A jogszabályoknak megfelelő volt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. évi irányítási, döntéshozatali rendszere, gazdálkodása, a jegybank az előírásoknak megfelelően végezte a központi költségvetéssel összefüggő elszámolásokat és felügyeleti tevékenységét is – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A számvevőszék keddi közleménye szerint a jegybank 2014. évi tevékenységének ellenőrzése nem terjedt ki alapítványok létrehozására és azok gazdálkodására, valamint az MNB szanálási hatósági feladataira.

Az ÁSZ hamarosan nyilvánosságra hozza a 2016. második félévi ellenőrzési tervét, amelynek egyik új témája lesz az alapítványok és közalapítványok gazdálkodásának ellenőrzése – írták.

Az ellenőrzéskor a számvevőszék egyebek mellett megállapította, a felügyelőbizottság 2014 májusáig tartó működése megfelelt a jogszabályok és az ügyrend előírásainak, a belső ellenőrzési szervezet működése szabályozott és szabályszerű volt, a jegybank a jogszabályi előírásoknak megfelelően biztosította a Pénzügyi Békéltető Testület működési feltételeit.

Közölték: az MNB a pénzügyi közvetítőrendszert felügyelő, ellenőrző és szabályozó tevékenységéhez kapcsolódóan a nyilvános elektronikus információs rendszer szabályozása során megfelelően járt el. Az ellenőrzés azonban hibát tárt fel az ügyintézési és hiánypótlási eljárásoknál a felügyeleti engedélyezési és egyéb eljárások körében.

Az ÁSZ jelentésében javaslatokat fogalmazott meg az MNB elnökének, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

A számvevőszék a 2014. évre vonatkozó ellenőrzéssel párhuzamosan elvégzett egy utóellenőrzést is a 2014. április 14. és 2015. október 15. közötti időszakra. Ennek során értékelte, hogy az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e az MNB működésének, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tevékenységének az MNB-be integrálásáról 2015 áprilisában publikált ellenőrzésben foglalt feladatokat. Az ÁSZ jelentése akkor a nemzetgazdasági miniszternek egy, az MNB elnökének négy javaslatot tartalmazott.

Az ÁSZ megállapította, az intézkedési tervben foglaltak közül két feladat okafogyottá vált, két feladatot – egyet határidőn túl – teljes körűen végrehajtottak. Az NGM által készített intézkedési tervben előírt feladat végrehajtása az ellenőrzés időszakában még nem volt időszerű – áll a tájékoztatásban.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tobikamama
@RonaGyuri: Az már megint a múlt lesz mért nem most amikor lenne felelős, ja azt nem akarnak találni.
tobikamama
@Fradigege: Na de olyan jól tud hazudni had maradjon még egy kicsit aztán talán megtalálják neki is a jó megérdemelt helyet.
tobikamama
@Hellcat: Na ez a valóság, csak nem furcsa,nem szociznak,
qxy
Az ÁSZT is le kell csukatni ennyi. Nem hiszem el hogy nincs annyi becsületes kemény pöcsű ügyvéd ebben az országba hogy olyan pert akasszanak a kormány a törvény az ász nyakába hogy kötelet kapjanak. Mert mi is lenne ez? haza és nép elleni előre meg fontolt, kitervelt, ellopott, kicsalt, meg minden. ezért nem egy, legalább öt kötél meg tíz villamos szék. meg a vödőr töltényről nem is beszéltem.
volvós
Tessék mondani, ez az az ÁSZ, mint
az ultiban a makk ász ??? Vagy inkább a TÖK ??
qxy
@volvós: Nem kérem. Ez az ász üt mindent és viszi is .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.