A városi képviselő-testület a mai közgyűlésen csaknem másfél órás tanácskozás után megalkotta azt az önkormányzati rendeletet, amely szerint ez év október elsejétől 22 órától reggel 6 óráig tiltja az alkoholtartalmú termékek árusítását a tatabányai üzletek számára – írja a Kemma.hu.

A Kemma cikke szerint a rendelet alól kivételek a benzinkutak boltjai, illetve a szabályozás nem érinti a vendéglátóhelyek nyitvatartását és működését. A képviselők egyoldalú véleménye szerint a közterületen történő alkoholfogyasztás, illetve az ezzel járó zajos viselkedés régóta fennálló probléma, amelyre megoldást kell találni.

Mennek a dohányboltok elé?

Boda Bánk László módosító indítványt nyújtott be a rendelethez, amelyben arra kérte képviselő társait, hogy halasszák el a rendeletalkotást, ugyanis jelenleg érvényben lévő kereskedelmi törvény hatálya nem terjed ki a nemzeti dohányboltok korlátozásának lehetőségére. Azt javasolta, hogy a jogi iroda vizsgálja meg a szabályzás egységessé, minden üzletre kiterjedő korlátozás lehetőségét, mert enélkül csak átcsoportosulnak az „italozók” a dohányboltok elé.

A polgármester szerint az önkormányzati rendelet az ő értelmezésében kiterjedne a nemzeti dohányboltokra is, még ha jelenleg erre nem ad lehetőséget a kormányrendelet. A minden üzletre kiterjedő hatályba lépésért országgyűlési képviselők, vagy akár a Kúria segítségét fogják kérni – olvasható a Kemmán.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@oncogito: Valóban megmosolyogtató, hogy a benzinkút pont kivétel már csak a prevenció miatt is. Hasonlóan meglepődtem mikor a sarki patikában ajándékba öngyújtót kaptam. Meg sem kérdezték, hogy dohányzom-e.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@human: A fiam sosem dohányzott mégis volt nála öngyújtó
Nil
HA jól emlékszem Amerikában elég komoly alkohol tilalom volt. Nem mentek vele semmire, de sokan meggazdagodtak belőle.
Majd este 10 előtt és reggel 6 után veszik meg a piát. Nem változik semmi.
justhpeter
A közgyűlésben kellene betiltani mindent, amit eddig szedtek a képviselők.
kiscsillag66
Megint kezdik??? Majd jól bevásárolnak az emberek a tilalom előtt. Az embereket nem lehet szabályozni ilyen hülye rendeletekkel.
human
@sokanvagyunk: Havas Henrik mesélte, hogy egy kupiban meg KDNP-s szórólapokat látott az asztalon :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.