A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett a családi adókedvezmény is megmarad, a kétgyermekesnek járó támogatás még emelkedni is fog – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára az M1-es aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Tuzson Bence elmondta: a kétgyermekeseknek járó támogatás 12 500 forintról, 15 ezer forintra emelkedik jövőre.

A kormány elhatározása, hogy ha jól teljesít Magyarország, jók a gazdasági adatok, van költségvetési bevétel, akkor azt vissza kell adni az embereknek, például – mint az államtitkár kiemelte – adócsökkentés, otthonteremtési támogatás formájában. A kormány erős Magyarországot szeretne, ez viszont akkor jöhet létre, ha abban sikeres emberek vannak – tette hozzá.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: "családokban gondolkodunk". A család a társadalom egyik legfontosabb alapegysége – hangsúlyozta, hozzátéve: "sikeres emberek sikeres családokban tudnak felnőni".

Az államtitkár felidézte azt is, hogy a kormány a legfontosabb élelmiszereket érintően komoly áfacsökkentésről is döntött, amely a bérek és a nyugdíjak vásárlóerejét is növeli. A tojás, a tej, a baromfi olyan alapvető élelmiszerek, amelyek igen fontosak a magyar családoknak – jegyezte meg.

Tuzson Bence azt is elmondta, hogy a következő uniós ciklusban a magyar feldolgozóipart, főként a mezőgazdaságot szeretnék támogatással erősíteni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
és most az a három ember, aki mindezt fel is veheti, biztos nagyon szereti most tuzson bencét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.