A Magyar Nemzet vette észre, hogy a kormány monopolhelyzetbe hozta egy rendelettel a Rogán Antalhoz köthető offshore céget. A rezsiharc idején több száz millió forint közpénzt külföldre menekítő cég a rá szabott kormányrendelet miatt egyedüliként auditálhat majd a bankszektorban is, ismét kizárva a tisztességes piaci verseny lehetőségét – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: az offshore céggel külföldre menekített közpénzeken felbuzdulva a Rogán-közeli cég a bankszektort is szeretné a sajátjának tudni, ezért egy kormányrendelettel söpörték ki a magyar versenytársakat az iparágból. Az elmúlt évek azonban megmutatták, mivel jár, ha független szakértők helyett fideszes pártkatonák felügyelik a bankrendszert.

Matolcsy György, a pénzintézetek ellenőrzéséért leginkább felelős jegybankelnök tétlenül nézte végig, ahogy a fideszes Quaestor százmilliárdokat lopott el a magyaroktól, minden következmény nélkül. Ki állít majd meg egy fideszes bankárt? Rogán barátai?

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy semmisítse meg a Rogán-közeli vállalkozást monopolhelyzetbe hozó kormányrendeletet! A DK szerint akár a Quaestor-botrányhoz hasonló nagyságrendű pénzügyi csalásokhoz is vezethet, ha csak Rogán barátai auditálhatnak a bankszektorban. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt mar szemrebbenes nelkul fogjak tudomasulvenni az emberek...
telegdilaci
Persze hogy szó nélkül nézi a kuszaszemü,hiszen ő is azt csinálja lop csal hazudik! Ezeknek a mocskos, szarházi söpredéknek régen lógni kellene! csak annyian vannak hogy nincs annyi lámpavas,azt is bérelni kellene valamelyik szomszédos országtól!
kukac50
Nem adták az emberek oda a magánynyugdíjukat második ütemben,a Fidesz elvette ami kellett Neki! Quaestor befektetői lettek az áldozatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.