Két hete csak nejlonkesztyűt használhatnak a dolgozók az egyetemi kórház leginkább fertőzésveszélynek kitett intézetében. 

Az Index információi szerint az akut pénzhiányra hivatkozva „gyakorlatilag megtiltották″ az intézetben dolgozó orvosoknak, ápolóknak, takarítóknak és egyéb szakdolgozóknak a gumikesztyű használatát.

Az igazgató a döntést azzal indokolta, hogy 

előző nap teljesen kifogyott a kesztyű a műtőből, ami miatt több operációt, kezelést el kellett halasztani.

A gumikesztyűvel szemben a nejlonkesztyű nem véd meg a baktériumok és kórokozók továbbadásától, így az orvosok és ápolók fertőzésveszélynek kitéve gondozzák a pácienseket.

Pedig a bőrklinikán a higiénia különösen fontos lenne, hiszen nagyon sokféle fertőzéssel fordulnak meg itt betegek.

Trükkös válasz a SOTE sajtóosztályától

Az Index kérdésére az intézet illetékesei azt válaszolták:

"Nincs korlátozás a védőeszközök használatában a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani-, és Bőronkológiai Klinikáján, – ahogy az Egyetem többi klinikáján sincs -; a védőkesztyűk alkalmazása minden klinikán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai alapján történik."

Az egyetem védőkesztyűt említ, ami alatt a nejlonkesztyűket is érthetik, a kérdés viszont kifejezetten gumikesztyűkről szólt. Így kerülte meg a konkrét válaszadást a SOTE.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Azért lenne egy kérdésem, hogy mi éri meg jobban: egy kórházi fertőzés amely rosszabb esetben halállal, de jobb esetben életfogytig tartó betegséggel, több milliós kezeléssel jár, vagy egy pár műtőkesztyű, amelynek a bruttó ára 200.-Ft körül van? Erre válaszoljon a gazdaállat...
justhpeter
Emberminiszter ! Már itt tartunk ? Az egyszer használatos eszközök után már gumikesztyű sincs ? De ti azért jól megvagytok egymás között, ugye ?
Jozefina
Öltözzön feketébe minden egészségügyis és szimpatizáns. 15-én a nemzeti viseletnek a fekete kockás ing lenne a leg megfelelőbb. És a fekete zászló a nemzeti mellett. Gyalázat, amit orbán megenged!!! Egyértelműen ő az egyszemélyi felelős. Nem értem miért van még szabadlábon!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.