Nem indít eljárást az Európai Bizottság a központi dohányellátóval kapcsolatban – értesült brüsszeli forrásokból az MTI. Az Európai Bizottság ugyanis elfogadta a magyar kormány érvelését, miszerint a dohánykiskereskedelmi ellátó működése nem sérti az uniós versenyjogot.

Sem kötelezettségszegési eljárást, sem más hivatalos vizsgálati eljárást nem indít az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága a központi dohányellátó működésével összefüggésben – erősítette meg az MTI értesüléseit Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A bizottság arról értesítette a magyar kormányt, hogy bár tiltott állami támogatással kapcsolatos panasz érkezett a testülethez, Magyarország érvei és javaslatai meggyőzőek voltak. A miniszter elmondta, hogy ősszel a kormány néhány pontosítást fog javasolni a jogi szabályozáson annak érdekében, hogy a tiltott állami támogatás gyanúja a jövőben se merülhessen fel a dohányellátó működésével összefüggésben.

A bizottság erre figyelemmel döntött úgy, hogy nem szükséges tiltott állami támogatás vizsgálatára irányuló eljárást indítani. A kormány a kapcsolódó antitröszt-vizsgálat tekintetében is pozitív eredményre számít – ennek hivatalos lezárása is rövidesen várható.

Nem sérti a versenyjogot az állami dohányellátó

Lázár János szerint ez a siker jól példázza, hogy a megfelelő stratégiával és kiváló szakmai munkával a magyar kormány még a közismerten kemény ellenfelekkel szemben is, mint amilyen a nemzetközi dohánylobbi, keresztülviheti az akaratát.

A miniszter hozzátette: a dohányzással szembeni küzdelmét folytatja a kormány, hiszen hamarosan megjelenik a dohánytermékek csomagolására vonatkozó új szabályozás is. Ez – megfelelő átmeneti idővel – az egységes csomagolás bevezetését irányozza elő a cigaretta és a fogyasztási dohány tekintetében. Ugyanakkor a kormányzat az ősszel megkezdett szakmai párbeszédet is folytatni kívánja a dohánypiaci szereplőkkel annak érdekében, hogy hosszú távú és fenntartható szabályozási politikák születhessenek, többek között a dohánytermékeket sújtó adózás területén.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága tavaly ősszel kezdett vizsgálódni annak kapcsán, hogy a dohánykiskereskedelmi ellátó működtetésének koncessziós jogát a Tabán Trafik és a BAT dohánycégek konzorciuma szerezte meg. A konkurens dohánycégek panaszt nyújtottak be Brüsszelben, amire figyelemmel a bizottság álláspontja és javaslatai kifejtésére kérte a magyar kormányt. Miközben zajlottak az egyeztetések, a központi ellátó megkezdte működését, így 2015 november közepe óta már csak e cégtől szerezhetnek be dohányárut a trafikosok Magyarországon.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
@Bringás: Lázár haverja 600 milliós koncessziós díjat fizet az államnak. A fidesz által kipaterolt dohánycégek 6 milliárdot is fizettek volna. Azaz az állam bukik, a haverok pedig nyernek 5.4 milliárdot. Ellenzékben ki is fogadtatott el Magyarországot elítélő nyilatkozatot Lisszabonban? Ki verte az asztal folyamatosan Brüsszelben, hogy függesszék fel Magyarország EU-s támogatását?
Szóval ki is itt a hazaáruló, te seggnyalók gyöngye?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Ismét libsiék megpróbálták Magyarországot lejáratni, de ehhez is idióták voltak! Na magyarellenes liberálisok, mi lesz a következő acsarkodó hazugság Magyarország ellen?
Clavigo
@Bringás: Az ország lejáratásához elég a zsebberázó Gazdaállatod,,meg a fartúró sleppje...
vadnarancs
@Bringás: Na seggfej erre a kérdésedre a fidesz-pártházban keresd a kérdést. Hazaáruló senkiházi fideszesek, lesz elszámoltatás!
Bringás
@Clavigo: Az árulkodó, Brüsszelbe ellenünk acsarkodó libsik, akik a fekáliát kavarják, de íme megint lukra futottak!
Orbán az egyetlen, aki a migráns válságot a helyén kezelte! Meg is becsüli Európa normálisabb fele!
Bringás
@vadnarancs: Minden libsi hazaáruló el lesz számoltatva! Van mivel elszámoltatni az idiótákat!
vadnarancs
@Bringás: Van bizony! Pubi te is sorra kerülsz, hiába ajvékolsz!
Bringás
@vadnarancs: Személyeskedsz? Eszed csak ennyi van!
vadnarancs
@Bringás: 5 szó kivételével semmi mást nem tudsz írni, te agymosott. Kb annyi iq-d lehet, mint egy szobanövénynek. Értem én a viccet, te OPNI-szökevény!
Bringás
@vadnarancs: Nehéz a felfogásod! Megint jelentgették Magyarországot libsiék és pofára estek!
Erre itt az elszámoltatásról hablatyolsz! Igen, lesz elszámoltatás! A hazaárulóké!
vadnarancs
@Bringás: Biztos akkor még nem jutottak be Romániába a hírek, mikor elsőként a csuti more és a kis kedvenceid jelentgették MAGYARORSZÁGOT az EU-nál, követelték, hogy egy fillért se kapjon az ország. Akkor gondolom még békésen, románként tengetted szaros életedet, most, hogy kettős állatpolgár lehettél, most itt vered a nyálad. Szép kis valami vagy te is, meg az ótvaras csürhéd is!
nemfideszes
@Bringás: Lázár haverja 600 milliós koncessziós díjat fizet az államnak. A fidesz által kipaterolt dohánycégek 6 milliárdot is fizettek volna. Azaz az állam bukik, a haverok pedig nyernek 5.4 milliárdot. Ellenzékben ki is fogadtatott el Magyarországot elítélő nyilatkozatot Lisszabonban? Ki verte az asztal folyamatosan Brüsszelben, hogy függesszék fel Magyarország EU-s támogatását?
Szóval ki is itt a hazaáruló, te seggnyalók gyöngye?!
Perwool
@Bringás:Ne felejtsd el, -igaz szeretnéd- hogy a kedvenced, és a slepp honnan, és milyen szocializációból jött, úgyhogy ne libsiz! Figyelj "új" infók jönnek!
Orbán Győző, a legnagyobb kapitalista tolvaj anno MSZMP párttitkár volt.
Neje Orbánné a tanult szakmáját hagyta ott, hogy főállású MSZMP munkatárs lehessen.
Szerelmük gyümölcse Orbán Viktor, KISZ vezető és komcsi besúgó volt, míg Soros papa pénzén nyugatra nem ment napot lopni. (Mert szart se tanult.)
Aztán éveken át volt egy liberális párt elnöke, a Liberális Internacionálé alelnöke meg 8 éven át. Megvan a bolsi? Megvan a libsi?
Ki is a libsi, h...e gyerek? :))))) bolsilibsi!
Clavigo
@Bringás: A "like " véletlen volt...Bunkókám,,,emlékszel arra,,mikor a Gazdaállatod 2002-tről 2010-ig Lisszabonba,Brüsszelbe rohangált,,?? Miért is ?? Remélem ,,emlékszel,,,,,,,vagy esetleg tegnap születtél ??
Bringás
@Clavigo: Nem érdekelnek a személyeskedő, paraszt beszólások!
Clavigo
@Bringás: Esetleg,,ha valamelyik kérdésemre válaszolnál,,,megtisztelnél..Persze megsértődni jóval könnyebb,,ahhoz nem kell agy...
Bringás
@Clavigo: Aki bunkózik, azzal miért társalogjak?
Clavigo
@Bringás: :) :) Egy pillanatig sem képzeltem,,hogy bármire is válaszolni tudsz..Ehhez sajnos nem fejlődött ki az agyad...Pedig kíváncsi lettem volna..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.