Írásbeli megrovást kaptak azok a pedagógusok, akik egy dömsödi általános iskolában lehúzták a gyerekek fehérneműjét arra hivatkozva, hogy a lánymosdót valaki nem rendeltetésszerűen használja – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

A központ szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola egyik telephelyén valaki több alkalommal nem rendeltetésszerűen használta a lánymosdót. A tanítók többször megkérdezték a gyerekeket, hogy ki volt az, de senki nem vállalta. Felhívták a figyelmüket a fertőzésveszélyre és a higiéniára, majd május 27-én újból előfordult az eset. Ekkor úgy döntöttek, hogy a gyerekek fehérneműjét ellenőrzik, az ügyben három pedagógus és a telephelyen dolgozó takarító vett részt.

A tankerülethez június 1-jén érkezett szülői bejelentés az esetről, azt követően azonnal megkezdődött a vizsgálat. Ennek során a tankerület igazgatója megállapította, hogy a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból származó kötelesség vétkes megszegését követték el.

A központ közölte azt is, hogy a pedagógusokat elmarasztalták, írásbeli megrovást kaptak. A technikai dolgozó szerződése július 1-jén lejár, azt nem hosszabbítják meg.

Emellett a szakszolgálat közreműködésével a tankerület szakember (pszichológus) segítségét ajánlotta fel a gyerekeknek és a szülőknek. Jelezték: a pedagógusok a nyár folyamán érzékenyítő tréningen vesznek részt, amelyen felfrissíthetik a gyermekvédelemmel, a gyermeki jogok gyakorlásával kapcsolatos ismereteiket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Elmebetegek! Kicsi gyerekeket lehet alázni, megszégyeníteni, zaklatni büntetlenül? Most következzen a szülői számonkérés.
leszúrt rittberger
És ha egy gyerek a wc mellé szarik, akkor mi van? Ugyanúgy, ahogy egy 80 évestől, egy kisgyerektől sem várható el, hogy mindig tudja mit hogyan csináljon... Azért kisgyerek, tudniillik.

A takarítónő meg azért kapja a pénzt, hogy feltakarítsa a szart, a tanár azért, hogy elmagyarázza mit, hogyan, miért... Nem pedig azért, hogy megalázzák.
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: Egy iskolába járó gyerek kell tudja hová kell szarni...gondolom te is megtanítottad a gyerekeidet arra...és a takarítónő nem azért van hogy az alulnevelt gyerekek szarát takarítsa mert ha te is azt kéne csináld neked sem tetszene.
...de azért még vannak rétegek akiknél ez a művelődési színt nem közismert...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.