Nem Brüsszel, hanem csak a magyarok dönthetnek arról, kivel akarnak együtt élni – mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke kedden Budapesten, a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón, miután Áder János államfő október 2-ra kiírta a kormány által kezdeményezett kvótareferendumot.

Október 2-án a magyar polgárok az Európai Unióban először véleményt mondhatnak Brüsszel bevándorláspolitikájáról, üzenetet küldhetnek, hogy támogatják vagy elutasítják Brüsszel bevándorláspolitikáját – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

A kormány arra kéri a magyarokat, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre, Brüsszel bevándorláspolitikájára – közölte Rogán Antal, minél nagyobb részvételre is kérve a választókat.

A kabinet a bevándorláspolitikával kapcsolatban – folytatta – továbbra is a határok megvédését és a bevándorlók beáramlásának megállítását tartja elsődlegesen fontosnak.

A kampányt firtató kérdésre elmondta, először tájékoztató hirdetéseket tesznek közzé, ami részben már zajlik, de júliusban és augusztusban is folytatódik. Augusztus 20. után pedig "sokkal szélesebb körben és világosabban szeretnénk a tájékoztatás mellett elmondani a magyar kormány álláspontját" – jelezte, megjegyezve, hogy ebben Orbán Viktor kormányfő mellett minden tárcavezető és államtitkár részt vesz majd. Azt is kérte, hogy minden parlamenti párt mondja el a véleményét az ügyben.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a déli határvédelem megerősítéséről és az erősödő embercsempészetről is beszámolt a tájékoztatón.

Kifejtette: keddtől megerősítették a magyar határ védelmét, gyakorlatilag megduplázták a csongrádi és a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a védelemben részt vevő katonai és rendőri erők létszámát. Így folyamatosan egy 6-10 ezres állomány védelmezi a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei szakaszon a határt.

Arról is beszámolt Rogán Antal, hogy kifejezetten megnőtt az embercsempészek aktivitása. Keddre virradó éjszaka 755 ember kísérelte meg átlépni a magyar határt illegálisan. Ebből 633 esetben a jelenlévő katonák és rendőrök meg tudták akadályozni az illegális határátlépést. 122 embernek sikerült átjutnia a határon, őket azonban kivétel nélkül elfogták a nyolc kilométeres övezeten belül, és visszakísérték a kerítésen túlra, a tranzitzónához – tájékoztatott.

Az embercsempészek aktivitásának megnövekedését a határ szerbiai szakaszán tapasztalt drónhasználat is mutatja, így próbálják ugyanis kikémlelni, hogy a magyar határt védők merre járnak – tette hozzá, azt ígérve, hogy erről tájékoztatni fogják a szerb hatóságokat is.

Nem elég azonban csupán a határok védelmét megerősíteni, mert az embercsempészek tevékenységét és a migránsok beáramlását "a brüsszeli megengedő bevándorláspolitika továbbra is bátorítja" – mondta a miniszter, aki szerint ezért a magyar polgároknak is egyértelműen nemet kell mondaniuk a brüsszeli bevándorláspolitikára október 2-án.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én jelenleg szívesebben vennék egy muszlim szomszédot, mint aki most van...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Én jelenleg szívesebben vennék egy muszlim szomszédot, mint aki most van...
lópicigáspár
@Levendula: Inkább száz arab, mint egy fidesznyik!
Toby
Ez ám a Nagy Buli! A mi pénzünkön hülyítenek és hazudnak nekünk, neki egy vasukba sem kerül!
Patkány módi!
nevemnick
Egy ország vezetése közel másfél millió térdeplő nyalkavitéz támogatásával hülyének nézi a többi állampolgárt. Ez egy akkora sértés, amely nem maradhat következmény nélkül... Tegnap Bácsalmás-Csikéria és Kelebia felé a határ közeli úton oda-vissza, (néhol 2-3 km-re volt a határ) és egy migráns sem osont át előttem.
nevemnick
@Horizont: sebaj, idén gyakorlatilag egy népszavazást elbuktak a boltbezárással kapcsolatban (visszalépés), az októberi bukása pedig már csak hab lesz a tortán...

:)
nevemnick
@Horizont: most kellene mindenkinek, aki nem a jobboldalt szolgálja, szajkózni, hogy ez a népsavazás a diktatúra megerősítéséről szól, ami nem az ország javát szolgálja.
Mézike
Baxki! 755 ember miatt akiket az ott lévő rendőrök határőrök amúgy is összeszedtek ti odarendeltétek az állomány 80 % !
moareka
Ez mind várható volt, de mi van a drága Tóni üggyel? Felejtgetünk, felejtgetünk?
karma1
@moareka: Kb annyira, mint a Quaestor ugyet... Ugyan, kit erdekel 150 milliard sorsa? Na meg a Gyesznyokiraly eszeki luxusnyaraloja, yachtja?
világlátó
Olvasom Kelemen Gábor gondolatait, nyilatkozatát, felszólítását és egyetértek vele.Úgy gondolom itt egy gigantikus disznóság formálódik már jó ideje, amit kézben tartani Orbán már régóta nem tud. Egy nagy húzásra tesz fel mindent, ez pedig ez a hamis népszavazás, aminek már semmi köze nincs a betelepítési kvóta , amúgy is visszavont tervéhez. Még azt is elhiszem, hogy akinek sok pénze van jöhet, akinek nincs, ott táborozzon a határ túloldalán a szerb oldalon.Olvashattuk a magyar gyáriparosok szövetsége segélykiáltását a haladéktalanul szükséges 250 ezer képzett munkásról, a külföldi munkaerő importjáról, a hazai szakmunkásképzés anomáliáiról, a több mint 500 ezer közmunkásról, akik között sokezer képzett ember is van, olvashatunk arról milyen bérekkel alkalmaznak embereket az új földbirtokosok, ugyanakkor olvashatjuk hogy egyes kormányközeliek milliós fizetéseket húznak több beosztásból is.Olvashatjuk az állampolgárságot vett gazdag arab milliomosok hatalomközeli pártfogóik támogatásával megvalósított csibészségeit, de olvashatunk városi önkormányzati érdekcsoportok gazdasági visszaéléseiről is. No és miről olvashatunk holnap és holnapután? Csak az újabb gazdasági visszaélésekről, újabb kastélyokról, a hatalomban élők újabb disznóságairól, csalásról, sikkasztásról, a MNB.alapítványok látványos sikereiről, a várba költöző nagyúr nagyzási mániáiról. Miközben az államelnök aláírja a népszavazás engedélyezését, közben a világot fenyegető környezeti ártalmakról olvas fel amúgy okos gondolatokat. Az egész egy színház, de lehet hogy cirkusz, ahol a porondmester Habony .
Persze ő sem képes mindezt összerendezni, ezért kell a jól működő stáb, amely gyártja a következő lépést. A forgatókönyvet, amit az " elmúlt nyolc év alatt " megálmodtak, javította a népvándorlás, így most nyugodtan alkothatnak egy merőben más, szerintük új Magyarországot. A vezetők széles tábora már a nyomáspróba alatt edződik, aki alkalmatlanná válik az mehet, lásd L.Simon, a nép pedig várjon a sorára.
christike
Itt délen mi látjuk és tapasztaljuk , mind azt ,hogy igenis átjönnek, és a készültséget is ! Aki nemhiszi jöjjön le pár napra.
wagabund
@christike: itt Pesten a kocsmában minden további nélkül elhiszik a cimborák, hogy sokan átjönnek csak úgy...amelyikben alkeszben a kelleténél több löket van, az az asztal alól megmodja, hogy is lehet ilyen erős őrzés/védelem mellett vidáman átjönni...mi itt az asztal fölött természetesen nem hisszük el egy szavát sem...

hajrá készültség! egészségükre!
moareka
@világlátó: szép összefoglaló a honi helyzetről. ...Orbán már nem tudja kezelni a nagy étvágyú haverokat, ehhez egy kis legfrissebb adalék, hogy az ország Andy teddyje a lelejmolt TV-k után Romániában adózik...
Kell ennél pofátlanabb szembeköpése a magyar adófizetőknek?
világlátó
@moareka: Andy Vajna kezdetektől így gondolkodott, így , ilyen feltételekkel telepedett le . Őt nem is tudom hibáztatni, mert amit tesz, azt megengedik neki. Miután nem épít gyárat, termelő üzemet, nem adományoz egy kórház, vagy gyermekotthon létesítésére, nem hoz létre semmit ami részt vehet a bővített újratermelésben, mi maradhat? Odaadja a jövedelme egy részét valakinek, vagy valakiknek, vagy a fidesz pártkasszába, ahonnan aztán úgy és annyit vesznek ki a csókosok, amennyit nem szégyellnek, -- feltételezhető! Ezt a sok CSOK beruházást is finanszírozni kell valamiből, de sorolhatnánk mit még.
Ami a pofátlanságot illeti, mindezt csak mi kívülállók érzékeljük annak, ők ezt a jogszabályok és etikai normák szerint véghezvitt cselekedeteknek tartják, hirdetik és perekkel fenyegetik ezek kétségbevonását. Egyedül az Lmp.-s szekszárdi állatorvos az, aki hetente tár fel újabb és még újabb csalást, lopást, sikkasztást. Mi történik? SEMMI. Az hogy elcsalják az Áfa milliárdokat - még mindig, hogy nem fizetik ki az adótartozásaikat sokan, hogy a közbeszerzési milliókból külföldre menekítenek többszörös áttétellel, strómanok közbeiktatásával az még sokáig fog tartani. Az mszp. alelnöke is csak kivitte, kezelte a párt pénzét, ugyanúgy ahogy ezt a fidesz pénzével tették a párt pénztárosai, de az mszp.-t le kellett nullázni, hogy egy fillérje se maradjon, ezért kiderült a dolog, oda lett a párt pénze. Oda lett a székház is, az adósság pedig még mindig magas, ezért pénz nélkül nem lesz eredményes a kampány.Pofátlanság legfelül, alatta a kormány szintjén, alatta a pártok szintjén, a kormányhivatalok, az önkormányzatok szintjén, végül a közmunkásokra felügyelők szintjén. Az egész ország erre a pofátlanságra van berendezkedve, mindenki azt kell figyelje, ki az aki pofátlanul akadályozhatja az élet apró előbrevitelét. Már nincs ösztönös jóindulatú segítőkészség, csak érdek kapcsolati kontaktus.Így van ez a hivatali élet minden területén, a kórházakban, a pénzintézeteknél, de mindenütt.
moareka
@világlátó: Rémisztő igazságokat írtál le, köszönöm, szomorú valóság...
kukac50
Van kerítésünk,Minek a rendőrség a határon? Valami nem jól működik?
világlátó
@Horizont: Valóban ide jutunk mindannyian, akik megpróbálunk tisztán látni, körülnézni a világban, visszatekinteni a magyar múltba és hipotéziseket megfogalmazni a rendelkezésünkre álló információk alapján.Ugyanakkor azt is látni, micsoda erőfeszítéssel próbál szinten maradni a kormány.Minden nap, hét, hónap és év nekik kedvez, mert a nagy művet be kell fejezni, új országot kell formálni , amely ország a fidesz országa, aztán majd a többi is behódol előbb mint utóbb.A korabeli nagy országvezetők nyomdokain haladva, Orbán Viktor hosszútávra tervezett és rendezkedett be.Nekem az is problémám, hogy nem látom az ő országát, benne a 9 millió magyar állampolgár életét. Jó lenne ha vízióit láttatná velünk, mert lehet hogy szívesebben gondolkodnánk el azon, hol és miként láthatnánk abban a saját sorsunkat, életünket. Már a kisiskolások is tudják, egy országvezető víziója mellé meg kell nyerni a társadalom széles rétegeit, a legtávolabb városban, faluban élő lakosságot, mert ha ezt nem teszi a hatalom, akkor nem is számíthat a társadalom egyetértésére, támogatására.
Ma ezt nem látjuk. A nemzeti konzultáció mintha erre mutatna, de ezt még tanulni kell. Nagyobb türelem, jobb politikai marketing, közbeszéd gyakorlatok vidéken is,szervezettebb kommunikációra képzett szervezetek, intézmények, sok sok visszacsatolás kell mindehhez. Ezt ma a fidesz hívőktől sem lehet elvárni, mert ha megkérdeznénk 10 fidesz hívőt az ország helyzetéről, a legfontosabb feladatokról, a pénzügyi, gazdasági kérdésekről, borítékolom, csak a buzgó imádat ömlene belőlük szeretett Viktorjukról. Persze ez is beleférne a társadalom egészének megítélésébe, no de csak ez?
Biztosan előre lehetne haladni össz nemzeti érdekek szerint, ha teret engednének a közös tervezésnek, a tervekben foglaltak megvitatásának, konszenzus sorozatok megszületésének.
A nagy tömegek kirekesztése, közömbössé, érdektelenné, ellenségessé teszi azt, Nem hogy motiválná, de eltaszítja az amúgy érdemes embereket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.