Módosultak a balatoni horgászat szabályai. A változásokat a III. Balatoni Horgász Konferencián mutatták be, majd az érintett egyesületek véleményezték és több ponton változtattak rajta – közölte a sonline.hu.

Horgászna a Balatonon? Mutatjuk, hogy változtak a szabályok

A legfontosabb változások egyike, hogy április 15. és június 15. között "a Keleti-bozót-csatornán a „Bambi-híd”-tól, és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi-hídtól délre eső (felső) szakaszokon általános horgászati tilalmat" vezet be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A társaság vezetője, Nagy Gábor azt mondta: "Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani tilos lesz. Ebben az időszakban ugyanis az ívási céllal nagy tömegben felúszó halak igen védtelenek a horgászokkal szemben, akik közül sokan sajnos nem tudtak önmérsékletet tanúsítani."

Másik fontos változás a horgászok által kifogható halak darabszámára, illetve az erre feljogosító jegy megvételére vonatkozik. Eddig ugyanis az éves kvótát (száz darab hal) kifogó horgászok válthattak második, sőt harmadik jegyet is. Ez most úgy változott, hogy a második jegyet már emelt áron vehetik meg a pecások, harmadik jegy megvásárlására nem lesz lehetőség.

A süllő mellett a csukára is méretkorlátozást vezettek be, naponta csak egy, 75 centiméternél hosszabb csukát lehet megtartani.

A további változásokat ezen a linken lehet átböngészni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.