"Ha kormány legújabb, lopásokat titkosító törvényének érvelése igaz, és az alapítványoknak juttatott pénz elveszíti közvagyon jellegét, akkor Matolcsy György több száz milliárd forintot vont ki a közvagyonból" – olvasható az Igazmondó Mozgalom facebookos oldalán.

A Kövesdi Veronikát is sorai között tudó alapítvány éppen a Fidesz által elfogadott törvényre hivatkozva tett feljelentést hűtlen kezelés és sikkasztás miatt. Hiszen a nemzeti banknak nincs arra felhatalmazása, hogy közvagyont ellenérték nélkül magánkézbe adjon. Ez nem más, mint egyszerű lopás.

A mozgalom képviselői módfelett érdekesnek találják, hogy Orbánnak miből telik arra, hogy egy 13 hektáros telken 5 kastélyban éljen portaszolgálattal, cselédekkel, kertészekkel. Egy ilyen ingatlan értéke milliárdos tétel, a fenntartása pedig havi több millió forint.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Könyörgöm, hol jelentik fel Magyarországon ??
A nem létezö Ügyészségnél, vagy ???
Mert hogy ezeket senki sem fogja elkaszálni,
maximum a NÉPHARAG !!! De az qrwára !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Megint ott vannak, hogy tárgyi tudás nélkül véleményeznek, sőt kritizálnak témákat. Az igaz, hogy egy rossz kommunikáció is hozzá járul, de ez mentesíti a hozzá szólókat a tartalomért.
Annyit illene tudni, hogy az alapítványi vagyonhoz nem lehet hozzá jutni, csak az általa generált nyereség használható fel, tehát az alapitványi képzések finanszírozásához. Az MNB esetében a bevitt vagyon állampapír formájában kerül letétbe, mely egyben tartalék képzés egyik formája. A titkosítás csak addig terjed, amig a parlament adott bizottsága nem kér tájékoztatást az MNB-től, természetesen megfelelő titoktartási kötelezettség mellett. Ja, hogy nem lehet a tájékoztatás után poénkodni, ez egy ellenzéknek nem esik jól.Az MNB jelenleg nyereséget termelő egység, melyet nem illik támadni. Tudom egyesknek az az alacsony kamat, alacsony infláció, stabil pénzügyi helyzet stb. nem teszik, de az országnak jó.
nemfideszes
@Kovács Béla:
Először is, a másik fidiótával (verőce21) egyetemben keveritek Surányit Simorral. Surányi soha nem keresett 8 millát jegybankelnökként. 2000-ben a fizetése 2.758.890 forint volt.
Másodszor, Surányi 95 és 99 között 28%-ról 10%-ra faragta le az inflációt. Amúgy meg nézzétek meg a görögországi inflációt, akarom mondani deflációt, és nézzétek meg az ország gazdaságát... aztán kezdjetek el gondolkozni azon, hogy voltaképpen mit is jelent az infláció...
Harmadszor se Surányi se Simor nem gyengítette szándékosan a forintot ( okozva ezzel több ezer deviza hitel bedőlését), csak azért, hogy a szocik által felhalmozott (36 milliárd euró) deviza tartalékon több száz milliárdos árfolyam nyereségre tegyen szert. Kuszaszemű most ebből a nyereségből tömi ki az alapítványait, és azokon keresztül bizonyos emberek zsebét, no meg vásárolgat luxus ingatlanokat... közpénzből, maguknak...
Negyedszer Surányi György egy nemzetközileg elismert szakember, egyetemi tanár. Matolcsy pedig csak egy hatalomtól megrészegült idióta pojáca, piros pöttyel a valagán...
nemfideszes
@spu00: És az alapítványok luxus ingatlanaiért is állampapírral fizetnek?!
Amúgy meg melyik bizottságra is gondolsz? Amelyik tele van fideszesekkel...
A deviza hitelesek is roppantul örülnek, hogy a forint gyengítésével az MNB milliárdokat kaszálhatott... Idióta!
spu00
@nemfideszes: Csak az a baj, hogy a szocik 94-ben 14%-on vették át a hatalmat, s másfél év alatt tornázták fel 28%-ra, s végül 14%-al adták át.De ha már itt tartunk, Surányi professzor úr adta el közben a teljes arany tartalékot, csupán csak 46 tonnát, s közben rávette az akkori okos min.elnököt, hogy vegye át a kormány adósság csere formájában az MNB teljes deviza adósságát. Ha ide vesszük még a 94-98 között teljes stratégiai ipar külföldre történő eladását, akkor talán meggondolhatná magát a Matolcsy által elért eredmények pocskondiázása miatt. Ha belegondol, hogy M. 98-2002 közötti gazdaság fejlesztési tevékenysége alapján a keleti blokk versenyképességi helyzetében vezető szerepet játszott az ország, 2010-re a végén kullogtunk, a 98-s adósság 58% volt, 2002-ben 53%.
Talán ennyi elég, hogy elgondolkodjanak a történéseken.Ja, a 36 milliárd euró tartalékban benne volt a 20 milliárdos IMF és EU-s hitel. Tudja, hogy a 2010-s államadósság 80%-a deviza tartalmú volt, s most csak 32%..
karma1
@Kovács Béla: Tessek mondani, csak nem a kem Kovacs Belanak teccik lenni? A Moderator pedig senkinek sem kedvez, csak felulbiral, tartalmilag, ami a dolga.
Valoszinu, nem veletlenul torolte az on bejegyzeset sem...

Azert az izgi lenne, ha a KGBelanak teccene lenni...:o)))))
karma1
@nemfideszes: Hagyd a fenebe spu00-t, idonkent idejon baromksagokat allitani, a szamokhoz annyit ert, mint vizilo a Stradivarihoz, de azert o megmondja...
Nem erdemes ezeknek tenyeket mondani, amikor a nyitott fide$$-brossurabol potyogik be az adataikat, csak ugy "spontan"... Aztan meg Suranyit se tudjak Simortol megkulonboztetni...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.