"Ha kormány legújabb, lopásokat titkosító törvényének érvelése igaz, és az alapítványoknak juttatott pénz elveszíti közvagyon jellegét, akkor Matolcsy György több száz milliárd forintot vont ki a közvagyonból" – olvasható az Igazmondó Mozgalom facebookos oldalán.

A Kövesdi Veronikát is sorai között tudó alapítvány éppen a Fidesz által elfogadott törvényre hivatkozva tett feljelentést hűtlen kezelés és sikkasztás miatt. Hiszen a nemzeti banknak nincs arra felhatalmazása, hogy közvagyont ellenérték nélkül magánkézbe adjon. Ez nem más, mint egyszerű lopás.

A mozgalom képviselői módfelett érdekesnek találják, hogy Orbánnak miből telik arra, hogy egy 13 hektáros telken 5 kastélyban éljen portaszolgálattal, cselédekkel, kertészekkel. Egy ilyen ingatlan értéke milliárdos tétel, a fenntartása pedig havi több millió forint.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Könyörgöm, hol jelentik fel Magyarországon ??
A nem létezö Ügyészségnél, vagy ???
Mert hogy ezeket senki sem fogja elkaszálni,
maximum a NÉPHARAG !!! De az qrwára !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Logikus érvelés, s így a törvény méretes öngól!
Szókrakész
Csak rájuk borul egyszer a xarral teli bili.
Már önmegsemmisítő üzemmódba kapcsoltak a sok törvénymódosítással, hazudozással.

És még örülhetnek, ha csak a bíróság és nem a nép előtt felelnek majd a feltett kérdésekre.
volvós
Könyörgöm, hol jelentik fel Magyarországon ??
A nem létezö Ügyészségnél, vagy ???
Mert hogy ezeket senki sem fogja elkaszálni,
maximum a NÉPHARAG !!! De az qrwára !!
lampa laz
Igen, ezek azok a fiatalok akik meg tudnák állítni Orbánt és eszement tolvaj bandáját, mert ők hitelesek minden ember előtt mivel nincs kikezdhető politikai múltjuk. Legfeljebb az őseiknek, de ezzel szinte mindenki rendelkezik. A mocskos lejárató kampányukra nem lenne szabad figyelni, mert másképp nem szabadul meg az ország ezektől a rabló tetvektől.
Peller Anikó
Elbüszkélkedtek vele a kedves vezetőink, szelleni óriások (akiket megválasztottatok, sokadszorra is), hogy a magánkézbe átjátszott milliárdos vagyonka elveszítette a közvagyoni jellegét.

Befektették a szelleni tőkét és lett belőle milliárdos vagyonka. Ex szellent!
papa.49
Repedezik a soha nem volt királyság imázsa, fütyiszek buktok de marha nagyot)))))))))))))
Borsodi
Nem jó a kastély kellene a vár is ,csak építsétek jó lesz a jobbiknak
gyuszka
Elvtársak türelem tudjátok, hogy az rózsát terem. 2022 nincs már olyan messze addig valahogy csak kibírjátok. Na, akkor ha eljön az a szép idő megint lehet próbálkozni.
telegdilaci
Az a legnagyobb baj hogy mostanában nagyon sok agy mosott,Fidesz párti, teljesen máshogy látja,a kormány működését! szerintük nagyon jól,dolgozik a kormány,mindent rendbe tettek,amit Gyurcsányék,el rontottak,és folyamatosan fel minősítik,az Országot,csak rajtuk kívül,senki nem látja! az sem zavarja őket,amikor át vették a kormányzást,a nagy tudású! Kósa Lajos bedöntötte,a forintot az okos beszólásával,de ez senkit nem zavar,mert nem akarják látni a temérdek hibát,amit elkövettek.senkit nem hagyunk,az út szélén,ez igaz,belökjük az árokba! hány szerencsétlen Embertől el vették,a rokkantsági nyugdíjat.az ukránoknak meg akik,egy percet sem dolgoztak,Magyarországnak,kapják a Magyar nyugdíjat!
gyuszka
@telegdilaci: „a nagy tudású! Kósa Lajos bedöntötte,a forintot az okos beszólásával,”
Ennyire nem lehetsz egyedül hülye neked valaki besegít. Kósa nem olyan nagy ember, hogy a piac figyelembe venné a dumáját. Tudod a piac nem a beszólásokat figyeli hanem a gazdaság állapotát. Az a bizonyos 8 év alatt sikerült a magyar gazdaságot a bányászbéka segge alá vinni a „dübörgő” gazdasággal. Olyan mélyen voltunk, hogy még a görögök seggét sem láttuk. 2008-2009-ben nem lett volna bér az állami cégeknél és nem fizették volna a nyugdíjakat, ha az IMF és az EU bank nem adott volna uzsorakamatra kölcsönt. Gyurcsótány és bajnai a magyar államadósságot 52%-ról 84%-ra tornázta fel. Na itt kezdődnek a gondok mert ezt vissza is kell(et) fizetni. Az sem mellékes, hogy a külföldi cégek talicskával tolják ki a magyar emberek által megtermelt profitot. Az országot elhagyó valóságos profit (transzfer kifizetéseknek álcázott költségekkel együtt) és kamatszolgálat összesen elérheti a a GDP 20-25%-át is. A magyar nép minden évben megtermelt jövedelméből ennyit ad át külföld javára.
justhpeter
Valóban. Matolcsy egy tolvaj ! Még az is lehet, hogy neki nem tetszik. Attól még az !
remenykedo
@gyuszka: Te magadtol vagy ilyen hulye, vagy segit valaki? Olvasd mar el, hogy mit irtal 8 eve a kedves vezetod segit a megtermelt profit kitalicskazasaban. Esze agaban sem volt semmit sem tenni ellene, sot meg ra tett egy ket lapattal, mar nem csak a kulfoldi cegek talicskaznak, de , igaz ok csak talicskaznak, hanem az allami offshore cegek viszont kamionoznak a mi penzunkkel. Az sem igaz, hogy ramagy allapotban vettek at a kormanyzast igenis Bajnai Gordon olyan allapotban adta at nekik, hogy erolkodes nelkul elindithattak volna a fejlodest. De, nem az volt a tervuk, hanem minel elobb osszelopni a ma meg ismertelen nagysagu vagyonkajukat.
papa.49
@gyuszka: Hát azért felhívnám a figyelmed nem egyedül a lalihuszlófütyi volt ebben ludas segített neki a arogán tonyó, meg a félnótás mityka is, ők hárman vizionálták a görögökéhez hasonló csődhelyzetet, és mi lett a vége az árfolyam felment!!!Szíves figyelmedbe ajánlom az ,,uzsora kamat ,, mindössze 3 % volt, amit a dádé felvett meg 8-10 % , maradjunk a szigorú tényeknél, a számok nem hazudnak csak a hazugovics hóthülye hozzájuk!!!
Peller Anikó
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Lepényleső
Cosa nostra jelmondata? A védelmi pénzt(adót) beszedjük,aztán senkinek semmi köze hozzá,hogy mire költjük. Mi most ebbe élünk?
wagabund
Ma délután mondta egy politikus, hogy a mostani hatalom ördögi tökélyre vitte azoknak a törvényeknek a megalkotását, mely alapján lehetetlen az elszámoltatásuk bukás esetén.
Mérhetetlen vagyon, betonbiztos törvényi védelem, őrzött birtokok...ezek mennek...
... még mindig nem akadt jelentkező, aki kikezdhetetlen, vezetni merne(és tudna) egy változást.

a feljelentést ennek fényében kell nézni.

szerintem.
Cicero
@wagabund: Azokat a törvényeket nem kell majd figyelembe venni,oszt jó napot.
Butautáló
Vihar a biliben! Sosem fogják őket felelősségre vonni!
volvós
@Peller Anikó: 17:17

Romániai Emöke !!! Te szoktál ideszellenteni jó büdöseket.
Nem gyözünk utánad szellöztetni !
sgyuri2003
Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egy törvény nem mehet szembe az ország érdekeivel és nem sértheti az alapvető normákat.
Csak gondoljunk bele, a pedofíliát vagy a homoszexualitást kötelezően előíró törvényt nevezhetnénk törvénynek? És vajon akár legitim törvény lehetne belőle?
Mennyire tekintjük a zsidótörvényeket a jog részének? Vagy az '56 -os megtorlásokról hozott törvényeket vagy rendeleteket?
van egy szint ami alatt akár 100%-os támogatottság mellett sem szülhet törvény.
Felszabadulás után a szabadrablást segítő törvények visszamenőleges hatállyal mennek a kukába. Akik ezek alapján a törvények alapján jutnak közjavakhoz , számíthatnak a kártalanítás nélküli államosításra. A most maffia törvényeket hozó és azokat megszavazó bűnözők pedig szembe nézhetnek az új demokratikus köztársaság igazságszolgáltatásával.
verőce21
@sgyuri2003: (00:54) Majd sohanapján nézhetnek jól szembe vele. Ez egy következnények nélküli ország.
human
Ugyanaz lesz, mint a választási irodánál. Nem történt semmi. Minden nagyon szép, minden nagyon jó.
verőce21
@volvós: (23:33) Büdöseket ti szoktatok ideszellenteni ebbe a blogba, mind a 36-an.
P.A. olyan tisztán és világosan fogalmazott most is, csak nem tudtok felnőni a gondolataihoz.

"a nemzeti banknak nincs arra felhatalmazása, hogy közvagyont ellenérték nélkül magánkézbe adjon" - és főleg, hogy milyen egyszerű trükkből származik az az MNB vagyon.
remenykedo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Fradigege
Egy vasvillával többre mennél, kicsi lány. Beperelni? Ezeket?
Desischado
@Cicero: Igazad van. Törvénytelenül kerültek hatalomra, mert szó sem volt arról, hogy mit terveznek! Szerinted szavaztak volna rájuk, ha az emberek tudják azt, amit ma tudnak? Egy fészkes fenét! Tehát, minden cselekedetük TÖRVÉNYTELEN, ÉS EZÉRT MEGSEMMISÍTHETŐ! A fiataloknak meg hajrá! Igenis, szólni kell, cselekedni, és remélhetőleg, egyre több embernek nyílik fel a szeme!
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
volvós
@remenykedo: 01:34

Ezt a fakultativ programot Neked és a családodnak ajánlod ???
Akkor érthetö a mocskos szöveged, bunkócska !!
Kár, hogy rossz helyre címezted, én nem vagyok Orbán-fan...:-)
karma1
@remenykedo: 01.34-re: Lecci, gondold at megegyszer, amit @volvos-nak irtal, mert egy kicsit felrement a kritikad. Ez mondjuk nem baj, mert Te tok uj vagy itt, de eppen ezert kicsit figyelmesebben olvasgasd a tobbiek hsz-it, mielott faltoro koskent nekik mesz...
panellproli
És mi van a Budán levő, többszáz milliót érő ingatlanával, amit ráadásul még kormányőrök is védenek.És Erdélyben levő ingatlanai, és még amiről nem tudunk?
papa.49
@panellproli: A többi magyarországiról nem is beszélve, meg a Franciaországban lévő kastélyáról, meg az adriai szigetéről, igaz az közös a fosőrrel, meg az Adria partján lévő nyaralóiról, van itt kérem ,,vaj bőven,,!!!
magyarbakancs
Felesleges futkosás.
Addig amíg ez a szar kormány lesz itt addig tépheted a szádat,hogy feljelented őket.
verőce21
@volvós: (09:46) Te pedig ugyanolyan semmitnemtudó vagy, mint még lánykori neveden!
Peller Anikó
@verőke: a vulvás nőnemű? Ja tényleg a nevét el is felejtettem..
Borsodi
Ez a feljelentés is megy a süllyesztőbe.A vezérünk ki áll a népéért.
volvós
@karma1: 10:13

Köszike, közben a moderátornál is kiverte a biztosítékot.
De gondolom, ez csak egy régi troll új nick-el...már
megszoktuk, aztán mindig rájövünk, hogy " ki volt :-))))
volvós
@verőce21: 10:54

Örülnék, ha P.A.-val együtt leszakadnátok rólam ...már nem egyszer kértelek
mindkettötöket, és tartsátok be a játékszabályokat (amig lehet )
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@volvós: (18:01) Mintha te kezdted volna a "párbeszédet" (23:33)-nál.
(Most pedig folytatod, "amíg lehet"?)
verőce21
Surányi mennyit keresett MNB elnökként? és Matolcsyék?
Surányi idejében milyen eredményt ért el a Jegybank, mennyi volt az infláció, mit kellett betolnia a magyar adófizetőknek a MNB támogatására évente?
És amióta M. van ott?
volvós
@verőce21: 19:57

Figyelmetlen, kötekedö pasi (?) vagy !! 23:33-kor nem hozzád szóltam,
hanem a román "Emökéhez ", és te rögtön belémkötöttél, bár senki sem
kért meg rá !!! Nagyon nagy az arcod, nem csak velem szórakozol, hanem
számtalan kommentelövel...nehogy egyszer valaki(k)nek elege legyen
belöled !! Sokszor már unalmas az egész kommented, te direkt provokálsz
olyan kommentelöket, akik nem egy "dalt " fújnak veled.
és most ha nem bánod, nálam a PONT !!! Nem érdekel a válaszod...:-)))
verőce21
@volvós: (20:34) Egy nővel akkor sem beszélhetsz olyan hangnemekben, mint egy cukorbeteg vénember!

(Egyébként sem román, hanem egy ismert magyar színházi és tv-s közszereplő.)
kkalman
Fel lehet jelenteni Orbánt, Matolcsyt, meg bárkit a fitymaszból, semmi jelentősége, amíg a Polt a főügyész. Ő csak papíron főügyész. A valódi beosztása, mosodás. Az ő feladata a fitymasz szennyest tisztára mosni. Ennek a feladatnak az ellátásához pont elég a tudása, és ezt maradéktalanul végre is hajtja.
Kovács Béla
@verőce21: Surányi kb. havi 8 akkori millát keresett havonta. Matolcsyé most lett kb 5 mostani milla! ( Nagy László kézilabdás 15-20 millát keres havonta)

Surányi jegybankjának évi többszáz milliárd volt az évi vesztesége. Ma a MNB nyereséges.
Kovács Béla
Uraim!
A kb 11:25-kor tett beírásomat, melyet a magyar miniszterelnök mellett tettem, az itt olvasott méltatlan megjegyzések és minősítések ellenében, -nyilvánvalóan az erre a feladatra kiszemelt moderátor kitörölte!
-Az általam használt hangnem abszolút európai volt, de nézetem az itt bent hagyott proli hangnemű beírásokra volt válasz, kénytelen vagyok megállapítani és beírni, hogy a propeller moderátora ezzel cenzorrá vált.

Mert nem a vélemények mederben tartását, hanem azok együgyűségét tartja feladatának.

Sajnos ennek a magát liberálisnak tartó honlapnak a toleranciája, ebben az esetben a másvéleményeltűrése, mindössze eddig terjed.
-Ez kedves propeller pipafüst, nem tolerancia.
-Tudom, hogy ez a beírás legfeljebb ha 5 percet él meg.

Szégyelljétek miatta magatokat!
spu00
Megint ott vannak, hogy tárgyi tudás nélkül véleményeznek, sőt kritizálnak témákat. Az igaz, hogy egy rossz kommunikáció is hozzá járul, de ez mentesíti a hozzá szólókat a tartalomért.
Annyit illene tudni, hogy az alapítványi vagyonhoz nem lehet hozzá jutni, csak az általa generált nyereség használható fel, tehát az alapitványi képzések finanszírozásához. Az MNB esetében a bevitt vagyon állampapír formájában kerül letétbe, mely egyben tartalék képzés egyik formája. A titkosítás csak addig terjed, amig a parlament adott bizottsága nem kér tájékoztatást az MNB-től, természetesen megfelelő titoktartási kötelezettség mellett. Ja, hogy nem lehet a tájékoztatás után poénkodni, ez egy ellenzéknek nem esik jól.Az MNB jelenleg nyereséget termelő egység, melyet nem illik támadni. Tudom egyesknek az az alacsony kamat, alacsony infláció, stabil pénzügyi helyzet stb. nem teszik, de az országnak jó.
nemfideszes
@Kovács Béla:
Először is, a másik fidiótával (verőce21) egyetemben keveritek Surányit Simorral. Surányi soha nem keresett 8 millát jegybankelnökként. 2000-ben a fizetése 2.758.890 forint volt.
Másodszor, Surányi 95 és 99 között 28%-ról 10%-ra faragta le az inflációt. Amúgy meg nézzétek meg a görögországi inflációt, akarom mondani deflációt, és nézzétek meg az ország gazdaságát... aztán kezdjetek el gondolkozni azon, hogy voltaképpen mit is jelent az infláció...
Harmadszor se Surányi se Simor nem gyengítette szándékosan a forintot ( okozva ezzel több ezer deviza hitel bedőlését), csak azért, hogy a szocik által felhalmozott (36 milliárd euró) deviza tartalékon több száz milliárdos árfolyam nyereségre tegyen szert. Kuszaszemű most ebből a nyereségből tömi ki az alapítványait, és azokon keresztül bizonyos emberek zsebét, no meg vásárolgat luxus ingatlanokat... közpénzből, maguknak...
Negyedszer Surányi György egy nemzetközileg elismert szakember, egyetemi tanár. Matolcsy pedig csak egy hatalomtól megrészegült idióta pojáca, piros pöttyel a valagán...
nemfideszes
@spu00: És az alapítványok luxus ingatlanaiért is állampapírral fizetnek?!
Amúgy meg melyik bizottságra is gondolsz? Amelyik tele van fideszesekkel...
A deviza hitelesek is roppantul örülnek, hogy a forint gyengítésével az MNB milliárdokat kaszálhatott... Idióta!
spu00
@nemfideszes: Csak az a baj, hogy a szocik 94-ben 14%-on vették át a hatalmat, s másfél év alatt tornázták fel 28%-ra, s végül 14%-al adták át.De ha már itt tartunk, Surányi professzor úr adta el közben a teljes arany tartalékot, csupán csak 46 tonnát, s közben rávette az akkori okos min.elnököt, hogy vegye át a kormány adósság csere formájában az MNB teljes deviza adósságát. Ha ide vesszük még a 94-98 között teljes stratégiai ipar külföldre történő eladását, akkor talán meggondolhatná magát a Matolcsy által elért eredmények pocskondiázása miatt. Ha belegondol, hogy M. 98-2002 közötti gazdaság fejlesztési tevékenysége alapján a keleti blokk versenyképességi helyzetében vezető szerepet játszott az ország, 2010-re a végén kullogtunk, a 98-s adósság 58% volt, 2002-ben 53%.
Talán ennyi elég, hogy elgondolkodjanak a történéseken.Ja, a 36 milliárd euró tartalékban benne volt a 20 milliárdos IMF és EU-s hitel. Tudja, hogy a 2010-s államadósság 80%-a deviza tartalmú volt, s most csak 32%..
karma1
@Kovács Béla: Tessek mondani, csak nem a kem Kovacs Belanak teccik lenni? A Moderator pedig senkinek sem kedvez, csak felulbiral, tartalmilag, ami a dolga.
Valoszinu, nem veletlenul torolte az on bejegyzeset sem...

Azert az izgi lenne, ha a KGBelanak teccene lenni...:o)))))
karma1
@nemfideszes: Hagyd a fenebe spu00-t, idonkent idejon baromksagokat allitani, a szamokhoz annyit ert, mint vizilo a Stradivarihoz, de azert o megmondja...
Nem erdemes ezeknek tenyeket mondani, amikor a nyitott fide$$-brossurabol potyogik be az adataikat, csak ugy "spontan"... Aztan meg Suranyit se tudjak Simortol megkulonboztetni...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.