A kommunizmus bűneinek feltárását és a felelősök büntetőjogi elszámoltatását sürgették szerdán a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem Igazságtétel 2.0 című pódiumbeszélgetésének résztvevői.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke szerint a történészek számára egyértelmű, kiket terhel a felelősség a kommunizmus bűnlajstromáért, de a politikai döntéshozók büntetőjogi felelősségre vonása még mindig késik.

Neela Winkelmanova, az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platform igazgatója elmondta: eddig tíz európai ország csatlakozott ahhoz az észtországi kezdeményezéshez, amely nemzetközi büntető törvényszéket hozna létre, hogy a kommunizmus emberiesség elleni bűncselekményeinek felelősei felett ítélkezzen.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Halál a kommunistákra!
Sintér elvtársra, orbánc elvtársra, kövér elvtársra stb.
Nevezett MSZMP-titkár és a két KISZ-titkár különösen nagy kárt okozott a kommunista nyüzsgölődésével, majd még nagyobbat a köpönyegforgatással.
Életfogytig börtönbe velük a családra is kiterjedő TELJES vagyonelkobzás után!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Bringás: Többség??:-))))) Egyébként miért is imádkozzak te szerencsétlen? Vagy fenyegetőzöl?Én a helyedben nem tenném, hanem erősen kussolnék!
Szókrakész
@karma1: Ennek a 70%-nak rohanj neki még egyszer, mielőtt hirtelen felindulásból belinkelem neked a Gyurcsány-Bajnai IMF hitel lehívás és a z előszobáztatott utolsó 1/3 orbáni hitellekérést, ami csak azért volt, mert eleve fizetni kellett a készenléti díjat.
De nem korrepetálok.
Ott a net.
Bringás
@silber13: A helyedben imádkoznék! :-))))))))))))))))))))
magyarbakancs
@Bringás:"Ezt vedd tisztelgésnek az ellenfelem előtt!"
Nem vagyok az ellenfeled.
Azok közé tartozom, kik minden politikai pártot utálnak.
Nyitott szemmel járok, és azt sem hiszem el a pártoknak, amit kérdeznek, nem a mit mondanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.