Két hatalmas robajt lehetett hallani Szegeden és környékén szombaton nem sokkal 15 óra előtt. Gripenek voltak. - A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Molnár Krisztina elmondta, hogy vadászgépek okozhatták a hangrobbanást, ezt erősítette meg a rendőrség is. Vélhetően egy ismeretlen felségjelzésű gép, ami nem azonosította magát, berepült a légterünkbe. Úgy tudjuk, hogy Kecskemétről szállt fel két Gripen - ezek lépték át a hangsebességet, ez okozta a hangrobbanást - az incidens miatt, és kikísérték a magyar légtérből a gépet. A Honvédelmi Minisztériumot is kerestük, tudnak az esetről, hamarosan tájékoztatást ígértek.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: Főlökött
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Tetszik tudni, géppárban száll fel a készültség. Mármint a légvédelmi...
Ha és igaz is, amit állítanak, azaz "egy ismeretlen felségjelzésű gép, ami nem azonosította magát, berepült a légterünkbe" amit utol kellett érniük, akkor vagy nagyon hasított, avagy késve riasztották a készültséget ahhoz, hogy elfogást eszközöljön.
Az alapvető szabályok nem változtak a fizika-aerodinamika, stb. terén, tehát vagy közel hangsebességgel repült a hozzánk berepülő - be nem azonosítható repülő eszköz, avagy késve riasztották a készültséget ahhoz, hogy azt még a légterünkben elfogja, így hangsebességet átlépve, csűrt utána. Halkan megjegyezve, hogy a fékezéshez is kell idő és tér, mármint a hangsebesség alatti repülés visszatérésére.

A 20%-os pedig ebben nem domináns, szerencsére. Még a hagymás-bab-ja sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.