A magyar lakosság kétharmada szerint a Fidesz korrupt, és úgy érzi, a korrupció központilag irányított – szemlézi az Index a HVG és a Medián közös felmérését.

A kutatás a HVG csütörtöki számában jelent meg, és megállapítja:

a válaszadók kétharmada szerint a jelenlegi kormányra „nagy” vagy „nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések, sőt, még a kormánypárti szavazók bő egyharmada is visszaélésekkel gyanúsítja az Orbán-kormányt,

a válaszolók 60%-a szerint „a korrupció Magyarországon felülről, központilag, rendszerszerűen szervezett tevékenység”,

a válaszolók csupán 15 %-a tartja kizártnak, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető múlt héten Tusványoson arról beszélt , milyen büszke arra, hogy a Fidesz rendszerszinten megszüntette a korrupciót.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Mert az!!! Ennyire korrupt kormányunk még nem volt!
vonotok
Az igaz lehet, hogy ennél korruptabb kormánya ennek az országnak nem volt. De ezt mi magyarok hoztuk össze. Hát isszuk is a levét.
De kérdezem, a választó ugyan miből " VÁLASZON "???
moareka
A lakosság többsége? Mindenki, csak van aki bevallja, van aki nem...
qxy
Az a fura hogy ezt a főügyész is tudja és nem csinál semmit. Miért is? ezt is a falhoz kellene csapni mint a ??? azt azt .
namihami
Nocsak, vajon miért? Egyáltalán, miből gondolhattak erre, milyen apropóból juthattak erre a következtetésre? Hát ebben az országban lassan már mindenki téved, csak a fidesz-fanok ismerik a tutit ? Persze, nekik könnyű, ők a legbiztosabb helyről tájékozódnak, maga a Vezénylő mondja nekik, Ő pedig, mint tudjuk, sose hazudik.
kakaósbögre
na.most az egyszer a kétharmadhoz tartozom.
kkalman
"A magyar lakosság kétharmada szerint a Fidesz korrupt" És mi van a maradék egyharmaddal? Nekik a rohadó narancs kimarta a szemüket, hogy nem látják azt, ami a többség szerint nyilvánvaló?
Desischado
Ezzel semmi újat nem mondtak! Csak a többség vagy lapít, vagy sajnos, közömbös! A maradékok pedig a birkák.
satan
1/3 élvezi a korrupció gyümölcsét. Nekik jó.
magyarbakancs
Az egész Fidesz korrupció élteti.
Az országot magán tulajdonának tekinti.
Benne élőket ,meg kiszolgáló szolgának.
eugen4402
Ne legyünk kishitűek. A Fidesz elég nagyvonalú csoportosulás, hogy kétharmadnál alább nem adja..! Kit érdekel, mi a téma, kit érdekel, mit kérdeztek: a Fidesznek jár a 2/3-os többség!!!
pictor
Csatolnám a "lop, csal, hazudik, élősködik, stb" jelzőket a korrupt mellé!
baromsagok.hu/wp-content/uploads/2016/07/Ez-az-igazi.jpg
Jozefina
"a válaszolók csupán 15 %-a tartja kizártnak, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”
Ez a 15 % nyilván beletartozik a kedvezményezett körbe, vagy egyszerűen hülyék!!!
bene
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim,

én is rájuk szavaztam, mert elhidtem a polgári demokratikus mondandót.
Csak közben olyanná vált aki ellen harcolt régen.
De amíg a DK; MSZP; LMP és többiek bénáznak (vagy megvették őket) addig maradni fognak :)
Yoda69
Javaslom megnezni az ATV-n a legutobbi Egyenes beszed musorait, Hann Endre es Magyar Balint riportjait. Nagyon jol ravilagitanak a fideSS altal kiepitett allamszintu korrupciora es bunszerveztre.
Yoda69
@bene: Ha mindenki aki rajuk szavazott felismeri hogy tevedett, es ellenuk szavaz legkozelebb, akkor nem fognak maradni.
Tódor
Ez hazugság. Egy ilyen becsületes , szép, okos, Miniszterelnököt ilyen csúnya, otromba vádakkal illetni! Felháboritó! Ő csak a hálátlan népének él, nekik akar jót!

Igenis ápoló urak, beveszem a gyógyszereket, jöhet a kényszerzubbony, de kérem a kényszerkalapot is, meg ne fázzak!
bene
@Yoda69: nagyon jó a meglátásod. Azt látom, hogy az MSZP/DK/LMP stb. nem érdekelt a váltásban. Vagy nagyon bénák vagy megvették őket kilóra a FIDESZ-esek, Váltani úgy lehet hogy ezek hátra lépnek és egy új pártot támogatnak a szavazóik erejével :)
gulyasgyula
@Yoda69: ..
Aztán jön az új kormány felfedezi hogy előde menyit csalt , hazudott , üres a kassza és új adókat kell kivetni és a pénz elődeiktől tanult módszerrel elosztják maguk között ..PEDIG HA ORBÁN MARADT VOLNA Ő NEM MONDHATNÁ HOGY ADÓT KELL KIVETNI MERT ELKÖTÖTTEM STADIONRA A PÉNZT ..de nekünk kell a váltás mert nem mindegy hogy ki gazdagszik meg az adónkból ...Mi aztán megmutattuk a világnak hogy milyen össze tartó nép vagyunk ..Igaz pár évig megint lehet vért hugyozni de az nekünk kell mert mi okosak vagyunk ..
Yoda69
@gulyasgyula: Akkor szerinted minden mehet tovabb ugy ahogy eddig? Neked eleg ha orban annyit mond folytatjuk?
Ertsd meg, nem csak a korrupcioval van baj. Az MSZP-ben is voltak korrupt taguk, de a part kivetette oket magabol.
A fideSS rendszerszinture emelte a korrupciot. Az allampart maga a bunszervezet. Vezetoje orban, kiszolgaloja a fougyeszseg/polt. Nem veletlen hogy rogan ellen sem indul ugyeszi vizsgalat, pedig minden ellene szol.
Ha ezt nem allitjuk meg 18-ban akkor magyarorszag vegervenyesen elsodrodik a nyugattol, es ruszki mintara felepulo diktatura lesz belole. Ezert is nyomatja orban az oktoberi nepszavazast hogy elokeszitse az Uniobol valo kiugrast.
Nos, ezert nem szabad elmenni szavazni. Ervenytelennek kell lennie a nepszavazasnak.
gulyasgyula
@Yoda69: Az írásod első részével egyet értek de amíg nincs egy hiteles párt kire szavazzunk ?? Cseréljük a szart fosra ..Nem tudom miért veszitek be ezt a nagy íde-oda sodródást , unióból kilépést mikor tele vagyunk nyugati befektetővel , az uniból jön a pénz ..A kilpés még egy olyan gazdag államot is meg renget mint Anglia .. Orbán azért ha korrupt is de nem hülye ..Ha úgy grasszálnak nálunk is a migránsok mint néhány más államban és naponta jelen lesz az erőszak jobb lesz ..Mert Gyurcsány nem titkolja hogy azt csinál amit az Brüsszelbe mondanak ..Van egy kérdésem SZERINTED MERKEL NEM DIKTÁTOR ???VAGYIS NÉMET ORSZÁGBAN MOST AZ VAN AMIT A NÉP AKAR ???
Yoda69
@gulyasgyula: Szerintem van kire szavazni, de ebbe most ne menjunk bele, mert ugysem tudlak es nem is akarlak errol meggyozni. A penz ami jon az az Unios tamogatas, a nelkul a GDP-nk zero lenne.
Az eroszak most is jelen van, nem kellene ezt is a migransok nyakaba varrni.
Termeszetesen Merkel nem diktator. A kovetkezo szabad valasztason a nemetek levalthatjak ha akarjak. Ellenteteben orbannal, aki mar 3-szor fogja elcsalni a valasztosakt.
gulyasgyula
@Yoda69: ..Minden állami vezetőnek egy kicsit diktátornak kell lenni ..Az USa a Nagy demokrata állam de ha az utcán élő több mint 10 milliós hajléktalan , munkanélküli , orvosi ellátás nélkülit is megkérdeznénk már más lenne a kép ..Merkel is diktátor ha nem meghallaná a népe szavát ..
Yoda69
@gulyasgyula: Na latod ezert nem proballak gyozkodni.
gulyasgyula
@Yoda69: ..Még az erőszakról ..Csak ami az Európában bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekményekről beszélek és nem az összes Magyarországon elkövetett esetre gondoltam ..Ha úgy adódik és migránsok itt grasszálhatnak közöttünk na majd akkor véd őket ..Orbán nem csalt el 3 választást ..Az elsőt megnyerte neki az MSZP mert nem Orbánt szeretük hanem Gyurcsányt és Bajnait utáltuk .2 választás olyan amilyen .Harmadik még nem volt ne túlozzatok , de Ti már előre tudjátok a csalást ..
Yoda69
@gulyasgyula: Latom hosiesen veded a munderbecsuletet. Erintett vagy?
gru
"A lakosság többsége korruptnak látja a Fideszt"

De tényleg?
Biztos?
Van rá bizonyítékod?

Törvényesíteni a bűnözést lehet?
Lehet.
Ez az, megcsináltad!
A lelked rajta, te vérgeci alávaló gazember.
gulyasgyula
@Yoda69: ..Nem és mát koromnál fogva nem is leszek de örülök ha eszes fiatalok véleményét olvashatom .. Javaslom a politikusoknál többször is nézz utána mit miért mond .Ha egy politikus bekerül egy hatalmi gépezetbe már nem ugyan az az ember többé .A nagy politikába a családi és baráti kapcsolatok is hátra szorulnak ..Minden a hatalom és a pénz körül forog ...
mariaberta
Látja? Az, de mekkora, a főnök kicsi a mű óriás.
Hari
@Mirabilis: igen nagyon nagy a baj, azért is, mert nincs elfogadható alternatíva a fidesszel szemben, erről gondoskodott az egypártrendszert tartósan biztosító "demokratikus választási rendszer" , ami a mintegy két millió elvakult rajongó, es pár százezer, többnyire megvezetett, szavazat hozó határontúli magyar "közreműködésével" tartós hatalmon maradást biztosít. Az urak nem tudják, hogy a miniszter szolgát jelent, és van egy olyan több mint ezeréves latin mondás ,hogy salus rei publicae suprema lex esto !(a köztársaság jóléte legyen a legfőbb törvény) A sajátjukról már kitűnően megtanulták, sőt nagy buzgalommal, és sikerrel gyakorolják. Persze eh hez kell egy független igazságszolgáltatás, amit kisebb szépség hibával meg is teremtettek, csak az a néhány akadékoskodó bíró ne lenne !
Bringás
Aljas rágalom, visszautasítom!
Becsületes gazdálkodás, felelős kormányzás zajlik, amit az is mutat, egyetlen eljárás sincs Fideszes ellen korrupció miatt.
Tódor
Az urológus széthúzza a paciens farpofáit, és meglát egy nagy, csúnya aranyeret. Ekkor megszólal az aranyér:
-Nézze már doktor úr, milyen undorító bringás nőtt a seggemre!
solidedge
A cím helyesen így hangzik: A Fidesz korrupt, csak ezt a lakosság egy része még nem látja.
libellle
@Mirabilis: ja a 2/3 az 24 % volt, vagy igy valahogy.
libellle
@gulyasgyula: Az van amit az alkotmányunk elöir. Az alkotmány az szent. Bizonyára vannak emberek akik másképpen gondolkodnak. Ellenben mi mindig egy bevándorló ország voltunk vagyunk és leszünk. Itt 194 Nemzet él. Bizonyára történnek olyanok amiknek nem kellene megtörténnie. Ellenben Magyarországon 1 honap alatt több gyilkosság történik mint itt egy év alatt. Erröl ennyit. Két hete jártam Magyarországon most Budapesten csupán. Négy napot tartozkodtam ott, Voltál az utobbi honapokban Budapesten?Amennyiben igen akkor kell, hogy te is lássad, mennyi ( nem magyar) szinesbörü férfiak és Tsadorba öltözött nö van ott. Igaz a nök száma nem volt olyan sok. Többnek inkább kendödöben volt a hajuk kötve. ÈS mit gondolsz kik voltak? Menekültek. Nekem ez feltünt és a Kollegák is felhivták a figyelmemet erre. A másik a nyugati befektetök. Valahol valamit nem követsz igazán, nem olyan sok befektetö van már ott. Amennyiben akik még ott vannak túl szines lessz a helyzet akkor gyorsabban elmentek mit te azt gondolod. Èpületett és minden mást leirják az adóból Ellneben marad mégis az ö tulajdonuk. orbán nem is titkolja azt ahogyan @Yoda69: irta egy ruski mintara épült diktaturát AKAR!!! Már most is saját tulajdonának tekinti az országot. Mi fog történni amikor 2020 kifutnak az EU-s pénzek. már elkezdtek ebben az evben megszünni bizonyos finansierozások. Mit gondolsz mi fog történni ott.??
libellle
@Tódor: tegnap 22:00 1 x tudtam csak Tetsziket nyomni de itt a másik 100
Hari
@Bringás: nem is lesz, csak jól kell csinálni. Ezt már tudják, a többi meg nem érdekes, lepereg róluk, mint a kutyákról a víz. A különbség annyi, hogy a kutya akkor tisztább lesz !
Hari
@libellle: nem tudnom hol élsz, de hol 140 (ami nekem kicsit túlzás) nemzetiség el, es nem öldöklés egymást, az boldog ország. Egyébként bizonyított tény, hogy nem az átlag polgárok gyűlölködés forrásai, azok nagy százalékban békésen megvannak egymással, hanem az olyan politikusok, akik saját karrierük s érdekében teszik, amit a kevésbé intelligens tömeg sajnos beveszi (pl. azért olyan magas a munkanélküliség és alacsony a béretek, mert az idegen gazdálkodók elveszik előletek, stb. Ezt játszotta ki még kb. egy éve a magyar vezetés, most meg naponta hallani magas körökből, hogy munkaerő hiány akadályozza a gazdaság megtárgyalását.
Hari
Bocs: nem megtárgyalását, hanem szárnyalását.Ilyen működik a pillanat érdek politika.
gulyasgyula
@libellle: .. Ez a "RUSZKI " minta csak egy vízió ..Hogy most mennyi külföldi van azt pontosan senki nem tudja de ehhez még nem hiányzik 10-20-50ezer bevándorló ..Ne 4 nap alatt és csak Pesti utcán nézzél széjjel ..Ha Te külföldön jársz látnod kell ott ugyan ez a felállás ..
libellle
@gulyasgyula: nállunk mindig rengeteg külfödi volt és van. Németország egy bevándorló ország.
libellle
@Hari: Németországban élek és itt nem 140 nemzetiség él hanem a 2015-ös statisztika alapján 194 különbözö nemzetiség él.
gulyasgyula
@libellle: .. Nagyot változott a világ az elmúlt 26-évben ..Nem lenne ez baj ha békében élnénk- élnének az emberek de sajnos erre nincs sok esély ..
libellle
@gulyasgyula: Na ezt csupán 100%-ban alátudom támasztani. Èn is ugy mint több millárd ember ezen a bolygón ugyan ezt szeretnék. Ellenben nehéz és egyre nehezebb amikor olyan kis senki gyilkosoknak hatalmat adnak a kezükbe igy teljes örülté vállnak. Irtanak embereket idegen országokban mert az örületük igy kivánja. Miert csodálkozunk, hogy elindul a félvilág olyan országok felé ahol biztonságban érezheti magát.
TAdam
@Bringás: És ezt kinek köszönhetjük?! A fidesz nyalonc polpetinek. Ha olyan ügyészségünk lenne mint Romániának (furcsa, de mégis példaértékű) már lógna a fidesz kétharmad az tutibiztos... Ne védd a bűnözőket mert te is azzá válsz bűnözősimogató!!!
gulyasgyula
@libellle: ..Csakhogy pont a biztonság fog megszűnni a bevándorlók miatt ..Az Uniós gazdag államoknál előbb-utóbb telt ház lesz ..A szegényebb államok meg nem tudják eltartani ezt az irdatlan tömeget ..Nem akarok jóslásba bocsátkozni de a jövő nem tűnik fényesnek ..A milliárdosok nem áldoznak rájuk a szegényektől kell elvenni //adó // és ok lesz a gyűlöletre ..
Hari
@libellle: kedves libelle, elnézést a tudatlaságomért. Kérdezném: és öldöklik egymást ?
libellle
@Hari: Nem egyáltalán nem. Amennyiben Frankfurtban jársz pl. menj el a Sacsenhauseni városrészbe ( ovárosa Frankfurtnak.) teli van kis kocsmákkal bármelyik asztal társasághoz ülsz, biztos lehetsz benne, hogy annal az asztalnál legalább 3-4 nemzetiségü ül. ès nem esnek egymásnak, hanem megindul a társalgás és figyelemmel kiserik azt a ki éppen beszámol saját országáról. Természetesen azt is kell itt emliteni, hogy mi egy teljesen más társadalom vagyunk , értékrendünk világról való elképzelésünk teljesen eltérö. Ja és oriási a tolaranciánk. Bizonyára vannak konfliktusok is. A törökök és az arabok, de meg az olaszok is szeretnek gettoban élni. Itt általában saját nemzetükön belül vannak a konfliktusok persze radikális németekkel is.
libellle
@gulyasgyula: Ez tényleg nem állja a valóságot. Nállunk kb a menekültekkel együtt most 10-11 millio külföldi él. A lakosság 84 millio. Most te azt fondolod, hogy ez a paar ember akiknek 80 % dolgozik adót fizet részt vesz a gazdaságban lerohan bennünket. Magyarországon amennyiben a jelenlegi helyzet továbbra is marad söt növekszik oriási problemákkal kell megküzdenetek. A népesedés egyre csökken, a gazdaság egyre kissebb lessz, és nem utolsó sorban ki finansierozza a nyugdijjakat. A gyugdij az egy generácios szerzödés. Ellenben ha nincs uj generácio ki ( mert elvándorol) mi´öl lessznek a nyugdijjak kitermelve.A szegényebb államoknak egyetlen menekültet sem kell eltartani, ezt még mindig fonanasierozná az EU. Ellenben azon kell dolgozni, hogy bekapcsolódjanak a gazdasági termelésbe. De nállatok él már hosszú évek óta legalább 50-60 ezer muslime, azok mind dolgoznak és normálisan élnek. Hol látod a problemát. Most minden nemezet el kezdene nyavajogni, mert nézzed mennyi Kelet-Europai kivándorló van nyugaton. Na és szinesebb lessz a világ. Aki nem integralódik azt elöbb -utobb kiveti a társadalom.
Bringás
Ez a balliberális médiában és az uszítók által mantrázott hazudozás eredménye!
Egy szűk magyargyűlölő réteg próbálja ezt a köztudatba csempészni és teszik ezt amerikai segítséggel. Legalább tudjuk, kik az ellenségeink! Akik lejáratnak hazudozva!
Aki Én
@gulyasgyula: Mert neked úgy tűnik orbánék éppen leállni készülnek?
Aki Én
@Bringás: 11:03 De hát éppen te járatsz le az ilyen mondataiddal.
De tudom, hogy csak viccelsz... :))
Bringás
@Aki Én: Nem lejáratom a libsiket, mert lejáratják azok magukat. Én csak megmutatom őket, hogy milyenek!
gulyasgyula
@libellle: ..Az irásod nagy részével egyet értek ami zavar az utolsó mondatba --"elébb-vagy UTÓB ..És addig mi legyen nem két emberről van szó , akik nem is biztos hogy dolgozni akar.. A nagyseggű Merkel és Brüsszeli cselédei olyan lassúak hogy megennék egy lovat ezek még mindig a faszán rágódnának ..
gulyasgyula
@Aki Én: ..Ezt most nem értem mire írtad , mert sok minden van amibe már régen le kellet volna állni ,vagy el se kellet volna kezdeni Orbán -nak ..
Aki Én
@gulyasgyula: Lopásban leállni készülnek? Vagyis maradjanak ha már úgy is lopnak, nehogy más is lopjon???
gulyasgyula
@Aki Én: ..Amint írtam az előbbi sorokban el se kellett volna kezdeni ..Attól függetlenül néz utána 1992-óta mit műveletek kormányaink ..Nem kezdem el felsorolni mert egy oldal kevés rá ..Csak egy kirívó : Surányiék 1992-ben hogy kótya -vetyélték el az ország ARANY KÉSZLETÉT ami a Kádár korszakban fel vett hitelek fedezete volt ..Arany ment a hitel maradt ..stb ..Most azért tudunk többet mert Orbán össze veszett az RTL -lel ..Nem változott itt 26 -éve semmi ..És nem is fog ..
Aki Én
@gulyasgyula: Az előző kormányok mind el is lettek zavarva. Meddig emlegetjük még, kinek lett volna kötelessége az elszámoltatás?
Azért tudunk többet, mert ennyire hazug, korrupt, pofátlan maffia kormányunk még nem volt. A baj az, hogy ezeket a dilettáns bűnözőket imádják sokan, pedig a kormányzáshoz kevésbé értenek mint elődeik.
Hari
@libellle: én is így gondoltam, lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem Európában a német a leginkább toleráns. V.ö.: leben und leben lassen ! Kb. ennyi a német tudásom.
libellle
@gulyasgyula: Erre azert nem válszolok bövebben, mert talán nem lenne széphangú amit irok. Igy maradjunk annyiban, hogy amennyiben te ezt igy látod ám legyen.
gulyasgyula
@Aki Én: .. Nem akarlak megbántani de az előző kormány akire annak idején én is szavaztam majdnem csődbe vitte az országot , közben Ledvai , Szekeres , Simon Gábor, Szalainé stb .ez a jéghegy csúcsa több száz milliós vagyonra tettek szert ...Nem kioktatásnak szánom de ha Ti fiatalabb generáció eleget csalódtok akkor már annak is örültök ha nincs adó emelés ..Ettől még lehet utálni Orbánt és a fideszt ..
gulyasgyula
@libellle: ..Ne haragudj nem szép hangon kell válaszolni hanem sorolni a tényeket ..Járom az országot és a fejlődés mindenüt látszik , hétvégén tele vannak a fürdők ,szállodák , a Balatoni autópálya bedugul ,szinte minden réteg pénzt kér és kap vagy van aki csak ígéretet ..És most én kérdezem mindenkitől aki tudja a választ : ..Honnan van ennyi pénz ,ennyire nem gazdag az ország , mikor jön a kijózanitó fekete leves ..??? Várom a válaszokat párt szimpátia nélkül ..
kamazuka
@gulyasgyula: Remek a hozzászólásod!
gulyasgyula
@kamazuka: .. Ha elismerésnek szántad köszönöm ..Úgy érzem valahol erre kellene keresni a jobb utat párt szimpátia nélkül , de lehet hogy rosszul gondolom ..
kamazuka
@gulyasgyula: Pontosan!Párt szimpátia nélkül!
Központi Bizottság
Meg lehetne előzni ezeket a vádakat, ha itthon is felépítenének egy független korrupció ellenes ügyészséget, mint a románoknál. Feltételezhetően lennének meglepetések a 2010 előtti időkből!
gulyasgyula
@Központi Bizottság:.. Szerintem meg az elmult 26-évbe is lehetne gondolkodni ..Mert a szálak messze nyulnak és soha nem lesz vége ..
Központi Bizottság
@gulyasgyula: Van igazság benne, hisz az ország kiárulását az MDF kezdte meg az úgynevezett "rendszerváltás" alatt.
gulyasgyula
@Központi Bizottság: Az MDF alatt Surányi segédletével tünt el az ország arany készlete .Ami Kádár korszakban felvett hitelek fedezete volt ..Az arany ment az adósság maradt..Emlékeztek ? Az ÁPV-RT-nél félévente váltották a vezetőket és mind 80-100milliós végkielégítést kapott ..Ez is megérne egy misét ..
kukac50
Nem csak a Fideszt, még az igazságszolgáltatást is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.