Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek. A határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon 764 millió 54 ezer forint rendelkezésre állásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében. A pénz előteremtésének határideje július 15.

A futurisztikus külsejű, számos technikai újítással bíró Bogányi-zongorát januárban a Zeneakadémián mutatták be a nagyközönségnek. Az új hangversenyzongora erőteljes, tiszta, egyenes hangon szólal meg, Bogányi Gergely szerint hangzása barátságosabb, mint a mai modern zongoráké.

A fejlesztés a névadó zongoraművész mellett Bolega Attila főkonstruktőr, Üveges Péter Attila főtervező, dizájner, valamint Cs. Nagy József zenetechnikus, intonációs szakember nevéhez fűződik.

Nagyzenekarral először április 16-án Pécsen, a Pannon Filharmonikusok koncertjén mutatkozott be nyilvánosan az új fejlesztésű hangversenyzongora. A pécsi közgyűlés január végi ülésén döntött egy Bogányi-zongora beszerzéséről, a Kodály Központba kerülő hangszer árának előteremtésére gyűjtést indítottak a lakosság körében.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez óriási !
Magyarországnak erre van a legnagyobb szüksége !
Az ápolók, orvosok nem kapnak túlórapénzt, vagy csak sokkal később kapják meg
a járandóságukat, a kórházak a csőd előtt állnak, ezek
meg zongorákat vásárolnak ! Komolyan mondom ez vérlázító !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
Bethlen Alapítványon keresztül külföldre kerülnek...
silber13
@Horizont: Szerintem nem! Nagyot akarnak markolni!Ha egy Steinway 40. 50 lehet, akkor a Bogányi jó esetben a fele! De ezt csak én gondolom, Egyöntetű a szakemberek véleménye, hogy egy zongorába bűn műanyagot használni! Ezek pedig pont azt teszik. Persze a csúti hippopotamusznak oly mindegy! Ő el van ájulva, és akkor mindenkinek kötelező az ájuldozás!
silber13
@Horizont:Fene tudja, az értők ájuldoznak, de sokan fanyalognak. Persze szépen szól, csak... És tudod ott van az a fránya csak! Mert ha csak az árat nézed, már nem is olyan remek hangszer! stb, stb!
silber13
@Horizont: Ja ls a másik, amitől meg tudok őrülni: a műanyag! Na ne mán!!
human
Biztos ilyen műértő kezekbe kerülnek a 76 milliós zongorák:
youtu.be/ZcfbKQupdWM?t=1m35s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.