...
Nil
Sok jó és dolgos embert ismertem meg a romák között.
Elvették a megélhetési lehetőségüket, főleg csak fekete munkát kapnak, amit kezdenek elveszteni mert a vállalkozó az olcsóbb román vagy más nemzetiségű munkást választja.
És persze van aki lop csal és hazudik pedig nem roma ...
Apatszerek
@papa.49: A hogy írod:,csak sajnos ők mint kivételek a nagyon kicsi hányadát képviselik a közösségnek... ami elhanyagolható!
@Nil:,, Elvették a megélhetési lehetőségüket"Ami a segilykéből állt, de nem a munkavégzés volt díjazva!
Mézike
@Nil: Nem véletlenül kerültek ők a leghamarabb lapátra. A legtöbbnek a munka kényszergyógykezelés volt a Kádár korban . Ha nem így lenne, még ma is dolgoznánk.
bencemacska
Ők a "vezír" rejtett tartaléka. Csak azt nem tudom mikor és mire fogja (akarja) felhasználni őket?!
Csak valaki azt az egyet magyarázza meg nekem: M.o-on most munkaerő hiány van, vagy munkanélküliség???
Apatszerek
Érthetően szakmunkás hiány van, munkanélküliség nincs, csak munkát végző akarat hiányzik.
Nil
@Apatszerek:@Mézike: @Mézike: Sokadszor futok bele a tudatlanság komentjeibe.
A Kádár korszak alatt az építőipar volt ami munkát adott a romáknak. Komoly felzárkóztató programok voltak- sajnos ov-t is ennek köszönhetjük és nem kicsit volt erőszakos- olvassátok el a Találkoztam boldoguló cigányokkal is című könyvet. Vagy olvassatok a roma kultúráról, szokásokról, történetükről. A csatlakozás első vesztesei a romák voltak. Ők vesztették el először a munkalehetőségeiket. (Építőipar)
Volt a körzetemben egy roma asszony- szinte könyörögtem neki hogy kérjen segélyt - nem kellett neki - és persze volt akinek kellett. Ők sem egyformák. A boldoguló cigányok nagy házakat építettek a környékünkön- sokaknak ez sem tetszett- pedig megdolgoztak érte.
Nemrég elbeszélgettem egy roma fiúval- érettségije, szakmája, munkája van- mégis meg kell küzdenie azzal hogy ő cigány származású - szerencsére a munkavégzésével mindig sikerül kivívnia a többiek megbecsülését.
"A tudás hatalom" ezt veszik el a romáktól - sok iskola hogy megszabaduljon tőlük magántanulói státuszba teszi őket - pedig otthon nincs aki segítse őket. Voltam egy faluban ahol ez nem így volt és láttam mi történik ha tanítják őket. Persze van akinek ez se tetszik.
VAn egy mondás- "Nem szokta a cigány a szántást"- sokan ezt úgy értelmezik hogy nem szeretnek dolgozni- pedig ez azért alakult ki mert anno meg volt tiltva hogy romák földet kapjanak.
Valószínűleg azt sem tudjátok hogy azok a cigányok még a roma közösségen belül is kirekesztettek akik alapján megítélitek ezt a nemzetiséget. Azt se hogy a cigány kubikosok építették a városokat, stb. A fiatalabbak sosem hallottak igazi cigányzenekart játszani egy étteremben.
Ti vagytok azok akik elvennétek a boldogulás lehetőségét a cigányoktól aztán számon kéritek tőlük hogy nem jutnak semmire. HA van valamijük az a baj, ha nincs semmijük az. Próbálj meg így élni - aztán beszéljünk róla.
Sok történetem van, mert én beszélgetek velük - annak ellenére hogy volt hogy megloptak-...
Apatszerek
@Nil: A tudatlanság butaságok kommentjei onnan indul, hogy a múlat képzeli jelennek, a múlt életképességét vetíti ki mára, tudatlanságot nem szabad állandósítani, mert a múlt tudatlansága:, annak szükségszerűségét amit a második világháború utáni ország újjáépítésének
nincstelenségében kellet azt a lehetőséget megtalálni ami az építést biztosítja. Akkor az volt a össznépi feladat, de ez a múlt, nem lehet a haladást a múlt technikájával építeni, aki ezt nem fogja fel az él a tudatlanság bugyrában, Képtelen felfogni a kor vívmányait ami a jelent foglalja magában, azt az egyszerű dolgot, hogy nem a múlt eszközeivel végzik a munkát, hanem a kor követelményeinek megfelelő szak ismeretekkel, akik nem rendelkeznek szakismerettel ezek azok akik segélyből élnek mert könnyelmű életvitelük, felelőtlen magatartásuk:, miatt nem képezték magukat, a társadalom nyakán élősködnek, nem is akarnak dolgozni!. Az életformájuknak ez az állapot is megfelel. Akik a szép muzsikát szolgáltatják, nem a munka végzését szorgalmazzák hanem a szórakozás hangulatát fokozzák, az meg az élvezeti cikkek, a tudatmódosító szerek, fogyasztását segítik elő.
Mézike
@Nil: Nagyon nem vagy képben a romák iskoláztatási , felzárkóztatása témában.
Egy roma gyerek ugyanazt kapja az iskolában mint egy magyar. Az más kérdés hogy otthon mit kap még hozzá nevelés céljából. Tovább megyek. Ha nem sikerül nekik elvégezni a nyolc általánost 16 éves korukra akkor estin letehetik, bármely erre a célra kijelölt iskolában . Ezalatt az idő alatt ők a pénzt is kapna ami a közmunkás bérnek felel meg. Sót ezt még folytathatják is a középiskolában. Egészen 22 éves korukig tanulhatnak úgy hogy azért fizetnek nekik! A te gyerekednek fizet az unió hogy tanuljon?
Nil
@Apatszerek: Jobb ha tudatosítod magadban hogy ma is a romák végzik az építkezéseken a munkát- csak nem jelentik be őket.
Szakmát meg ne lehet csak elméletben megtanulni- sajnos belefutottam már néhány újkori szakiba- aztán én megcsináltam amire ő nem volt képes.

"mert könnyelmű életvitelük, felelőtlen magatartásuk:, miatt nem képezték magukat, a társadalom nyakán élősködnek, nem is akarnak dolgozni!."
Ez pártpropaganda de nem az igazság illetve nem csak a romákra jellemző. Akikről te írsz azok nagyon kevesen vannak.
Apatszerek
@Nil: Nem az a pártpropaganda, hanem az, hogy dolgozni, tanulni, beilleszkedni akarnak amihez ötszáz év nem volt elegendő könnyelmű életvitelük, felelőtlen magatartásukat erősíti az emberi erőforrás minisztere, valamint Farkas flóri aki a saját vérbeliektől lopja el a munkához, felemelkedésükhöz utalt milliókat, büntetlenül teheti, mert ilyen emberek hiszik el azt,hogy akarnak dolgozni mint te. Az általam leírtak a cigány önkormányzat megállapításait tükrözi, akik megválasztják a büntetett előéletű vezetőt egy tál levesért, káposztáért. Ha neked a felemelkedés az, hogy le alacsonyítják , eladják magukat bűnözőnek akkor igazad van, mert ez akkor a cigány felemelkedés aminek te a támogatója vagy!
bencemacska
@Nil: tegnap, 06:45
" A csatlakozás első vesztesei a romák voltak. Ők vesztették el először a munkalehetőségeiket. (Építőipar)"
Ez nem az uniós csatlakozás, hanem a gépesítés következménye! Ahhoz pedig sok tudás és kevés fizikai munkaerő kell!
Az elzártságunk következménye volt a sok segédmunkás, ami nem az EU-ba lépéssel, hanem
a rendszerváltással változott meg!
papa.49
Nézzétek nevezzük nevén a gyereket, amíg becsukták őket ha nem volt munkahelyük addig valamit ,,dolgozgattak,, már legalább is a nagy többség, akkor is volt köztük olyan aki rendesen dolgozott...
Mióta nincs szankciója a lébecolásuknak, azóta, hogy finoman mondjam ,,igyekeznek elkerülni, hogy a melótól legyen verítékes a homlokuk,, sajnos ez tény!!!
Nil
@Mézike: SAjnálom hogy elhiszed a propagandát.
Pont az a baj hogy a szegény gyerekek nagy hátránnyal indulnak- nem megfelelő táplálkozás, fejlesztő játékok hiánya, stb. Az én gyerekemnek nem ugyanarra volt szüksége mint a vele egy osztályba járó roma gyereknek és még közöttük is igen nagy az eltérés. Nem az származás számít.
Képzésért pénz pedig csak akkor van ha munkanélküliként veszel részt rajta, én is volta ilyen képzésen- az osztályban csak két roma volt, de volt több egyetemi diplomával rendelkező, több nyelven beszélő is.
Propaganda szövegel nem akarok többet foglalkozni. A szemellenzőt csak te veheted le magadról.
Nil
@papa.49: Ez nem tény, hanem tévedés. Neked hogy tetszene ha azt mondanám hogy minden Papa nevet viselő kommentelő bunkó, tudatlan.
Ugye nem esik jól?
Mit tennél ha hatalmamban állna megakadályozni hogy tanulj, lakj, egyél, dolgozz, csak mert Papának hívnak.
Előbb- utóbb nagyon dühös lennél- vagy elkezdenél inni, vagy ...
Nil
@Apatszerek: A fiam ugyanúgy gondolkodott mint te- aztán kapott egy feladatot az egyetemen és lement egy faluba ahol sok roma lakik ... utána másképp látta a dolgokat

Nekem nem derogál romákkal beszélgetni, utánaolvasni dolgoknak. Ezért ezek az általánosítások amiket írsz, és ráadásul nem csak a romákra jellemző, nem érdekel. Mindenkinek joga van utána nézni információknak. Én megteszem, neked és a többieknek csak javasolni tudom, de nem tehetem kötelezővé. Én békében szeretnék élni- te nem. A gond csak az, hogy a háborúskodás az én életemre is hatással van és nem jó irányba.
Bringás
Szögi Lajos tudná ezt igazán megerősíteni!
Apatszerek
@Nil: Ötszáz év neked nem elegendő, @Bringás: megértette aggályaimat:, te nem, a horda az horda maradt a mai napig, és a jövőben is,Szögi Lajos példája fényes bizonyítéka, neked ez sem elég. A Magyar Nemzet 13 kisebb Nemzetiségből tevődik össze, eböl 12 kisebbségnek elégvolt ötszáz év beilleszkedéshez, a 13. a cigányság a mai napig nem, ezt semmilyen liberális eszme nem fogja tudni megváltoztatni! Elhitetni! Pedig nagy a görcsölés:, ami az országnak milliárdjaiba kerül feleslegesen, büntetlenül, ellopják! Ez a felzárkóztatási mese milliárdokért, színes meséskönyvbe burkoltan, csak nagyon drága a mesés könyv...
Mézike
@Nil: Ez nem propaganda. Ebben dolgozom, tudom mit beszélek. Hallottál már a gyermekvédelemről?
Nil
@Mézike: SAjnos igen- hagy ne mondjak semmit
Nil
@Apatszerek: Bocsi nem tudtam hogy neked a bringás a mérce- akkor nincs miről beszélnünk- sosem fogod megérteni amit írok
papa.49
@Nil: Ezt jó lenne ha érthetően is kifejtenéd mert ez így csupán zagyvaság...
Hol, mikor írtam én ilyen kifejezésekkel a a romákról, soha mert nem is így gondolom...
Van köztük igyekvő, aki akar dolgozni, azt viszont a lébecoló többség lenézi, leszólja...
Vannak nagyon sokan akik ahogy a szankciók eltűntek a palettáról, rögtön nem kívántak már dolgozni se...
papa.49
@Nil: Ki akadályozza meg ha egy roma gyermek tanulni akar, és a szülei is azt akarják, tanulhasson, senki, ez már tényleg marhaság...
Apatszerek
Ahogy Colin Firth, Sir Patrick Stewart, Cate Blanchett is kiemeli, a migráns saját szabad akaratából vándorol másik országba, ahol jobb megélhetést és életkörülményket remélnek. Nincsenek kitéve üldöztetésnek vagy nem háborúnak, így bármikor visszatérhetnének a saját országukba. Azonban a menekültek esetében ez egyáltalán nem lehetséges, így nem férnek be a migráns-kalapba. Egy menekült sokszor elvesztette csalaádtagjait vagy elszakadt tőlük, az üldöztetés miatt, gyakran sérülések árán hagyja el országát, otthagyva mindenét, nem lévén más választása.Ahogy Colin Firth, Sir Patrick Stewart, Cate Blanchett is kiemeli, a migráns saját szabad akaratából vándorol másik országba, ahol jobb megélhetést és életkörülményket remélnek. Nincsenek kitéve üldöztetésnek vagy nem háborúnak, így bármikor visszatérhetnének a saját országukba. Azonban a menekültek esetében ez egyáltalán nem lehetséges, így nem férnek be a migráns-kalapba. Egy menekült sokszor elvesztette csalaádtagjait vagy elszakadt tőlük, az üldöztetés miatt, gyakran sérülések árán hagyja el országát, otthagyva mindenét, nem lévén más választása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.