Bogdán Lászlóval, Cserdi roma polgármesterével Kálmán Olga beszélgetett az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint elmondta nagyon rossz üzenetnek tartja, hogy a kormány kiegyenlíti az eltűnt 1600 millió forint miatt keletkezett hiányt az Országos Roma Önkormányzatnál. Ebből a pénzből nagyon sok hektáron lehetett volna gazdálkodni, sok családot lehetett volna helyzetbe hozni. Az elmúlt egy évben felszínre került ügyek alapján nem hiszi hogy pont most találna a kormány felelőst. Nem esik bátódásuk, mert védettek. A következő években azon fog dolgozni, hogy egy mozgalom induljon a cigányságon belül. Hangot kell adni annak, hogy amit az ORÖ csinál nem egyenlő a magyarországi cigánysággal. Szeretné elérni, hogy az ORÖ oszlassa fel magát valamint rávenné a cigány kisebbségi önkormányzatokat, hogy adják vissza a mandátumukat, hiszen az elmúlt 25 év megmutatta, hogy semmilyen pozitív eredményt nem tudtak felmutatni. A cigány képviselet csak lemásolta a nagypolitikát, a mutyizást, a...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A vége lemaradt:
A következő években azon fog dolgozni, hogy egy mozgalom induljon a cigányságon belül. Hangot kell adni annak, hogy amit az ORÖ csinál nem egyenlő a magyarországi cigánysággal. Szeretné elérni, hogy az ORÖ oszlassa fel magát valamint rávenné a cigány kisebbségi önkormányzatokat, hogy adják vissza a mandátumukat, hiszen az elmúlt 25 év megmutatta, hogy semmilyen pozitív eredményt nem tudtak felmutatni. A cigány képviselet csak lemásolta a nagypolitikát, a mutyizást, a trükközést. A cigányságnak integrálódia kell és elfogadnia azt ami körbeveszi. Nincs ezzel a látásmódjával egyedül. Ebben sok támogatóra talált.
Az embereket meg kellett abban erősíteni, hogy nem a közmunka a jövő. A közmunkából ki kell törni és a fiatalokat nem szabad behozni. Ha egy fiatal azt mondja, hogy ez a jövőképe az nagyon rossz irány. Az elmúlt negyedév szemléletváltásának köszönhetően, 5-6 fiatal embernek sikerült a piacon munkát találni. A cégeket megkeresik, ajánlóleveleket írnak. Jövőre ezen az úton haladnak tovább és az összes fiatalnak munkát keresnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Eladott Ország: Meg kellett volna nézned a beszélgetést mielőtt kommentelsz a témában.
Bogdán László pont azt mondta, hogy meg kell szüntetni a cigány önkormányzatokat, mert a kormány által oda ültetett emberek csak ellopják a pénzt. A roma kultúra fenntartását pedig az egyénekre bízta. Ha fontos nekik akkor ápolják. Az ellopott pénzek közpénzből pótlásával mostanra egyértelművé vált, hogy ezek a lopások a kormány jóváhagyásával történtek. Fentről vezérelték az egészet.
Igenis vannak cigányok és magyarok akik valóban integrálni akarják a cigányságot és nem csak az ellopható milliókat és a szavazókat látják bennük, de őket távol tartja a hatalom a cigányság képviseletétől, mert elveszti a befolyását felettük. Ha megszűnik a láncszavazás rendszere több százezer szavazat veszik el. A közmunkán keresztül ráadásul nagyon jól foghatók ezek az emberek. Én magam is hallottam, hogy a környéken a közmunkásoknak ki lett adva kire kell szavazni.
Szóval azt mondod egy cigány sem tud eredményt felmutatni. Mondom, nézd meg a beszélgetést. És biztos vannak még hasonló vezetők akik tenni valóban tenni akarnak. De mint mondtam a hatalom ellensége ők.
Cserdi után itt van még a Bagázs Egyesület. Őket sem látni a tévében, nem látni, hogy a kormány országosan ilyen programot vezetne be.
hvg.hu/itthon/20161224_bag_egyesulet_ciganytelep
human
@Katalina62: Nem véletlenül nem ellenőrizték őket. Egyébként némi párhuzamot vélek felfedezni a 2010 előtti önkormányzati eladósítás és a mostani ORÖ pénzeltüntetés közt. Mindkét esetben a hiányzó pénzeket Orbánék kifizették a szabályosan gazdálkodók kárára. Akik eladósodta pontosan tudták, hogy megtehetik, hisz megkapták a megfelelő helyről az ígéretet a törlesztésre.
human
@1magyar: Felmerült már korábban, hogy a vajda rendszert vissza kellene állítani, de az pont az integráció ellen hatna. Én azt nem tudom megérteni, hogy a mindenkori kormányok miért nem bíznak meg egy csoportot a cigányság integrációjának kidolgozásával. Ez a csoport állhatnak szociológusokból és roma értelmiségiekből. A szociológusok a szakmaiságot hoznák, a roma értelmiség pedig a romák működésének ismeretét.
Eladott Ország
@Katalina62: Ez nem elvakultság. Hányszor lehet milliárdokat ellopni büntetlenül? Hányszor kell ezek után hinni bennük? Hányszor kell beléjük bizalmat vetni?
A cigányság integrációjára szánt milliárdok nem a barna kezek
között tűntek el, hiszen az a célközösséghez el sem jutott, ezért a felelősségben
szélesebb körben kell osztozni. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ma egyetlen
ember karrierje, vagy a cigányság társadalmi ügye a legfontosabb? A cigányság
istápolása ma egyenlőségjelet mutat a zsarolással, a fenyegetéssel és a
korrupcióval. Hangfelvételek bizonyították a legmagasabb szintű korrupciót, a
befolyásolást. Mégsem történt, történik semmi.”
Eladott Ország
@human: Bogdán László pont azt mondta, hogy meg kell szüntetni a cigány önkormányzatokat.
Nagyon helyesen mondta. Isten áldja meg ezért.
1magyar
@human: Minek, felesleges! Népcsoportokat nem lehet egyenlővé tenni úgy mint a tüzet vízzel sem lehet elegyíteni.
Genetikailag tudnak csak integrálódni, ha egy cigány és fehér ember gyermeke mindkét oldalról a jobbik gént hordozza akkor nincs gond.
De több generáció kell ott is, hogy más, általános a társadalom többségének megfelelő viselkedést elfogadja és úgy éljen.
Látunk nagyon rendes, értelmes, intelligens cigányszármazásúakat akik nem szemellenzővel gondolkodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.