Tíz Bogányi-zongorát vásárolt összesen a magyar állam – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyet az utóbbi napok sajtóértesüléseire reagálva adott ki az Emmi.

Tavaly kormányhatározatban döntött az állam tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról – írták –, amelyeket magyar és külföldi közintézményekben fognak elhelyezni, így megismertetve a magyar hangszertalálmányt a hazai és a nemzetközi zenei élettel.

A vásárlás lebonyolítását a Budapesti Operettszínház kapta feladatul az Emmitől, és az intézmény a közbeszerzést a kormányhatározat alapján írta ki. "A kormányhatározat szerinti bruttó összeg megegyezik a kiírt közbeszerzés nettó összegével" – jelezték. Arról még egyeztetnek, hogy végül mely intézményekben használják majd a hangszereket.

A közleményben felidézték, hogy a Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész elképzelései alapján készült új magyar zongora tízéves fejlesztés eredménye, főbb újdonságai a legjobb zongoramárkákkal vetekedő zengő hangzás, a hangszernek a megszokottnál jóval hosszabb élettartamot biztosító kompozit ötvözet, a zongora mechanikáján végzett jelentős újítások és a modern dizájn. Funkcionális szempontból hangvetőként (hangterelőként) is működik, ami újdonság a hangszer történetében.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Közintézményekbe, minek porfogónak???
Külföldre minek, tán a nagykövet fog rajta klimpírozni, már ha egyáltalán egy fütyisz megtalálja azt részt ahol játszani kéne rajta!!!
Az úthenger játszana rajtatok fütyiszek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...hát ez nem volt szép...először felidegelik az egész baloldalt azzal hogy csak az operaház kap tíz zorgonát most meg országos izéről beszélnek...sírba akarják tenni őket ???
sziha
remelem, korhazakba es iskolakba fogjak elhelyezni oket...
Oscarson
Veszik, vazze, mint a cukrot ! Igaz ? Tudta ?
papa.49
Közintézményekbe, minek porfogónak???
Külföldre minek, tán a nagykövet fog rajta klimpírozni, már ha egyáltalán egy fütyisz megtalálja azt részt ahol játszani kéne rajta!!!
Az úthenger játszana rajtatok fütyiszek!!!
IMOPB
@sziha: Temetőkbe! Komposztálni is lehet vele, kipróbálták!
silber13
színház. Az operaház még tán indokolt is lenne, de nem az Operettszínház! Sumákolnak, mint mindenben. Mert ugye először kiválasztunk 10 helyet, ahová a hangszerek kerülnek, aztán vesszük meg a szükséges mennyiséget. Mellesleg kiváncsi vagyok, hogy tudják majd begyömöszölni ezt a nagyméretű hangszert egy közepes méretű terembe.
Hari
Rossz nyelvek szerint nem is olyan nagy dobás ez a masina. Csak Bogányi fekszik jól valamiért. Aztán ha az állam vesz valamit, főleg nagy tételben, az mindig gyanús. Majd ha a Soros, az igen !
Csizmás Kond
@silber13: Ahová nem fér be egy zorgona oda biztos nem vesznek...
sziha
@Csizmás Kond: mutsenek azzsl teged, meg az osszes egybitest, aki ezekre szavaz. Es ne akard, hogy bayeri idezetekkel folytassam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.