Nem Brüsszel, hanem csak a magyarok dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni – mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke kedden Budapesten, a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón, miután Áder János államfő október 2-ra kiírta a kormány által kezdeményezett kvótareferendumot.

Október 2-án a magyar polgárok az Európai Unióban először véleményt mondhatnak Brüsszel bevándorláspolitikájáról, üzenetet küldhetnek, hogy támogatják vagy elutasítják Brüsszel bevándorláspolitikáját – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

A kormány arra kéri a magyarokat, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre, Brüsszel bevándorláspolitikájára – közölte Rogán Antal, minél nagyobb részvételre is kérve a választókat.

A kabinet a bevándorláspolitikával kapcsolatban – folytatta – továbbra is a határok megvédését és a bevándorlók beáramlásának megállítását tartja elsődlegesen fontosnak.

A kampányt firtató kérdésre elmondta, először tájékoztató hirdetéseket tesznek közzé, ami részben már zajlik, de júliusban és augusztusban is folytatódik. Augusztus 20. után pedig "sokkal szélesebb körben és világosabban szeretnénk a tájékoztatás mellett elmondani a magyar kormány álláspontját" – jelezte, megjegyezve, hogy ebben Orbán Viktor kormányfő mellett minden tárcavezető és államtitkár részt vesz majd. Azt is kérte, hogy minden parlamenti párt mondja el a véleményét az ügyben.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a déli határvédelem megerősítéséről és az erősödő embercsempészetről is beszámolt a tájékoztatón.

Kifejtette: keddtől megerősítették a magyar határ védelmét, gyakorlatilag megduplázták a csongrádi és a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a védelemben részt vevő katonai és rendőri erők létszámát. Így folyamatosan egy 6-10 ezres állomány védelmezi a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei szakaszon a határt.

Arról is beszámolt Rogán Antal, hogy kifejezetten megnőtt az embercsempészek aktivitása. Keddre virradó éjszaka 755 ember kísérelte meg átlépni a magyar határt illegálisan. Ebből 633 esetben a jelenlévő katonák és rendőrök meg tudták akadályozni az illegális határátlépést. 122 embernek sikerült átjutnia a határon, őket azonban kivétel nélkül elfogták a nyolc kilométeres övezeten belül, és visszakísérték a kerítésen túlra, a tranzitzónához – tájékoztatott.

Az embercsempészek aktivitásának megnövekedését a határ szerbiai szakaszán tapasztalt drónhasználat is mutatja, így próbálják ugyanis kikémlelni, hogy a magyar határt védők merre járnak – tette hozzá, azt ígérve, hogy erről tájékoztatni fogják a szerb hatóságokat is.

Nem elég azonban csupán a határok védelmét megerősíteni, mert az embercsempészek tevékenységét és a migránsok beáramlását "a brüsszeli megengedő bevándorláspolitika továbbra is bátorítja" – mondta a miniszter, aki szerint ezért a magyar polgároknak is egyértelműen nemet kell mondaniuk a brüsszeli bevándorláspolitikára október 2-án.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én jelenleg szívesebben vennék egy muszlim szomszédot, mint aki most van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@christike: itt Pesten a kocsmában minden további nélkül elhiszik a cimborák, hogy sokan átjönnek csak úgy...amelyikben alkeszben a kelleténél több löket van, az az asztal alól megmodja, hogy is lehet ilyen erős őrzés/védelem mellett vidáman átjönni...mi itt az asztal fölött természetesen nem hisszük el egy szavát sem...

hajrá készültség! egészségükre!
moareka
@világlátó: szép összefoglaló a honi helyzetről. ...Orbán már nem tudja kezelni a nagy étvágyú haverokat, ehhez egy kis legfrissebb adalék, hogy az ország Andy teddyje a lelejmolt TV-k után Romániában adózik...
Kell ennél pofátlanabb szembeköpése a magyar adófizetőknek?
világlátó
@moareka: Andy Vajna kezdetektől így gondolkodott, így , ilyen feltételekkel telepedett le . Őt nem is tudom hibáztatni, mert amit tesz, azt megengedik neki. Miután nem épít gyárat, termelő üzemet, nem adományoz egy kórház, vagy gyermekotthon létesítésére, nem hoz létre semmit ami részt vehet a bővített újratermelésben, mi maradhat? Odaadja a jövedelme egy részét valakinek, vagy valakiknek, vagy a fidesz pártkasszába, ahonnan aztán úgy és annyit vesznek ki a csókosok, amennyit nem szégyellnek, -- feltételezhető! Ezt a sok CSOK beruházást is finanszírozni kell valamiből, de sorolhatnánk mit még.
Ami a pofátlanságot illeti, mindezt csak mi kívülállók érzékeljük annak, ők ezt a jogszabályok és etikai normák szerint véghezvitt cselekedeteknek tartják, hirdetik és perekkel fenyegetik ezek kétségbevonását. Egyedül az Lmp.-s szekszárdi állatorvos az, aki hetente tár fel újabb és még újabb csalást, lopást, sikkasztást. Mi történik? SEMMI. Az hogy elcsalják az Áfa milliárdokat - még mindig, hogy nem fizetik ki az adótartozásaikat sokan, hogy a közbeszerzési milliókból külföldre menekítenek többszörös áttétellel, strómanok közbeiktatásával az még sokáig fog tartani. Az mszp. alelnöke is csak kivitte, kezelte a párt pénzét, ugyanúgy ahogy ezt a fidesz pénzével tették a párt pénztárosai, de az mszp.-t le kellett nullázni, hogy egy fillérje se maradjon, ezért kiderült a dolog, oda lett a párt pénze. Oda lett a székház is, az adósság pedig még mindig magas, ezért pénz nélkül nem lesz eredményes a kampány.Pofátlanság legfelül, alatta a kormány szintjén, alatta a pártok szintjén, a kormányhivatalok, az önkormányzatok szintjén, végül a közmunkásokra felügyelők szintjén. Az egész ország erre a pofátlanságra van berendezkedve, mindenki azt kell figyelje, ki az aki pofátlanul akadályozhatja az élet apró előbrevitelét. Már nincs ösztönös jóindulatú segítőkészség, csak érdek kapcsolati kontaktus.Így van ez a hivatali élet minden területén, a kórházakban, a pénzintézeteknél, de mindenütt.
moareka
@világlátó: Rémisztő igazságokat írtál le, köszönöm, szomorú valóság...
kukac50
Van kerítésünk,Minek a rendőrség a határon? Valami nem jól működik?
világlátó
@Horizont: Valóban ide jutunk mindannyian, akik megpróbálunk tisztán látni, körülnézni a világban, visszatekinteni a magyar múltba és hipotéziseket megfogalmazni a rendelkezésünkre álló információk alapján.Ugyanakkor azt is látni, micsoda erőfeszítéssel próbál szinten maradni a kormány.Minden nap, hét, hónap és év nekik kedvez, mert a nagy művet be kell fejezni, új országot kell formálni , amely ország a fidesz országa, aztán majd a többi is behódol előbb mint utóbb.A korabeli nagy országvezetők nyomdokain haladva, Orbán Viktor hosszútávra tervezett és rendezkedett be.Nekem az is problémám, hogy nem látom az ő országát, benne a 9 millió magyar állampolgár életét. Jó lenne ha vízióit láttatná velünk, mert lehet hogy szívesebben gondolkodnánk el azon, hol és miként láthatnánk abban a saját sorsunkat, életünket. Már a kisiskolások is tudják, egy országvezető víziója mellé meg kell nyerni a társadalom széles rétegeit, a legtávolabb városban, faluban élő lakosságot, mert ha ezt nem teszi a hatalom, akkor nem is számíthat a társadalom egyetértésére, támogatására.
Ma ezt nem látjuk. A nemzeti konzultáció mintha erre mutatna, de ezt még tanulni kell. Nagyobb türelem, jobb politikai marketing, közbeszéd gyakorlatok vidéken is,szervezettebb kommunikációra képzett szervezetek, intézmények, sok sok visszacsatolás kell mindehhez. Ezt ma a fidesz hívőktől sem lehet elvárni, mert ha megkérdeznénk 10 fidesz hívőt az ország helyzetéről, a legfontosabb feladatokról, a pénzügyi, gazdasági kérdésekről, borítékolom, csak a buzgó imádat ömlene belőlük szeretett Viktorjukról. Persze ez is beleférne a társadalom egészének megítélésébe, no de csak ez?
Biztosan előre lehetne haladni össz nemzeti érdekek szerint, ha teret engednének a közös tervezésnek, a tervekben foglaltak megvitatásának, konszenzus sorozatok megszületésének.
A nagy tömegek kirekesztése, közömbössé, érdektelenné, ellenségessé teszi azt, Nem hogy motiválná, de eltaszítja az amúgy érdemes embereket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.