A Népszabadság az elmúlt tíz évben csak veszteséget termelt, a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt – mondta Heinrich Pecina osztrák üzletember, a lapot is kiadó Mediworks tulajdonosának, a Vienna Capital Partnersnek (VCP) a vezetője a Profil című osztrák gazdasági hetilap online kiadásában szombaton megjelent interjúban.

A Mediaworks egy hete tájékoztatott arról, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Az osztrák üzletember szerint a történteknek csak gazdasági okai vannak. Tájékoztatása szerint a közelmúltban a lap működési vesztesége nagyságrendileg egymillió euró volt évente. A lapot kiadó Mediaworks összforgalmának tíz százaléka a Népszabadságból származik, azonban a laphoz köthető kiadások a cég teljes nyereségét negyven százalékkal csökkentik – áll az interjúban.

A cikk szerint Pecina 2015-ben a lapot a szocialista pártnak akarta eladni. Mint fogalmazott, mindent elmond, hogy a Magyar Szocialista Pártnak nem volt "bátorsága", hogy átvegye az újságot. "A most hangoskodók közül senki sem akarja a lapot" – mondta.

Az üzletember a Profilnak arról is beszélt, hogy kölcsönösen tisztelik egymást Orbán Viktor miniszterelnökkel, függőségi viszony azonban nincsen közöttük.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"A cikk szerint Pecina 2015-ben a lapot a szocialista pártnak akarta eladni. Mint fogalmazott, mindent elmond, hogy a Magyar Szocialista Pártnak nem volt "bátorsága", hogy átvegye az újságot. "A most hangoskodók közül senki sem akarja a lapot"

Hát, pedig a ballib sajtót, a balibet, Gyurcsányt, több olvasótársunk szerint minden egyes kormányt "téves színben" feltüntető írás háta mögött Soros áll! Most akkor még sem???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@bencemacska: Keserves választás is lesz 2018-ban. Nincs ellenzék! A kormányoldalról a korlátlan pénz, a majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény és minden egyéb segíti a választásokat. Ne legyen igazam, de tök esélytelen itt bármilyen ellenzék is. Még ha létezne normális, az is.
Edy Andre
Hazájában egy csaló bűnöző ez a hazudozó fasz. Nem baj, nálunk strómannak, tettestársnak pont jó.
Perwool
@Edy Andre: Aki szerint jogos, hogy betiltjuk a másképp gondolkodást, az ellenzéki sajtót, sőt az ellenzéket is, azt nem értem, hogy mit keres Európában. Szeretettel várja őket Észak-Korea.Igazából azt se értem, hogy mi volt a bajuk a komcsi rendszerrel. Ott is ez volt. Mindössze egy kis nemzeti szöveg hiányzott a diktatúrához? Ezért kár volt a gengszterváltást erőltetni...azért, hogy ismét nagy állami szervezetek tartsák nyilván, hogy ki mit csinál és mi a véleménye az éppen aktuális kormányról.

"Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"
(Ady Endre, 1899.)
bencemacska
@Apatszerek: De, ha 10 éve veszteséges a lap, miért vette meg 3 éve? Biztos volt valamilyen terve a veszteségesség megszüntetésére!
A hirtelen "felfüggesztés" gazdaságilag hasznos? Az eltelt héten sokkal nagyobb veszteséget okozott, mint az elmúlt években! És hol van még az előfizetők követelése?
Nem gazdasági okok vezettek a HIRTELEN bezáráshoz.
bencemacska
@Perwool: Nem tudom ki mondta, de azonosulok vele: OV nem a Kádár rendszert akarta megszüntetni, hanem Kádárt, hogy elfoglalhassa a helyét!!!-:)))
És ezt egyre inkább bizonyítja!
Borsodi
@bencemacska: Inkább hasonlít Caucescura mint Kádárra,Kádárt nem emlékszem,hogy körbe kerítették volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.