Ne utazz taxival június 1-én! – hangzik a felhívás, amelyet a Facebookon tettek közzé nemrég, megelégelve, hogy az Uber és más magánszemély-szállítási szolgáltatások miatt tüntető taxisok időről időre megbénítják Budapest életét.

Kiakadtak a taxisokra, jön a hatalmas ellentüntetés

Eddig már több mint 9500-an jelezték, hogy nem ülnek taxiba.

A felhívás így hangzik:

Elég volt az állandó taxis tüntetésekből! A mai napon most MI átlagemberek tiltakozzunk a taxisok ellen. Nem kell az úttorlasz, a város lezárása. Egyszerűbb dologgal kell bénítani a taxis társadalmat. Ne utazz taxival a mai napon! Senki nem fog taxit hívni és beülni hozzájuk. Így lehet békésen tudtukra adni, hogy nem kérünk a magas díjakból, pofátlan viselkedésükből, átveréseikből, hülyének nézésükből. – Kinek nem inge, ne vegye magára! –

NE UTAZZ TAXIVAL A MAI NAPON! 2016.06.01

Adjátok tovább és szóljatok minden ismerősötöknek, hogy minél több emberhez eljusson az esemény.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
Elképzelem hogy a számlát adó, vállalkozó festők, kőművesek,tetőfedők,lakatosok,fodrászok,fogorvosok,nőgyógyászok ,stb,stb is kivonulnak az utcára tüntetni a feketén, számlanélkül dolgozó szakmabeliek betiltását követelni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nagyon hulye kezdemenyezes... Nem azok az emberek nem ulnek taxiba, akiknek fontos ez a kozlekedesi eszkoz, es nap mint nap hasznaljak, hanem olyan emberek irnak be a Facebook-ra,. akik amugy sem hasznalnanak taxit, de bepipultak a forgalmi dugoktol. (Nagy valoszinuseggel en is bepipulnek, ha fontos dolgom lenne, es a taxisok miatt maradnek le.)

Ez most kb. olyan "sulyos" kijelentes volt ezektol az "atlagemberektol" - megjegyzem: az atlagember eleg ritkan veszi igenybe az ilyeniranyu szolgaltatasokat! -. mintha en azt jelentenem ki, hogy majus 10-en NEM megyek a Hilton Szallo ettermebe, vagy nem fogok felszallni a 3-as metrora.
Ez a 9300 ember lehet, hogy az eleteben 5-szor , ha ult taxiban, es mindig akkor, amikor valami halaszthatatlant kellett volna elinteznie.

Ja, a fenti hasonlat az en fogadalmaimmal nagyon egyszeruen kovethetok: lehet, hogy nincs eleg penzem kifizetni a horribilis ettermi szamlat a Hiltonban, a 3-as metrora meg mas napokon sem ulnek fel, meg akkor sem, ha fizetnenek erte, mert klausztrofobias vagyok a metrotol.
Szoval, lehet, hogy a taxisok unalmasak, de ettol meg nem biznek az uberesek szolgaltatasaban.
varirmag
Elképzelem hogy a számlát adó, vállalkozó festők, kőművesek,tetőfedők,lakatosok,fodrászok,fogorvosok,nőgyógyászok ,stb,stb is kivonulnak az utcára tüntetni a feketén, számlanélkül dolgozó szakmabeliek betiltását követelni !!!
Levendula
Bevallom, ritkán utazom taxival, de amikor az autónk a szervizben van, vagy nagy hó esik, stb. akkor néha muszáj.
Azt is el kell mondanom, hogy szinte soha nem kaptam számlát. Egy alkalommal adott egy idősebb taxis, el is csodálkoztam...
Toby
Le kell szopatni a harácsoló mocskos csürhét és a balfasz, bűnöző, retek, gengszterrezsim meg még támogatta is a vinnyogásukat !
Csizmás Kond
...én is jeleztem...de amúgy sem szoktam...:)
human
Az ellen tüntetni, hogy a taxikos tüntetésükkel feltartják a forgalmat szerintem hülyeség. Talán inkább meg kellett fogalmazni, hogy mi a baj a jelenlegi taxis rendszerrel, milyen változtatásra lenne szükség, hogy az emberek az Uber helyett a taxit válasszák.
papa.49
Én se ülök taxiba, igaz már vagy 44 éve...
human
@Mirabilis: De senki nem is mondta, hogy az Uber taxi.
papa.49
Mondjuk azért érdekes ez a felállás, a hivatásos taxisoknak kell PÁV.II. kell 6 évnél fiatalabb kocsi, kell pénztárgép, kell kártyaleolvasó, meg a tököm tudja mi nem még, aki meg uberezik, előveszi a telóját, és kap egy címet, és már viheti az utast...
Ha ezt átvariáljuk mondjuk egy boltra, meg egy az utcán áruló árusra kb. ezt a viszonylatot kapjuk, hát igen ez a fütyiszes ,,versenysemlegesség,, kétsége senkinek ne legyen az uber fog nyerni mert valamelyik szarzsák erősen érdekelt a buliban!!!
wagabund
@papa.49: szombatonként piacra megyek... még soha nem fordult elő, hogy kaptam volna blokkot, számlát, nyugtát...bevallom nem hiányzott...csak az áru legyen szép, ízletes, friss...

taxira nem tudom átemelni a hasonlatot, mert vagy harminc éve nem vettem igénybe...
kkalman
Megígérem, nem ülök pesti taxiba! Másikba se! Itt, falun, egyébként sincs taxi, ha meg Pestre megyek, akkor saját kocsival. Azt meg nem tudom a taxi csomagtartójába betenni poggyászként.
papa.49
@wagabund: Egyzértek, de tudod egyik felet a másik ellenében helyzetbe hozni ez az igazi hazugovics taktika...
magyarbakancs
@varirmag: "Elképzelem hogy a számlát adó, vállalkozó festők, kőművesek,tetőfedők,lakatosok,fodrászok,fogorvosok,nőgyógyászok ,stb,stb is kivonulnak az utcára tüntetni a feketén, számlanélkül dolgozó szakmabeliek betiltását követelni !!!"
Ezt ha megérném olyan sokáig élnék mint a hegy lakó.
radios45
@Mirabilis: így van, de az átlag hülye magyar azt is elhiszi...
percsi
Jól teszik, hogy nem adnak számlát, legalább kevesebb jut a "blöffös" banda zsebébe.
GeoCravker
@Mirabilis: Mely rendeletet a taxisok harcolták ki annak idején...
Ami önmagában kartell-gyanú és a taxis cégek szétkergetését jelentené.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.