A kormány elfogadta az államháztartásról szóló törvény legújabb módosítását, ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt pénteken terjesztette be. Az ügy egyik érdekessége, hogy nem az államháztartásért elvileg felelős Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be, hanem Lázár. Az elmúlt napokban a népszavazási kezdeményezés, valamint jegybanktörvény módosítása körüli felhajtás a háttérbe szorította ezt a módosító javaslatot, pedig ennek jelentősége is óriási – írja a Portfolio.hu.

A módosítás lényege, hogy a kormány bármilyen kormányhatározattal, rendelettel forrást biztosíthat bármilyen cél érdekében, a hatályban lévő költségvetési törvény módosítása nélkül, vagyis nem kell a parlament elé vinni az ügyet (nincs parlamenti vita), nincs beszámolási kötelezettsége a kormánynak, kikerülhető a költségvetést ellenőrző Költségvetési Tanács.

A Portfolio szerint Varga és az NGM nem lelkesedik túlzottan a javaslatért.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na dolgozozik a fidesz maffia kérem...a figyelemelterelés beválni látszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
Egy teljesen gátlástalan párt garázdálkodik az ország vagyona felett... tetszés szerint arra költik amire akarják.. Dísznek vannak ugyan pártok, de csak azért, hogy az EU felé a bonsai szarka tudja mutatni, itt demokrácia van.
Szókrakész
"A parlamentet is kihagyná a Fidesz, ha pénzszórásról van szó"

Tehát eddig közösen szórták.
Dr. Felipe
Én már a múltkor is mondtam, hogy itt már parlamentre sincs szükség. Telepítsük be mangalicákkal, lőrés szemű csapajev elvtárs úgyis imádja ha büdös a szája.

Legalább ennyi hasznunk legyen a parlamentből elvtársak.
Dr. Felipe
Egyszerűbb lenne elvtársak ha egyből a g..i "svejci" bankszámlájára utalnánk az adónkat. Az milyen rugalmas lenne mi elvtársak? Nem kellene szarakodni a papírmunkával mi elvtársak? Vagy az egész országot a g..i tulajdonának nyilvánítanák mi elvtársak, aki Isten kegyelméből uralkodik és garázdálkodik a zországban. Mennyivel egyszerűbb lenne minden mi elvtársak? Úgy 2018 ra pont végeznének is mi elvtársak, az ország teljes kifosztásával.
Desischado
@nyanya001: Köszi a linket, drága Nyanyám! Meg is osztottam menten!
Döbbenet, ami itt folyik. Már nem is leplezik a mocskos lopásaikat. Nekem úgy tűnik, hogy hirtelen rákapcsoltak. Talán érzik, hogy lassan itt a vége? Vagy csak én látom így?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.