A magyar lakosság kétharmada szerint a Fidesz korrupt, és úgy érzi, a korrupció központilag irányított – szemlézi az Index a HVG és a Medián közös felmérését.

A kutatás a HVG csütörtöki számában jelent meg, és megállapítja:

a válaszadók kétharmada szerint a jelenlegi kormányra „nagy” vagy „nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések, sőt, még a kormánypárti szavazók bő egyharmada is visszaélésekkel gyanúsítja az Orbán-kormányt,

a válaszolók 60%-a szerint „a korrupció Magyarországon felülről, központilag, rendszerszerűen szervezett tevékenység”,

a válaszolók csupán 15 %-a tartja kizártnak, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető múlt héten Tusványoson arról beszélt , milyen büszke arra, hogy a Fidesz rendszerszinten megszüntette a korrupciót.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@gulyasgyula: Pontosan!Párt szimpátia nélkül!
Központi Bizottság
Meg lehetne előzni ezeket a vádakat, ha itthon is felépítenének egy független korrupció ellenes ügyészséget, mint a románoknál. Feltételezhetően lennének meglepetések a 2010 előtti időkből!
gulyasgyula
@Központi Bizottság:.. Szerintem meg az elmult 26-évbe is lehetne gondolkodni ..Mert a szálak messze nyulnak és soha nem lesz vége ..
Központi Bizottság
@gulyasgyula: Van igazság benne, hisz az ország kiárulását az MDF kezdte meg az úgynevezett "rendszerváltás" alatt.
gulyasgyula
@Központi Bizottság: Az MDF alatt Surányi segédletével tünt el az ország arany készlete .Ami Kádár korszakban felvett hitelek fedezete volt ..Az arany ment az adósság maradt..Emlékeztek ? Az ÁPV-RT-nél félévente váltották a vezetőket és mind 80-100milliós végkielégítést kapott ..Ez is megérne egy misét ..
kukac50
Nem csak a Fideszt, még az igazságszolgáltatást is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.