Pont kerülhet Magyarország legnagyobb problémájának végére: ha minden jól megy, hamarosan tilos lesz autóval egymást olcsón szállítani. Az Országgyűlés ma kezd vitát arról a javaslatról, amely a kormány szándékai szerint akár be is tilthatja az internetes fuvarmegosztást végző Ubert Magyarországon. 

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az ülés második hetében megszokott kérdések és azonnali kérdések követnek. Ezután tartanak általános vitát a kormány azon indítványáról, amely

blokkolhatóvá tenné a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjait.

A képviselők emellett tárgyalnak a kabinet azon törvénymódosító javaslatairól is, amelyek kiszélesítenék a határon lefolytatható menekültügyi eljárások körét. A parlament aktuális ülése szerdán ér véget.

A taxisokat egyébként nem különösebben zavarja, hogy ezzel gyakorlatilag sikerült konzerválniuk a kőkorszakot, a mai tüntetésüket ettől még megtartják.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hulyek! Hat nem ez a megoldas! Inkabb mondjak meg az Ubernek, hogy mukodhetnek, HA teljesitik ugyanazokat a felteteleket, amiket pl. a taxisok. Ja, vagy akkor mar nem lehet akkorat kaszalni rajta? Vagyis akkor most kiderulne, hogy a taxisokat esetleg feleslegesen is szivatjak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Nem kedvelem a taxisokat, de most azt hiszem igazuk van. Az Uber akármilyen jogi csavarokkal ellehetetleníti őket. Vagy legyen olyan szabályozás az Ubernél, mint a taxinál, vagy a taxinál lehessen olyan, mint az Ubernél. Ez már a kormány és a parlament kompetenciája!
Dr plágium
Hát én taxistól még soha nem kaptam nyugtát...Ellenben előfordult, hogy városnézésre akart vinni. Vagy mikor szóltunk, hogy lassabban menjen visszaszólt, ha nem tetszik menjünk gyalog... Na azóta sem ültünk taxiba.-
Nem jó ötlet betiltani a konkurenciát mert akkor még a mostaninál is nagyobb arcuk lesz a taxisoknak.
teuton
Az Ubert meg a "fekete" taxizast hirdetö magyar oldalakat letilthatjak, de azert marad nehany problema:
1. Miert nem tajekozodik a kormany, hogy hogyan müködik mas orszagokban a rendszer? Ott, ahol nem tiltottak be az Ubert, hanem nagy sikere van?! Ja, mert ugye a konkurrencia elteti a piacot, tehat minel nagyobb a kinalat, annal alacsonyabb az ar. Na ilyen rezsicsökkentes nem kell, mert abbol semmi haszna a kormanynak...
2. Hogyan fogjak letiltani a külföldi oldalakat (pl. blablacar)?
3. Hogyan fogjak ellenörizni azt, aki külföldröl szallit "feketetaxiskent" ora es szamla (adofizetes) nelkül MO-ra, vagy MO-on at masik orszagba?
Mondok rögtön 1 peldat: Lipcseböl elvisz engem egy magyar aki NO-ban dolgozik Pestre 20 euroert. Ugyanugy vissza, havonta jar. (Berlinböl 30-35 euroba kerül masoknal.) Nyilvanosan a neten hirdeti az utazast, nemet oldalon. Mennyit kerne ezert egy taxis? Hogyan akarja ezt a magyar kormany ellenörizni, adoztatni vagy akar betiltani?
Dr plágium
@teuton: Majd megtiltják, hogy ismerősöket, barátokat fuvarozzon :)
Minden autó tulajdonos csak a közvetlen családtagjait viheti magával :)
kukac50
Egyenlő feltételeket biztosítani nem jutott egy politikusnak sem az eszébe? Nem tudnak gondolkodni?
Szókrakész
Mi ebben a rendkívüli.
OKOSABB országok már rég betiltották.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.