A szegénységgel és társadalmi kirekesztettséggel fenyegetett népesség aránya Magyarországon nem csökkent. Párbeszéd Magyarországért akciója volt a négyszáz, a fővárosi Kossuth téren lerakott kanál, így emlékeztek meg a nélkülözőkről a szegénység elleni küzdelem világnapján, illetve így üzentek a kormánynak. Szabó Tímea, a PMt társelnöke sajtótájékoztatóján elmondta: Magyarországon több mint négymillióan élnek havi kilencvenezer forintnál kevesebből. A szegénység veszélyének leginkább a gyermekek vannak kitéve, a szegénységben élő gyermekek aránya 2010-2014 között 38 százalékról 42-re nőtt - tette hozzá Szabó Tímea, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az un. dolgozói szegénység is nő, vagyis azok közül is sokan nélkülöznek, akiknek van munkájuk. Minden egyes kanál tízezer nélkülözőt jelképez - magyarázta a akciójuk jelentését a képviselő

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Valaki tolja be Balog ótvaros, hazug szájába a cikket!
Warlord
@quadrocopter: Minden benne van. Ennyi.
CHEWBACCA
OKÉ! Ez alkotmányban rögzített? Vagy az alaptörvényben?! Mert ezért van az ALKOTMÁNYVÉDELMI HATÓSÁG! De ha nincs alkotmány, csak alaptörvény, akkor...?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.