Az emberek több mint háromnegyede egyetért a tiltakozó pedagógusok céljaival, és majdnem kétharmaduk még a tanársztrájkot is elfogadható eszköznek tartja – derült ki a Medián HVG számára készített felémérésből.

Eszerint a megkérdezettek túlnyomó többsége (91 százalék) hallott a pedagógusok és diákok körében indult tiltakozáshullámról, ám annak céljaival már nem voltak egyöntetűen tisztában. 

A kormánypropaganda hatása kimondottan szembetűnő a fideszes szavazók körében: 39 százalékuknak elsőként a béremelés jutott eszébe, összesen pedig 64 százalékuk említette. Ugyanakkor a tanárok valós törekvései közül is elérte néhány a lakosság ingerküszöbét.

Érdekesség, hogy széles körű egyetértés látszik abban a kérdésben, hogy az oktatásban jelenleg problémák vannak: a válaszadók több mint kétharmada (68 százalék) pártszimpátiától függetlenül úgy látja, hogy a tanárok és diákok túlterheltsége, valamint a pénzhiány valós gond.

Még meglepőbb, hogy 

az emberek több mint háromnegyede (76 százalék), ezen belül még a kormánypárti szavazók kétharmada (67 százaléka) is egyetért a tiltakozó tanárok törekvéseivel.

A válaszadók 62 százaléka (a kormánypártiak 51 százaléka) pedig még azt is elfogadná, hogy a tanárok sztrájkba lépjenek, ha a kormánnyal nem sikerül megállapodniuk.

A kutatásról további részletek a HVG cikkében olvashatók.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Szinte mindenki egyetért a tanárokkal de erre szarik magasról a fidesz...még a saját szavazói akaratát is leköpi gyakorlatilag...ez ám a szakértő kormány..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Recsegjen ropogjon már Budapest utcái a tiltakozok talpa alatt. Súgja szél Orbán Viktor fülébe, március 15-én, hogy ELÉG volt, Mi nem erre hatalmaztuk fől.
Lepényleső
Akkor ez még az elsöprő 2/3-tól is több? (A választásokat követően rá kellett jönnöm,hogy
azok közé tartozom akik ezt az unortodox törtekkel való műveleteket nem ismerik.)
kacsa0707
Mocskos disznók azok, akik a nemzeti ünnepre szervezik, a saját önös idétlen tiltakozásukat.
Miért szervezik tizenötödikére?
Normál esetben minden jóérzésű magyar ember élvezi az ünnepet.
A söpredék azért szervezi erre az időpontra, mert más időpontban, csak a lakosság 0,001 ezreléke menne ki meghallgatni, az undorító szövegüket.
Borsodi
Március 15 a legalkalmasabb arra,hogy valami megváltozzon,tudomására kell hoznunk a kormánynak,hogy elegünk van a sanyargatásukból,hitegetésükből.Az országunk nélkületek jobban teljesítene.Aki tud az menjen el ezen a napon és álljon a pedagógusok mellé,mert ez már nem a tanárok diákok problémája ha nem az egész országunkat érintő .
Jozefina
@kacsa0707: totyogjál a saját szarodba!!!
kacsa0707
@Jozefina: Még mindig jobb, mint más sz@rába azt legalább, tudom hogy én csináltam, és nem piszkítottak az orrom alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.