Vádat emeltek egy 40 éves hajléktalan férfi ellen, aki ököllel, majd késsel olyan durván bántalmazott egy másik fedél nélküli férfit Budapest IV. kerületében tavaly márciusban, hogy a sértett életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A vádlott tavaly március 31-én hajnalban találkozott a sértettel, leült mellé, majd közösen italoztak. Közben azonban – feltehetően a közösen fogyasztott ital miatt – anyagi jellegű vitába keveredtek, amelynek során a vádlott ököllel legalább hússzor megütötte a sértettet, majd elővett egy kést, amellyel – szintén nagy erővel – kétszer megvágta társa nyakát.

A vádlott magára hagyta a sértettet, akit járókelők találtak meg reggel. A mentők kórházba vitték, ahol azonban pár órán belül meghalt.

Mivel a bántalmazás következtében agysérülést, nyaki sérülést, koponyatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét az azonnali szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő hajléktalant különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, a bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.